Föräldramöte
 
Igår var de föräldrarmöte på barnensförskola. En tanke jag slås av varje gång som både förälder och pedagog är hur få föräldrar det är som dyker upp på föräldrarmötet, är det så hos er också? Eller är det många föräldrar som dyker upp?Personligen älskar jag att gå på barnens föräldrar möten, man blir uppdaterad om verksamheten, får se massa saker som barnen gjort och får en chans att prata en längre stund med pedagogerna. Samma när man är lärare på FM, man vill bara se föräldrar dyka upp - det visar engagemang (föutsatt att man kan alltså)! 
Gick hem nöjd och glad Allahummabarik, pratade lite med fröknarna på Mousas avdelning om Adam och dem var väldigt tillmötesgående ang hans förskoletider, så han kommer någ bara gå 2 dagar i veckan efter inskolningen.
#1 - Anonym

Wow vad tråkigt att läsa ☹️. Det är ju även betydelsefullt för barnen att få ha sina föräldrar på besök i förskolan/skolan. ❤️

Jag har nyligen flyttat tillbaka till Sverige så har ingen erfarenhet av att gå på föräldramöten här än, men där jag bodde (i ett muslimskt land) så var det alltid fullt med mammor på föräldramötena och många var riktigt engagerade i skolaktiviteter generellt - det ansågs snarare vara försummande om man inte kom.
Tyvärr stämde detta aldrig in på papporna dock... Allahul mustaan. Vi alla har våra brister i denna värld 😕.
Må Allaah hjälpa oss att uppfostra våra barn på det bästa sättet ❤️

Svar: Eller huuur, man tycker det borde vara lika engagerade som mammorna är men aa kher inshaa allah. Hoppas den nya generation pappor blir bättre <3
rgc.nu

#2 - Angelica Wåhlin

Så skönt att det kändes bra & att du tog dig tid! Det är viktigt :)

#3 - Anonym

Jag är förskollärare och alhamdulilah hos oss kommer nästa alla. Blev förvånad faktiskt, trodde färre skulle komma!

Svar: Åh så himla bra!! Vi var knappt 10-15 föräldrar sammanlagt på över 50 barn :/
rgc.nu

#4 - Anonym

Salam Alikom,
Jobbar också i förskolan och det var typ en tredjedel av föräldrarna som kom när vi hade möte.
Men bland förstagångsföräldrarna kommer ofta mamman och pappan ihop 😊
Annars bara ena medans andra är hemma med barnen.

Svar: Ja såg också förstagångsföräldrar som kom dit i par, alltså så gulligt hehe, lättare att fixa barnvakt då :P
rgc.nu

#5 - Elisabeth

Sist vi hade föräldramöte var det bara jag och en mamma till på min minstas avdelning som kom, 2 ynka föräldrar. I andra barnets grupp var det åtminstone hälften som kom, men alltså 2 personer är för få. Tråkigt för personalen.

Svar: SÅ himla sorgligt verkligen, då undrar man lite vad som händer hemma egentligen.
rgc.nu

#6 - Anonym

Samma här på min dotters förskola! Vi hade föräldrar möte förra månaden och det var min första jag gick på så jag var jätte nyfiken och glad att gå, men när jag väl kom dit så måste jag säga att det första jag tänkte var ok, vart är resten av föräldrarna? Det handlar inte ens om att det bara förskola och de inte så "viktigt" utan jag känner mer att de lite pinsamt som föräldrar om du inte går.. Man vill ju visa att ens barn har en föräldrar som bryr sig och som är intresserad och veta OM förskolan och vad deras framtida planer är för ens barns utveckling och prata lite med barnets lärare så jag personligen tycker det jäääääättte synd att fler inte går! Om man inte kan DÅ förstår man!

Svar: Jaa men precis. Annars pratar man ju i all hast en så kort stund under hämtning och lämning men de räcke. Det handlar om att visa att man bryr sig för verksamheten och om ens barn tycker jag.
rgc.nu

#7 - syster i norr

Assalaamo alaykom, skulle du kunna ge tips på vad man skulle kunna göra med elever under sin VFU? Jag ska ut på min första längre VFU snart, den är under ca 4 veckor, och jag sitter och funderar på vad man kan göra som ändå är intressant både för mig och eleverna. Jag tycker om psykologi och att analysera rent allmänt så sitter funderar på vad man hade kunnat göra som ändå funkar med ämnet och ämnes/kursplanen. Haha oj, glömde nämna att mitt ämne är engelska och det är åk 7-9.

#8 - M

Ganska få föräldrar som kmr på förskolan mina barn går på också. Det är synd, för dom ordnar barnpassning vid mötena så ensamstående/dom utan barnvaktsmöjligheter har möjlighet att gå också.

Svar: Så himla fint att dem gör så ❤️ så synd att de inte dyker föräldrar ändå :/
rgc.nu

#9 - Iman

Håller med. Jag och min man går alltid tillsammans så får vi samma information samtidigt. Viktigt att se vad de gör på förskolan.

Håller själv föräldramöten som lärare och det är många som inte kommer, tyvärr. Även i skolan. Möte 1 gång per år i ca 1,5h..det är något sorgligt med det. Bristen på engagemang eller intresse.
I år skickade vi ut en blankett där de fick fylla i kommer eller kommer inte. Så vi inte står där med 3 föräldrar, vi har själva barn hemma som väntar. Det är ett tips till lärare! (det kom ca 30 föräldrar av 55 elever, vi var nöjda).

Svar: Åh så himla bra! Jaa det här med blanketter låter super, något som borde funka, ska ge tipset vidare till mina barns förskola <3
rgc.nu

#10 - Anonym

Alla har faktiskt inte möjlighet att få barnvakt! Vissa är också ensamstående. Så att säga "undra lite vad som händer hemma då" är så fel!

Svar: Fast dem flesta och jag själv har såklart skrivit förutsatt att man kan. Det är Självklart att detta enbart handlar om föräldrar som avsiktligt ignorerar detta.
rgc.nu