Living room status
Börjat titta på serien ''konsten att städa'', den kända Marie kondo som städat så som våra morsor städat i evigheter haha -.- men så intressant!! 

Solen sken idag och äntligen kan jag logga in här och skriva ett vettigt inlägg! Ni är ju så många som undrat och DM:at en massa om mitt vardagsrum, så här kommer en uppdatering då:

Vår tv-bänk är från IKEA, det är en bestå-modellen med luckor från vassviken. Vi är super nöjda, det är en trea men jag önskade nästan att jag valde en fyra, men men. 

Och så till detaljerna ni lagt märke till: 

- Vasen är från Kähler i färgen pärlemo. 

- Silvriga ljusstakarna är från Georg Jensen 

- Guld/kristall ljusstakarna är från Orrefors. 

- Gardiner och kuddfodralen är från rusta (men finns inte i lager längre). 

Det gick att blanda guld och silver och det vart riktigt fint. Det som fattas nu är en matta och nya gardiner inför våren, jag vill gärna ha ett par ljusrosa som matchar kuddarna och är så arg på mig själv som inte köpte dem från rusta när dem väl fanns. Känns svårt att hitta rätt nyans annars.

#1 - Angelica Wåhlin

Vad fint ni har det!

Svar: Tack <3
rgc.nu

#2 - Fatimah

Mashallah så så fint! Men alltså, äter inte dina barn växter och sånt? Välter de inte ner ljusstakarna? Om inte - hur har du fått dem att låta bli? Mvh mamma till en huligan.

Svar: HAHAH ja dööör! Din kommentar fick mig verkligen att skratta ''äter dina barn växter'' jaa adam har försökt smaka på vår murgröna som vi hade för den kunde han nå, men vi säger till barnen att stop så få man inte göra och efter 100 gånger sitter det <3!
rgc.nu

#3 - Isabella

Salamo Alaykom ärade syster! Kan du snälla berätta var golvet kommer ifrån och vilket märke, gärna exakt serienummer😂 Vi ska lägga nytt golv och det där ser ut exakt som jag vill ha det. Ert nya vardagsrum är bara helt perfekt Mashallah!!

Svar: walekom assalam habibati detta är vårt golv https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40424771/

Det är väldigt känsligt, men det är ju så billigt så man får räkna med att det slits lite snabbare. Ungarna har tappat gardinstången 2 gånger så vi har redan två sprickor, men dem syns typ inte haha vi är iaf nöjda med tanke på de galna priset :)
rgc.nu

#4 - Anonym

Alhamdulillah att ni är nöjda med hur det blev, och hoppas att ni får många mysiga stunder i ert hem.

En fråga off topic- var något av dina barn kolikbarn? Vi kämpar på med en ledsen 4-veckors...

Svar: Jag hade två av tre barn som hade kolik, mitt bästa tips är att härda ut det och prova ändra på tex din kost om du ammar, eller hjälpa bebisen med gaser genom pysventil. Andra får gärna fylla på om ni har andra tips:)
rgc.nu

#5 - Anonym

Till systern som frågade ang kolik.

Det finns olika grejer man kan göra, till och med göra flera av dem samtidigt, du kan tex köpa magdroppar från Semper som finns i apoteket, sedan kan du försöka tömma bebisens mage på gaser genom massage och pysventil som också finns hos apoteket, sedan har vi araber en egen hemma kur som brukar hjälpa och det är att koka anis och låta bebisen dricka det, sägs att det lugnar ner magen, och sist men inte minst så kan du försöka ändra på kosten och inte äta mat med allt för mkt kryddor, stark mat osv

#6 - Z

Så fint masAllah!