När börjar Ramadan?
 
Dagen innan Ramdan-date eller? När är Ramadan egentligen? Hur som helst så har jag haft fullt upp idag. Började dagen med att träffa en läsare för att lämna över ramadan kalendern och sedan behövde jag åka till apoteket för att ta hand om Mousas hand och passade på att luncha en snabbis med min fina Bobo ❤️så himla härligt, men det känns som om vi inte alls njutit av vår mammaledighet ihop! Men sen har ju jag knappt varit mammaledig så ..
Just nu är det himla tufft med tenta och barn hemma, jag har typ gett upp hoppet om att ens klara den, så ni får gärna be för mig om ni vill. Känner mig helt slut och tom på energi..
#1 - Johanna

♡♡♡

Svar: ❤️❤️❤️
rgc.nu

#2 - M

Hur gör du med fastan i år? Jag behöver råd... ammar min sju månaders som också äter väldigt mycket mat men han ammar till sömns 2-3 gånger per dag, några gånger under natten samt ytterligare 4-5 gånger under dagen som törstsläckare/mellanmål. Jag kan verkligen inte bestämma mig om jag ska fasta eller inte! Vill amma över sommaren till ettårsdagen i alla fall (pga resa till varmt land, känns tryggt med amningen då)... men känns som att det kommer bli alldeles för långa dagar för mig :-(

Svar: Allah har gett oss tillåtelse att inte fasta vid olika tillfällen i livet, amning är en av dem. Alla gör som dem känner passar dem bäst i frågan. Jag älskar att amma och har verkligen kämpat med att behålla den trots skola och praktik osv, så min avsikt är iår att inte fasta men ta igen fastan så fort jag slutat amma insjaa Allah vilket jag hoppas blir efter han åtminstone blivit ett år (gärna längre om de går). Med det sagt syster gör duaa och känn efter.
rgc.nu

#3 - Niqabisten

Jag vill bara säga till M att amningen är barnens rättighet från mamman enligt shariyah , alltså obligatoriskt för oss att amma i 2 år så amningen kommer före fastan . Det är så långa dagar fasta att det är stor risk din mjölk tar slut om du fastar ( jag känner systrar som ammat och mjölken tagit helt slut redan första dagen ) så tänk amningen är barnens rättighet och din skyldighet enligt islam

Svar: Är de obligatoriskt att amma i 2 år? Eller rekommenderat?
rgc.nu

#4 - Niqabisten

Mrs coskun. Ja amningen är obligatoriskt enligt shariyah.. sen kanske inte alla kan amma på grund av man inte har mjölk eller så men det är våran skyldighet till barnet . Du kan läsa om det på islamqa insha Allah.. finns ju också flera hadither som nämner just 2 år )

#5 - Niqabisten

https://islamqa.info/en/20759 hittade en fatwa om amningen..

Svar: Baraka allahu fiki habibah ❤️
rgc.nu

#6 - Iman

Vilket kaos igår kväll.. Olika bud om när Ramadan började. Efter (många) diskussioner med familjen så bestämde vi att börja fasta torsdag inchaAllah då ingen skådat månen i Sverige och Arabiska halvön. Må Allah underlätta för oss alla :)

#7 - Anonym

Och den som skrivit hadith är själv mamma eller barnläkare eller? Och finns det hadith för kvinnor som inte vill / kan amma?

#8 - Anonym

Visste inte att det var skyldighet?! Han som sagt hadithen bodde nog inte i ett samhället där kvinnor oxå jobbar, och barnen behövde säkert inte gå till dagis varje dag da

Svar: Jag ska läsa och göra lite efterforskning då jag alltid hört att råmjölken bara är obligatorisk
rgc.nu

#9 - Syster

Anonym... om man jobbar/studerar kan man använda mjölkpump. Han som sagt det är ingen annan än vår kära profet som fyi levde under en tid där kvinnor arbetade ta t.ec hans fru khadija, att inte Kunna amma är fullständigt förståeligt inget snack om saken man är ursäktad. Men att inte vilja av ex ytliga skäl som att man inte vill ha platta bröst.. att de är för krävande.. än så har ja inte läst om att de ska va nån giltig anledning

#10 - Syster

Ioch ingen har missat hur bra det är för barnet att ammas. Men om de finns klara uttalanden om detta som säger att man inte måste så tror ja vi är mnga som hade vart intresserade att läsa om detta.

#11 - Elisabeth

Fast efter runt ett år vill väl inte barnen amma så mycket ändå? Mina ville ha mat, jag fortsatte amma när jag gick tillbaks till jobbet men bara på kvällen och natten, eventuellt på morgonen om de ville. Man pumpar ju inte ut till en 1,5 åring att ta till förskolan direkt. Jag tycker inte att amma länge är ett problem. Det är barnets rättigheter men vill barnet inte ha så slutar man. Ingen av mina ammade till två år, de tröttnar, de blir stora och vill ha annat.

Svar: Jag tror att de är det systern menade att man ska amma tills att barnet tröttnar och inte ge upp för lätt de första halvåret :) tror hon menar väl bara ❤️
rgc.nu