Har du valt rätt?
 
Jag får ofta frågan om jag valt rätt när det kommer till min utbildning. Är det läraryrket det jag vill jobba med resten av livet? Och hur vet man om man valt rätt. Well, såhär känner jag. Vissa yrken är lite av ett kall i livet, antingen så är man menad för det eller inte. Med det menas att antingen är du lärare ända in i blodet eller så är du inte det. Samma med läkaryrket tycker jag (lite min egen teori såklart). Alla passar inte i det och dem som passar i det har det i blodet, om man kan säga så. Jag känner mig som lärare ända in i själen. Sedan första gången jag jobbade som lärare 2009 på ett vikariat har jag känt att detta är min grej. Eller egentligen sedan gymnasiet då jag alltid agerade fröken bland mina vänner och studiegrupper. MEN, med det sagt så är det inte bara läraryrket jag vill jobba med resten av livet. Ni vet ju att jag älskar kläder, så min dröm är att återuppta företagandet inom klädbranschen, utveckla bloggen och gärna fördjupa mig inom just nischen modest fashion, med allt vad det innebär. Detta kombinerat med läraryrket får mig att känna att jag hittat rätt för livet, allahuammabarik!
 
Jag tror man hittar rätt när det känns bra i hjärtat och sinnet. Ibland kommer inte den känslan på en gång, för inom dem flesta yrken så är det första året alltid tuffast. Det året man tänker 100 gånger om, så fort minsta motgång kommer. Men det första året är alltid tuffast i allt i livet, som inom vänskap, realtioner eller föräldrarskap. Det gäller att landa och hitta hem. Har det däremot inte blivit bättre inom ett år, kanske man måste tänka om  - men oftast vet man då, hur det verkligen känns i hjärtat! Eller vad säger ni? Tell me era tankar kring ämnet!
#1 - anneli

Tycker det var väldigt kloka ord. Som du sa, ibland känner man det ända in i själen.

Svar: Tack fina du ❤️❤️
rgc.nu

#2 - AAguleed

Bra skrivet syster och jag tycker också att man känner i själen det man vill, men om man inte gör det, så tycker jag också att man ska först utbilda sig eller jobba med den första tanken man har och tror på att detta yrket skulle jag vilja ha.
Och sedan därefter se hur det känns och om det inte passar en så har man kommit lång genom att veta det.
Jag själv trodde alltid att jag ville jobba eller utbilda mig till ingenjör men nu vet jag att jag inte gör det genom att jag har sett min mans läroböcker och provad mig själv genom att plugga med honom men så blev det inte.

Svar: Ja men titta du ser. Vad vill du göra istället? :) Blev nyfiken nu
rgc.nu

#3 - Amanda

Jag bestämde mig för att bli läkare när jag var 13 år och satsade sen hårt på det. Börajde läkarprogrammet som 18-åring direkt efter gymnasiet och körde sen bara på. Det kunde ha blivit så fel men allhamdulillah det var ändå det rätta för mig, och mitt "kall" som du skriver. När det gäller läkarutbildningen är den extremt teoretisk de första två åren (åtminstone på KI) och man ser i princip inte en enda patient utan det är bara cellbiologi, biokemi, fysiologi osv. Vet en del som hoppade av under de åren, och även en del som hoppade av när vi väl började komma ut i kliniken och de kände att patientarbetet inte var något för dem.

Svar: Må Allah ge dig framgång i ditt yrke älskade du! För oss som (på den tiden) som gick kombiutbildningen inrk gymnasiet var det också bara ämneskunskaper de första två åren och hade man ingen erfarenhet av att ha undervisat så blev Vfun en sämre chock för många!
rgc.nu

#4 - Sara

Åh så bra skrivet och så bra det ligger i tiden. Jag har nämligen börjat på läkarprogrammet efter att ha drömt om det sedan barnsben. Jag har gått ett år nu och jag tycker om det men det är psykiskt påfrestande och man får verkligen offra så mycket för att hinna med studierna. Det är en lång och tuff utbildning och efter den väntar ett tufft och stressigt arbetsliv. Innan jag valde utbildningen kunde jag inte se mig själv i något annat yrke, utan det var läkare jag verkligen ville bli. Men nu när jag väl är här så börjar jag tänka otroligt mycket på att jag vill bli lärare istället. Jag har som du nämner också varit "läraren" bland mina vänner och även jobbat som läxhjälpare, jag tycker verkligen om det. Jag älskar skolmiljön och tror att det skulle passa mig så bra. Men nu har jag som sagt börjat läkarutbildningen och min väg in var inte enkel, jag var tvungen att komplettera lite efter gymnasiet och nu känns det som att det är slöseri med tid att hoppa en av en lång utbildning som jag har lagt ner så mycket energi och tid på för att sedan börja en ny lång utbildning. Vad tycker du?

Svar: Att studera är aldrig slöseri med tid. Jag känner att bara du kan göra detta val för dig själv och det gör du bäst med Allahs vägledning. Så mitt bästa råd till dig är att be istikhara och följ ditt hjärta. Jag känner MÅNGA som bytt kariärval efter att dem gått färdigt sina utbildningar, har dem ombildat sig, flera år till men aldrig ångrat sig. Som sagt, att studera är aldrig slöseri och det du studerat nu kommer du säkert ha användning för någon gång i livet även om du väljer en annan väg. Må Allah underlätta för dig älskade syster <3 Jag gör duaa för dig!
rgc.nu