Vegansk bulgursoppa
 
God dag mina fina! Idag vill jag tipsa om en riktigt god soppa som har en liten rolig historia bakom sig. Avsikten var att jag egentligen skulle göra Camillas kända Marockanska harirasoppa men till min besvikelse insåg jag att jag typ inte hade några av ingredienserna hemma. Något som ofta är mitt enda problem när jag ska försöka följa ett recept i min matlagning. I ren desperation 2 timmar innan iftar och suget efter haira hade tagit över mitt liv så lyckades jag skramla fram några ingredienser jag hade hemma för att på något sätt försöka göra någon form av soppa. Och vet ni vad? Den blev succégod! 
 
 
TIll min föga förvåning så blev resultatet en form av tunisisk chorba. Helt vegansk dessutom, hur bra som helst! 
Såhär gör du: Fräs finhackad lök och lite pressad vitlök (efter önskad mängd) i olja. Häll sedan över ett paket passerade tomater och ca 3 dl vatten. Låt puttra 5 min under omrörning och häll i sedan i 1-2 dl bulgur (här bestämmer man själv hur mycket man egentligen vill ha) samt en finhackad potatis. Krydda med persilja (och koriander för den som vill, jag använde den frysta varianten) och sedan salt och peppar och en grönsaksbuljong. Här kan man egentligen freestyla som man vill med kryddningen, man kan tex ha i paprikapulver, stark eller mild. 
Jag hade gärna haft i lite harrisa också, såå gott! Låt koka och känn efter tills bulguren är genom kokt och potatisen mjuknat. Låt puttra på låg värme i ca 30 min. 
 
Serveras med gott bröd och lite citron.. you can thank me latter!
Säg till om ni provar <3 
 
 
 
#1 - Fanny

Vad gott

#2 - Niqabisten

Mash Allah ser gott ut . På tal om harira Imorgon blir det harira, kokta ägghalvor och sambosaa till iftar. Jag gör min harira lite annorlunda inte som de brukar i marocko . Jag har inga kikärtor i för ingen gillar det . Istället gör jag med massa lammkött och såna små vermicelli
Då blir den mättande . tycker det är jobbigt laga mat under fastan när man inte kan smaka när man ska krydda. 💖

Svar: Åh låter såååå gott allahummbarik! Och ditt sätt att göra harria på låter så gott allahummabrik!
rgc.nu

#3 - Emma

åh! sparade det reseptet

Svar: Åh säg till när du lagat <3
rgc.nu

#4 - Frugan E

Ser jättegott ut! :) Här äter vi hos svärmor varje dag så det blir ingen matlagning nästan för min del.
Och ja harissa förhöjer definitivt det mesta, i alla fall det tunisiska. :P Godaste är ju den där som smakar rökt, som de säljer i små plast"bollar" i affärerna här, mums!

Svar: Åh den älskade jag sist vi var i tunisen ❤️
rgc.nu

#5 - Umm A

Syster niqabisten. Det är tillåtet att smaka av maten när man tillagar under fastan.

https://islamqa.info/en/20518

#6 - imz

ety vad gott, måste testa asså!

Svar: Jaaa gör de!!
rgc.nu

#7 - Niqabisten

Umm a .. Jag smakar men spottar ut men känner egentligen bara om maten har salt eller inte . Tycker inte nåt annat märks

#8 - S

Har du kvar rabatten på ideal of Sweden?

Svar: Aa måste bara uppdatera den! Jag skriver om den snart
rgc.nu

#9 - A

Soppan var så god ♡♡♡ barakAllahu fiki för receptet. I love it!

Svar: åhh va kul!! <3 de är en favorit här hemma med, vi kör den och med vermiceli också :)
rgc.nu