Selin for the win
Alltså denna unge allahummabarik!! Hon slutar inte förvåna mig. När vi var i garaget tidigare idag bad jag henne hålla min kaffekopp och sen började hon skoja om att hon skulle dricka och blåste i koppen varpå jag säger "sluta andas in i min kopp selin" och hon svarar "mamma jag andas faktiskt ut". ALLTSÅ? Hur smart tjeje allahummbarik. Må Allah bevara och ära henne till oss. 
Hursomhelst, hur går fastan? Det känns som om många upplever det tufft märker jag detta året, känns som att nästa år kommer bli lika tufft om inte värre. Må Allah låta oss få uppleva många fler och underlätta för oss alla. 
Med det sagt känner jag att bloggen brister lite under denna månad, jag kan liksom inte skriva om mat i lika stor utsträckning 😂. Kan ni tipsa om vettiga grejer jag kan skriva om? Ska jag lägga upp islamiska videon osv?  
#1 - Ida

Hej! Varför kan du inte skriva om mat? Det som lagas/äts i din blogg kan bara inspirera andra till iftar. Zeinas Kitchen tex postar ändå bilder och recept eller anser du att det inte är ok att göra så?

Svar: Tänkte mer att börja dagen med frukost eller fika bilder HAHAH #tjockisforlajf
rgc.nu

#2 - S

Assalam aleykom. Ja har lite funderingar kring hur du ska göra med selin o slöjan. Kommer du sätta på henne den? Eller berätta för henne att man ska ha den o låta henne bestämma själv. Va händer om din dotter får mens vid 11 år. Tycker du då hon är tillräckligt mogen att sätta på sig slöjan. Många sätter på sej den för tidigt när de får sin mens så ynga eller vill härma sin mamma. Sen växer de upp o vill ej bära den. Undrar hur du tänker kring det :) wa aleykom salam!

Svar: Walekom asslam. Kommer aldrig tvinga selin till något varken med slöja eller något annat. Kommer berätta och försöka inspirera och sen är upp till henne själv, vare sig hon är 11 eller 18. Slöjan är helt ett beslut hon själv måste fatta. Jag hoppas hon i tonåren känner att hon kan bära den ansvarsfullt och rätt, men de får tiden visa :) kommer lära henne be och lära henne koran och sen är de upp till henne.
må Allah vägleda våra barn allahumma ameen! ❤️
rgc.nu

#3 - S

Vill bara lägga en input angående tuff ramadan som bara blir värre för varje är. Tycker vi muslimer borde sprida en positiv bild av ramadan. Har tyvärr erfarenheten av kollegor som klagar om hur jobbig ramadan är, unga praktikanter på jobbet som knappt gör ngt på jobbet och detta ser inte alla bra ut inför icke-muslimer utan bekräftar ofta bara fördomarna de har. Varför ej fokusera på det positiva? Vilken välsignelse att ens kunna få fasta ramadan, inte alla som har den möjligheten pga sjukdomar mm! Det ligger så mkt belöning under ramadan och tänk att det redan nu passerat snart en vecka av denna välsignade månad. Det går snabbt, ta vara på tiden o tänk positivt så vi sprider positiv energi under denna korta tid. Finns så mkt fint med ramadan som de flesta inte känner till förutom hungerskänslorna.

Svar: Helt rätt, menade såklart inte de så men måste nog tänka på hur jag skriver framöver.
rgc.nu

#4 - Iman

Ja, ganska tufft i år pg.a vädret. SubhanAllah sommar i maj redan. Det lär väl bli svalare när ramadankalender-update.html är över, moln och regn😂 Tycker inte du skrev det på ett negativt sätt men håller med föregående kommentar gällande folk som gnäller på jobbet. Antingen fastar man för att man vill eller inte liksom. Har också hört folk som klagar på att de är hungriga, törstiga m.m och folk som inte fastar tänker typ "varför gör du det då?" Det är väöl självklart att man blir hungrig om man fastar ca 19 timmar haha men håll det för dig själv, alla behöver inte veta, speciellt icke fastande på jobbet som redan tycker att man är galen som fastar i denna värmen. Not even water?! Haha Må Allah belöna oss alla för vår insats och vara nöjd med oss.

#5 - Anonym

Salam alykom kära systrar! Jag fastar inte just nu pga " ni vet vad", wallahe jag räknar dagarna tills jag fastar igen. En välsignadmånad som denna, vi äter i 11 månader men 1 månad klarar vi inte av det ( jag menar så klart de som klagar, vilket jag hör tyvärr ganska ofta och absolut inte rgc). Vi kan banta och göra Allah annat i denna donya men en månad som gynnar oss för nästa donya klarar vi inte av. Vi borde veta lite bättre tycker jag.

#6 - Anonym

De må vara tufft att fasta, men vad är då meningen om det vore lätt? No pain no gain som man brukar säga. Jag tycker man borde se det från den positiva sidan, ju tuffare desto större belöning ;)

Svar: Helt rätt ! ❤️
rgc.nu