Låt oss snacka brun utan sol
Uppdatering: JA!! Ni kan andas ut tjejer, denna brun-utan-sol låter vatten träng sig igenom. Är en brun-utan-sol vattentät bör dettta stå på förpackningen. Men gör som en läsare tipsade och maila företagen för att va på den säkra sidan om ni är oroliga. Men brun-utan-sol försvinner generellt efter antal tvättar såååå.. BUS:a på ni 😂😀 
 
Glad fredag hörrni!
Okej, jag har svarat på detta några gånger i kommentarsfältet men då frågor fortfarande dyker upp tänker jag att jag kan köra ett inlägg om det istället. När man googlar på hur brun-utan-sol fungerar får man upp följande: 
 
''Brun utan sol-produkter består av Dihydroxiaceton (DHA) som är ett helt naturligt och ofarligt sockerämne. När man smörjer in sig med BUS så reagerar DHA med aminosyrorna i det yttersta hudlagret som enbart består av döda hudceller. Effekten tar ca en till tre timmar. Då hudcellerna efter tre till sju dagar helt naturligt trillar av kroppen så försvinner även den falska solbrännan. Därför måste man kontinuerligt applicera brun utan sol för att behålla brännan. Om man vill få bort färgen snabbare kan man använda AHA-syror, retinol eller skrubkräm''.
 
Krämen lägger sig alltså inte som en hinna över huden och förhindrar vatten från att tränga sig igenom. Precis som man skulle kunna använda hennah på händerna eller färg på håret. Det är inget som hindrar vatten från att komma i kontakt med huden/håret. Jag läste någonstans att allt är halal tills motsatsen t bevisats. Ingenstans står det att brun-utan-sol är haram och tittar man på olika fatwor som handlar om att bli brun eller bleka vissa ställen (pga ojämnheter) så står det inget om wudu där utan att det är tillåtet. En sådan fatwa hittar ni här! Det logiska är att om de skulle förhindra wudu så skulle det väl nämnas?
 
Så vill ni prova denna brun-utan-sol så har jag nu en rabattkod till er som ger er 15% på köpet. Koden är RIHAB15 och ni hittar kitet ni ser ovan här! (adlink) Jag har färgen medium 
Tanken var att jag skulle ta en bild i samma kläder och från samma tidpunkt (dagsljus) men det har inte riktigt blivit så då jag kommer hem försent från min prakti. Men här kommer iaf två bilder som faktiskt visar viilken blekfis jag är hehe. 
 
the before .. 
och the aftrer math..vad tycker ni? Nu när jag tittar kan jag inte fatta hur blek jag är hehe även om det också har sin charm. Jag vet att många av er kommer reagera på priset men denna maskin är så enkel att använda och refilen ligger på vad BUS kostar vanligtvis (i bra märken) så det är värt det. I helgen ska ja prova att använda den på benen och se om de funkar :) 
#1 - Anonym

Så frääääscht!

Svar: zaaank uuu :D
rgc.nu

#2 - Niqabisten

Jag tycker inte du behöver brun utan sol habibti . Du passar i din naturliga färg allahumma barik .. angående wudu så vet inte många kanske att tex feta krämer lägger ju sig som en hinna så för wudu att accepteras måste krämen tvättas ur först .. man kan inte göra wudu över feta krämen samma som man inte kan göra wudu över tex brunkräm, puder eller vad nu än alla dessa smink grejer heter nu för tiden

Svar: Ja precis, men BUS lägger sig inte som en hinna utan absorberas av döda hudceller som fångar färg. Och sen när vatten tränger sig in i huden allt eftersom så försvinner dessa hudceller och därmed även färgen. ALlahu a3lam, det är vad jag förstått iaf :)
rgc.nu

#3 - S

Assalamu aleikum. Ingenstans i beskrivningen du citerar står det att färgen försvinner pga man tvättar ansiktet. Det står att BUS försvinner naturligt när huden förnyas. Det är två skilda saker och innebär inte att busen inte är vattenfast. Applicerar man en vattenfast foundation kommer den också att blekna så småningom när hudceller dör och huden förnyas, även om man inte tvättar, men det innebär inte att wudu är giltigt då.

Tycker man ska vara försiktig innan man faktiskt vet och i synnerhet på en offentlig blogg där du riskerar att uppmana systrar att använda/göra något som kanske är fel. Vet att du menar väl men i sådant här måste man ha stenkoll och inte spekulera. (Hoppas inte du tar illa upp, är alltså inte meningen att kritisera dig, men ändå framföra en viktig kommentar).

Jag hade tex börjat med att fråga tillverkaren om produkten är vattenfast. Och inte använt den själv förrän jag är 100% säker att det går ihop med wudu.

Svar: Walekom assalam. Huden förnyas genom att du bland annat scrubbar den, eller hur? Jag tog bort det stycket i citatet då jag tyckte de var självklart, men kanske borde haft med det.

Som sagt, jag länkar till en fatwa, som förklarar detta med krämer som ändrar färg på huden., Jag har frågat och fått samma svar av det jag skriver. Fråga du gärna vidare och säg om du hittar annat än den källan jag hittat :) Jag är 100% säker på min sak tills motsatsen bevisats. P.s Och jag mailade nu tanrevel får se vad dem svara :)
rgc.nu

#4 - H.I

Men vilken snygging!! Love it

Svar: DU ÄR SNYGG!!
rgc.nu

#5 - Narmin

Finaste Rihab❤️
Jag tycker att det är svårt med bus på hela kroppen när man måste dusha och skrubba kroppen, sen lägg Bus och sova med den för att sen vakna på morgonen igen och tvätta av det. Sån process😂
Och för ansiktet blir det alltid ojämt vid halsen, det syns att jag har olika färger. Hur gör du när du använde bus?

Svar: denna brun utan sol duschar du av efter en timme, eller två. Dem andra jag använt gör man samma med, för att sedan få den en jämnare färg. De är lite knepigt men så fort man lärt sig så går de lättsom en plätt :)
rgc.nu

#6 - F

Hej
En av bilderna på förra inlägg har du nagellack på, tror jag. Kan man ha det eller kanske det är bara under röda veckan då man inte ber?

Svar: Jag använder nagellack där vatten kan tränga igenom. Detta hör till kritikerna av försköning så det är inte att rekommendera, med det sagt är de min synd att bära. Jag såg inte ens att de synts för färgen är nude och är bara lite glansig i verkligheten :)
rgc.nu

#7 - A

Alltså frågan är ju på vilken nivå vatten ska nå huden för att wudu ska vara giltigt. Är det kemisk nivå så passerar nästan alltid vatten. Idag finns nagellack som är halal om man tvättat i 10 sek för att vatten kan ta sig igenom membranet. Ser inte hur andra krämer eller puder som är vattenlösligt i sådana fall skulle omöjliggöra wudu?

Svar: Jaa, de är ju det. Alltså folk i min omgivning är så förundrade över denna diskussion, eftersom den kan likställas med hennah som man använder på händerna eller färg på håret. Och eftersom jag inte hittar fatwa pm att de är haram NÅGONSTANS, alltså jag har teroriserat folk, men icke. Om en produkt är vattentät så måste de stå att den är vattentät. Annars är det att underhålla information, och de är väl de mest logiska också.
rgc.nu

#8 - Amina

Har du medium eller dark??

Svar: Jag har medium, trodde ba skrev ut det, förlåt. Denna applicering är också på bars tre lagar (ja sprayade tre gånger alltså)
rgc.nu

#9 - Amina

Måste köpa! Har inte tid att gå på solarium och känner mig som en blekis Haha.

Tror att jag har ungefär samma färg på hyn som dig. Skulle du köpt medium igen om du köper igen? Funderar på om jag kanske ska köpa dark.. då kanske det räcker med ett lager bara..

Svar: Jag kommer nog inte våga mig på dark då de nog kan bli lite väl mörkt på mig och sen kanske se VÄLDIGT fake solat ut. Tycker medium ger en naturlig glow för någon som är blek och ljusrosig om kinderna.
rgc.nu

#10 - Niqabisten

Khalas.. om den är halal så är den och du ska inte då behöva förklara dig. Förstår inte varför man då ska envisas med bevisa nåt är haram som inte är .. njut av din brun utan sol .. Jag fusksolar . Alla har ju sitt sätt. Snart gör nån sola haram också trots det är halal enligt islam .. Ingen ser mig sola . Samma som ingen ser mig sola på sta7 i Marocko 🙄

Svar: Jag känner exakt så wallah ärade syster. Jag tror nog man ska ta de lugnt med att hela tiden i ifrågasätta allt, även om man menar väl, för man vet aldrig vilka prövningar en person bär på inom sig. Jag tar inte det som kritik utan mer som man inte litar på mitt omdöme eller att jag faktiskt länkat en fatwa och dessutom förklarat hur jag resonerar efter att jag frågat runt kunniga. Och när man envisas med att ifrågasätta saker hela tiden (inte bara gällande detta) så skapar det en shakk (tveksamhet) inom mig när jag redan egentligen är säker på min sak (för jag är en sån människa som tar åt mig mkt). Denna BUS grej har vart avgörande för mig tex att sluta med smink igen (foundation och rouge som jag nygligen hade börjat med igen pga en tuff svacka). Så jag känner att om man känner att det jag säger är fel kanske man själv kan göra efterforskning och återkomma om jag verkligen har fel. Nu hörde jag av mig till mina samarbetspartners och kände mig så LÖJLIG då jag vet hur BUS fungerar och frågade ändå, och fick samma svar som jag redan visst. Men men slutet gott, allting gott!Jag menar inte detta som kritik till systern som fråga, utan jag vill bara ge min take on this :)
rgc.nu

#11 - Anonym

Det här är på samma sätt som henna, det är inte så att medlet fastnar på huden o du får ett nytt lager på hela ansiktet, ämnet i medlet färgar huden bara på samma sätt som henna färgar huden och vatten tränger igenom det för att man sköljer bort medlet från ansiktet efter 1-3 timmar och därefter finns inget medel kvar utan bara resultatet av färningen, asså dom som påstår att vatten ej tränger igenom efter att man använt BUS borde gå i läsa på lite o förstå hur det funkar istället för att argumentera att det likställs som tjocka krämer😂 krämer är fast ämne och BUS är rinnande som vatten, om man ska påstå att wudu ej gäller så gäller inte heller wudu om man ritar med rush penna på handen och sedan tvättar bort det och märket finns kvar??? Finns ingen logik i det, och då får vi inte heller sola för då färgas det yttersta lagret av huden vilket leder till att vatten ej bur den undre delen???

Snälla!

Det är enkelt att förstå.

Du applicerar
Medlet ändrar färpigmenterna i huden
Du tvättar bort
Slut
Det är fortfarande samma hud bara det att sänka ändrat färg, det är som sagt ingen ny lager hud du fått.

Svar: Tusen tack för denna förklaring wallah <3
rgc.nu

#12 - Umm Asiyah

Salamualaikom! Min vännina forskade i denna fråga då hon också älskar brun utan sol krämer men fick veta att det går under samma kategori som smink då det är en form av försköning. Precis så som foundation är till för att göra huden vackrare o jämnare. Det är lite som vissa som bleker delar av ögonbrynen för att ändra formen och anser det vara tillåtet för att man då inte bokstavligen plockar men resultatet blir desamma, nämligen att man förskönar sig själv.

Svar: Får man inte heller sola då? Undrar genuint. Länka gärna fatwa! ❤️ Nja alltså vet inte riktigt om jag kan hålla med om att foundation är samma som brun utan sol, du ger huden en annna färg, men den täcker ju varken finnar, eller ojämnheter som foundation. Lägger man foundation efter man lagt BUS ska du se vilken skillnad de blir. Samtidigt som ja ändå kan förstå att de kan ses som försköning men ändå inte, för då får man inte sola på sommaren.. eller aa detta blev en soppa känner jag hehe. Men kom med källa iaf ;)
rgc.nu

#13 - Anonym

Jag är nyfiken på hala nagellack som du nämner att du bär. Har alltid velar fråga en kemist men inte fått tag på en. Stämmer det verkligen? Och när man gör wuduu ska man ha det 10 sek så man säkrar på att den tränger igenom. Vore kul om du delar med dig hur du har kommit fram eller bara gått efter vad företagen säger. Jag har alltid velat testa men avstått då jag ej hittat en kemist som kan förklara processen så jag kan lugnt vara säker att min wuduu gälls.

Svar: Kommer ej skriva om det fina syster, utan det är något ni själva får ta reda på. Man ska ej bära nagellack ute och de är en svacka jag hamnat i nu, och vill ej uppmuntra andra till att hamna där (för detta med säkerhet är klassad som försköning, till skillnad från brun-utan-sol och att sola, dem har jag aldrig hört klassas till försköning och ej sätt nåhon fatwa om).

Kommer förövrigt inte skriva om skönhetsrelaterade ämnen här på bloggen mer för jag är inte i rätt plats i livet att ta sånna ämnen här <3
Puss och kram :)
rgc.nu

#14 - M

Okej förstår hur du tänker och må Allah hjälpa dig och oss på vägen! För min del bär jag anständigt och sminkar mig inte så därför vore det kul för mig då jag aldrig lägger nagellack och är sugen utan att jag kommer fläsha med dem. Jag lägger inte vanlig nagellack under mensen just pga jag får wehwas ifall den är inte helt borta. Det är kul ibland att lägga men ta bort snabbt/slarvigt ifall man ska jobba lr så tillskillnad ifrån vanlig lack där är processen längre och exakt allt ska vek vilket ger mig mkt ångest/wehwas.

#15 - M

Vad är det du saknar. Du har familj barn och en man samt jobb. Var tacksam istället. Du promotar dig själv som en hijabist och vill inspirera till anständig klädsel men vill samtidigt aldrig ta kritik när någon påpekar att du faktiskt själv förskönar dig. Var uppriktig med vad du gör och skyll inte allt på psykisk ohälsa. Alla mår dåligt ibland det betyder inte att det ursäktar ens handlingar.

Svar: Denna kommentar e så kans på så många sätt. Må gud belöna dig för din avsikt iaf
rgc.nu

#16 - A

På riktigt jag fick precis huvudvärk av kommentarerna subhanAllah. SLUTA LÄSA HENNES BLOGG challas!!! Det här är en blogg för ALLA och handlar om ALLT MÖJLIGT herregud asså leave the girl alone. Alhamdullilaah habibti du gör ett jätte bra jobb med bloggen och många kan relatera till dig. Så fort asssså så fort någon ser något fel så blir de attack-mode. Vart är fina kommentarerna, vart är komplimangerna om hur fin hon är med brun utan sol ? Muhammed SAW said if you got nothing good to say remain silent. Vad tjänar någon på att säga något som hon 10000% redan vet asså ni pratar med en vuxen kvinna haha. Love you syster och strunta i dessa kommentar. Finns mer kärlek för dig och bloggen än hat.

Svar: fina du <3 Är bara så less, och mår så kaos inombords och det värsta jag vet är när människor slänger saker i ansiktet på folk, alltså de är det VÄRSTA jag vet :/
rgc.nu

#17 - M den snälla

Omg jävla idio*t M, av alla bokstäver varför snor du min bokstav. Det är inte jag(den snälla M) rihab som kommenterade den där kommentaren. Du kan kika på IP adressen. Nu får jag döpa mig till Reall M.

Svar: habobah, jag såg att det var två olika IP:en <3
rgc.nu

#18 - A

Du är finast <3 ignorera snälla. Internet thugz._preeeeeecis som du skrev om någon tex satt på tunnelbanan ingen skulle ge råd face to face wallah

Svar: <3 !!
rgc.nu