När skolåldern kommer
 
 
Att vara tillbaka och träffa elver nu när jag har tre barn och Selin snart är 5 år inshaa allah har fått mig att tänka på så mycket. Att vara lärare är verkligen en stor välsignelse men det är också lite läskigt känner jag. Att se hur elever kan vara mot en, eller mot sina vänner osv, hur alla är så olika och har olika behov. Det får mig att tänka och längta, men också oroa mig. Hur kommer mina barn ha det? Hur kommer dem vara som elever, hur kommer lärarna vara, och vännerna? Så mycket frågor, och tre sköra liv att ta hand om. Det är inte lätt, denna del av föräldrarskapet tänker man aldrig på när man är gravid (iaf inte jag), då vill man ju bara ta sig igenom graviditeten, förlossning, amning, blöjor, småbarnsåldern med trots och pottträning - men sen då? Det är i skolan dem spenderar den mesta tiden av deras vardagar när dem blir äldre. Jag som lärare känner ett sånt ansvar att ge eleverna så bra dagar som möjligt, inte bara kunskapsmässigt men också ur den sociala aspekten. Att genuint umgås med dem på rasterna, bekräfta dem, lyssna på deras problem, framgångar och motgångar. Kommer Selin hamna i en skola där lärarna är som mig och mina kollegor? Jag har jobbat på olika skolor och även om lärarutbildningen lär oss att lärare har ett ansvar att fostra barnen är dem många lärare som bara jobbar för att jobba, för lönen eller ferieledigheten. Läskiga tider, i know!! Ni som har barn i skolåldern, tell me, blir man av med denna paranoia? 
Hur som, happy friday loves <3
#1 - Anonym

Tänker du inte så kring förskolan med? Det är trots allt där dem är större delen av sin dag från 1 års ålder tills de flesta fyller 6. Är gravid och går med dem tankar jämnt. Hoppas innerligen jag kan flytta till ett bra skolområde.

Svar: Nja, förskolan är så annorlunda, du styr själv tider och dagar osv och är ändå för små för att påverkas av yttre faktorer på samma sätt som i en skolmiljö = stor skola, många elever, många lärare, stor matsal osv .. ja vet inte mådde oxkså dåligt innan selin började på förskolan när hon va 1,5 men mest för separationsångesten. Med skolan är jag orolig på ett helt annat sätt :/
rgc.nu

#2 - Anonym

Asalamo alaykom. Jag tänkte kolla med dig vilket hotell du skulle rekommendera att bo på med små barn i Turkiet? Helst där det inte är fullproppat med 'turister' :)

Svar: Walekom asslam. Oj jag har ingen aning men kanske nån läsare kan svara ?:)
rgc.nu

#3 - Anonym

De är defintivt aldrig för små för att påverkas av yttre faktorer. Har jobbat med barn från 1-12 år. Alla barn påverkas, oavsett ålder, har som lärare bevittnat detta med egna ögon. Tycker det är mer hemskt när de är så små och inte kan påverka sin situation som äldre barn kan. Absolut kan man styra tiderna själv men det är aldrig barnen som styr utan föräldrarna och såklart måste föräldrarna jobba så ytterst få barn går få timmar. Hur som heslt man får helt enkelt hoppas på det bästa av skolan/förskolan. Men förstår helt din oro.

Svar: Jag utgick ju bara från min egen situation, det är säkert olika för alla och säkerligen är de säkert så som du säger för många andra. Inshaa Allah kheer.
rgc.nu

#4 - Amra

Jag är också orolig för skoltiden. De mognar, utvecklas - Vem kommer de umgås med? Mobbing? Trygghet? Etc.

Man får nog ta det som det kommer - alltid ha en ordentlig pratstund efter skolan där man frågar hur dagen har varit och försöker hjälpa så gott det går.

TÄNK om alla lärare tänkte som du - vad trygga vi föräldrar hade känt oss ♥️

Svar: Ja det här med att ha en pratstund är så himla fint och viktigt för barnet. Det bekräftar dem på så många sätt ❤️ åh tack fina du! Finns många många fina lärare där ute, ja lovar dig!
rgc.nu