Instagram action
 
Salam alla glada! 
Hur mår ni? Hoppas alla mår bra. Jag vet inte varför det jämt blir såhär, att när jag lägger net energi på insgatam så blir bloggen alltid lidande och tvärtom.Jag har svårt att hålla båda kanalerna uppdaterade med olika innehåll, det är nog det som är mitt problem. Men för som missat då så händer det mycket på insgtam nu, och jag hoppas påbörjat en "movement" (haha vem är jag ens) där man för en ny dialog om hijab, som som den börföras. Imorgon inshaa Allah håller jag en live på Instagram  där jag pratar pm den rådande hijab "trenden" på sociala media, men kommer även börja skriva mer om det här också -  responsen på detta inlägg nedan har varit galen och bara bevisat hur man faktiskt måste ta denna fight även om många kommer tycka det ena och det andra om en,  eller vad säger ni? 
#1 - E

Det är verkligen ett ämne som är tabu och som man inte uttalar sig om, såg lite av din live och du har bra argumentation och språk mashallah.
Jag har några reklektioner och bär själv hijab.
Det stämmer att det är obligatoriskt att ha hijab utifrån det som står i koranen och är uppenbart att man behöver täcka sig,
men tex niqab och burqa anser många också vara obligatoriskt och många hänvisar till profetens haddither/traditioner som också är vägledande men för mig och väldigt många andra (kanske de flesta) saknar det grund i religionen och finns inte stöd i att det är obligatosriskt. Så detta är återigen en tolkningsfråga, visst är det mer tydligt med hijab men det kan också ingå tolkning i det. Många kankse väljer att fokusera på bönen och ens inre iman som kanske inte syns utåt men det är minst lika viktigt som hijab lm inte mer.
För mig är hijab obligatoriskt utifrån en uppfattning som grundar sig på koranen men många väljer allt handlar inte bara om hijab. Finns ju mer praktiserande människor som utövar sin tro mycket bättre än de med hijab.

Sen tycker jag att man behöver inte säga till någon som inte bär hijab att du är syndare, och kanske inte heller ge beröm. Tycker det är guds sak att bedöma detta och se vilken synd man begått.

Det blir inte rätt om varje fel man gör ska benämnas med synd.
Sen att man säger till någon som väljer att ta av sig slöjan att det är bra kanske beror på att man anser att denna person har följt det som hon vill och trivs med, oavsett om det hanslar om att ta av sig slöjan,det är en inre övertygelse.

Jag håller verkligen med om att de som inte väljer att ha på sig slöjan inte behöver promota det som något rätt och att hijab saknar grund i islam, det är skulle vara väldigt fel och orättvist mot alla oss som väljer att ha på oss hijab dagligen, trots att man kanske inte alltid vill det. Man kan inte marknadsföra saker hur man vill.

Men det viktiga är att man står för det man själv gör och kan berätta att det JAG gör är bra för mig och mitt liv. Oavsett vilket val man gör.

Sen tycker jag att du genom dina sociala medier gör ett bra jobb och visar upp en god bild av en med hijab, men samtidigt skulle det kanske inte vara så intressant att följa dig om du " endast" hade slöja och inte visade upp kläder och fashion när det kommer till kläder. Många skulle tycka att det du gör är fel också, vet att du gör det mer som en inspiration för modest kläder, och att man kan ha olika åsikter om det är rätt eller fel, men menar att du också visar upp offentligt och många kan tycka att det strider på hijabens syfte. Så det handlar mycket också på hur man ser på det hela (tolkning), inte bara hijaben utan allt runtomkring den också (kläder,offentlighet,bilder på sig själv, fashion, hijabstilar etc.)

Som sagt är detta ett svårt och intressant ämne :)

Svar: Det finns mycket att säga om allt, och hur man än vinklar saker och ting kan man hamna i tolkning av de ena och de andra. Jag nämner att man till och med bör täcka händer och ansikte enligt CIAs tolkning MEN min live handlade enbart om hijab som huvudduk och förminskandet av dens betydelse på sociala media. Jag sa att ja inge vill diskutera kläder och annat för att där råder de olika åsikter men med slöjan i sig (att täcka håret, öronen, halsen och bysten) råder de ingen tolkning i och att den är obligatorisk. Den ena obligationen utesluter inte den andra och de rättfärdigare inte att man syndar. Den inre resan är lika viktig som den yttre när de kommer till att följa obligationer i islam och min live handlade om obligationen att stå för hijabens betydelse i islam pch att erkänna den som synd om man avviker från den än att rättfärdiga den. Jag förespråkar inte att man kallar olika individer för syndare men att man i sitt eget resonemang ska vara medveten om att d ÄR en synd och att de inte ska va tabu att vara ärlig om det så som de blivit idag. (Tänkte ba förklara om du inte sett hela liven).
rgc.nu

#2 - Anonym

enligt vissas tolkning ska det stå.
Skriv gärna DM till mig så kan vi prata om detta :) Om du ändå har mig på instagram är de mer givande med en direkt konversation än såhär :)

#3 - Iman

Jag förstår inte varför folk ska komplicera till det, (t.ex diskusioner om hijab e obligatorisk eller ej, om man ska be i sina tider eller lägga bort det) jag menar, det finns islam med tydliga instruktioner (Guds lagar) antigen så väljer man att följa det eller inte göra det. Och inte så att man väljer det man tycker om och väljer bort det man inte tycker om, eller försöker med all kraft förändra det. Jag förstår alla har olika uppfattningar men är man en troende muslim så ska ju han/hon uppfylla dessa kraven.

#4 - Muslimen

Det är inte bara öron , hals , huvud , bröst som ska täckas utan hela kroppen och läser man kvinnans klädsel så ingår hela kroppen i den.. hijab betyder hela kroppen alltså och det är skillnad på wrap och cover. Wrap är ju nästan som tajt klädsel.. cover är täcka ordentligt och det ska vara en så lös klädsel så ingen kroppsform syns och den ska inte heller vara genomskinlig eller med mönster och bling bling eller liknande så man drar till sig blickar ( attraktiv klädsel ) många fashion bloggare har ju massa smink och stilar att man ska klä sig och fixa hijaben .. hijab är ingen stil utan är att täcka sig. Så jäkla löjligt alltså.. om du klär dig i en stil eller fashion då har man missat hela syften med hijab . Hijab är täcka inte dra till sig . Må allah vägleda dagens systrar

Svar: Absolut, jag nämnare på liven att de finns mer att säga som hör till hijab, men jag börjar med att prata om slöjan som det som täcker huvudet först! För inte ens där är människor säkra längre :/
rgc.nu

#5 - Sunni

Så fin bild på dig mot gröna växtväggen! Fina färger och bilden gör mig glad sis!

Svar: Saknar dig Sis!
rgc.nu