Ajvar på allt, tack!
 
Den senaste tiden har jag kört på en nyfunnen favorit. Eller nyfunnen kanske den inte är, vem vet inte vad ajvar är? Speciellt om man vart gift med en turk liksom. Men det var faktiskt inte makens förtjänst detta utan Camilla som inspirerade mig till att börja laga mat emd ajvar. Ajvar+grädde blir sååå goda gryter och funkar så bra till kyckling och grönskaeker. Bara steka allt och sen hälla över halva ajvar bruken typ plus önskad mängd grädde. Man kan också variera och köra en ungagratinerad variant. Vem lagar mat med skaran här? Tänkte testa nån variant med Lax också, vad tror ni?
A day in Norway
 
Igår var vi borta över dagen, jag och Camilla. Hon skulle hålla en föreläsning i Oslo om hur man fotar bakverk. SÅ himla duktig, allahummbarik, och jag kände mig både peppad och inspirerad över att jobba mer med mina bilder efter hennes föreläsning. Vi passade även på att mötas upp med en vän som vi följt på instagram ett tag, det var verkligen jätte trevligt. Sociala medier gör verkligen världen så liten. Hur som, Oslo var en riktigt mysig stad och vi hamnade på en gata som påminde om en ''halal-gata'' i london. Så mycket muslimer överallt och halal restauranger. Vi hann dock inte se mycket alls, så jag hoppas innerligt att vi åker tillbaka någon dag igen. 
Idag är man tillbaka till verkligheten igen, min VFU- situation känns inte längre så givande, jag får liksom inte ut så mycket av att askultera vilket jag tycker är himla tråkigt. Men jag har börjat gå på olika lärares lektioner för att undersöka förhållningssättet i undervisningen osv, mycket roligare. SNart ska jag undervisa själv i 4 veckor dagligen, ska bli kul (bortsätt från det bittra ''jobba gratis'' delen hehe). 
Spegelvägg på g
 
Som många av er sätt på instagram så är ju nu våra gardiner uppe. Det blev smaragdgröna gardiner i sammet, sååå himla fint även om färgen inte är så tydligt uinder dagen och så har vi monterat upp en hylla. Nästa projekt har varit spegelväggen som ska finnas på kortväggen brevid dörren. Min man sa och jag citerar : Måste du alltid ha den komplicerade versionen 😂. Men ska man ha en spegelvägg kan man ju inte ha en som alla andra, eller vad säger ni? Såhär ska den sitta uppe på väggen, och vi har fått några speglar skurna hos glasmästaren, och det var tack och lov inte sp påkostat som vi trodde de skulle bli. Men vaaad tror ni? Jag lägger upp bilder så fort jag hinner fota resultatet i dagaljus!