Q & A - Att plugga vidare
Hej fina! 
Hur mycket har du kvar av din utbildning? 
Är det en svår utbildning? 
Känner mig såå rädd inför tentor:( 
Hur kommer man hitta sin studie teknik? Hur gör man? Känner mig såå värdelös och tänker att jag varken kommer klara av att skriva tentor eller hemtentor. 
Hur klarar du dig? Har du tips? För en som inte läst på uni.
 
 - Bjuder på en osmickrande bild av mig in action idag ;)
 
Hej fina du! Jag är nog fel person att prata om sånt här med, för jag har ju gått i skolan typ hela mitt liv typ HAHA. Nej men skämtåsido, jag har nog tagit lite för många avbrott meen okej, om jag såhär: Jag har min sista termin nu. Jag har tagit många pauser pga barnen bland annat men det har varit okej för min del. Och här är mina tips nr 1: GÖR INGA AVBROTT! Om inte det är akut. Att utbilda sig är nog det absolut viktigaste som finns i dagens samhälle, och att man ens tänker i dessa banor är stort och så bra bara i sig! Och sen; 

- Det är viktigt att söka till ett program man är intresserad av. Känns det inte rätt efter en termin och du verkligen gett det 100%, då tycker jag inte man ska tveka en sekund på att byta. Jag känner många som gjort så och blivit super nöjda i efterhand.

- Alla är vi nybörjare någon gång. Var inte för hård mot dig själv. Jag tror nog dem flesta håller med om att det blir en och annan omtenta första året, eller andra och tredje.Super normalt. Bara resa sig upp, plugga hårdare och kämpa vidare.

- Lärarprogrammet är en tuff utbildning. Det är många komponenter som ska klaffa. Det är det teoretiska (pedagogik och didaktik), den praktiska delen (VFUN:n) och sedan har man ämnes kompetensen. Det är mycket och verkligheten är sällan densamma som under utbildningen, men jag tror nog det är så för de flesta programmen. 

- Allt eftersom hittar man sin egen studieteknik. För vissa kan det vara skönt att ha pluggsällskap. För andra så funkar det bäst att plugga ensam. Vissa tycker det är skönt att plugga hemma medan andra tycker att det är bäst att hitta en alternativ plats för att finna studiero. Detta tar sin tid och övning ger färdighet :)

LIte tips från mig. Fyll gärna på egna om ni har <3


#1 - M

Du som ställde frågan gåååå studieteknik kursen. Den jag gick är på MAlmö Uni och var goals. Och önskade av hela mitt hjärta att jag gick den tidigare än i slutet av min utb. Den är en kort introduktions kurs på 3hp. Annars om det ej finns i din Uni så rekommenderar jag boken. Plugga smart och lär dig mer! Av Björn . Så finns kursen GÅååå!! Annars läs den boken!

#2 - M

Och juste den kursen borde alla gå! Då hela livet består av ny kunskap och hur man läser böcker o ooo massa annat . Lycka till !

#3 - Elisabeth

Du kan av studieadministrationen begära ut kopior av gamla VG eller g tentor (så länge ingen hämtat ut dem är de allmän handling som du kan få/köpa kopia på, som du kan läsa för att få en idé om hur man skriver en tenta. Skulle inte rekommendera det som studieteknik men för att se ett par exempel är det ju bra. Annars- var med på alla lektioner och lyssna på läraren, lektorerna vill inte att du ska misslyckas! Prata med studierektorn om du får det intrycket.

Svar: Åh jaaaa !! Glömde de tipset ❤️❤️
rgc.nu

#4 - Angi

Alltså måste bara säga att det är sånt här som gör att din blogg är så himla bra!! 🙌🏻 För även om det såklart är väldigt kul att exempelvis följa era inredningsprojekt, dina inköp/hauls, din vardag som trebarnsmamma, etc. så tycker jag att det faktum att du är en muslimsk småbarnsmamma som ändå utbildar dig och jobbar med något som är så pass viktigt för samhället - det är den äkta inspirationen ❤️!!

Svar: Men åh, tusen tack!! Alltså det här med att plugga och utbilda sig, men kan nog inte betonade tillräckligt mkt wallah.
Va glad jag blir av din kommentar fina ❤️❤️
rgc.nu