Att natta en fyraåring
Så, nu är båda barnen äntligen i säng, har så mycket plugg att jag alltid får lite småpanik när dem sovvägrar. Att försöka få mina energiska barn i säng har alltid varit en utmaning. Men att natta en fyraåring! Har ni testat det? Så fort man nämner något av orden säng, sömn, blunda, vila eller sova så blir ALLT ANNAT intressant. Plötsligt ska det gås på toaletten 711 gånger, vatten ska drickas, kläder ska bytas, fyraåringen blir så hungrig att hon håller på att avlida och plötsligt blev det SUPERDUPERJÄTTEVIKTIGT att städa upp leksakerna som man stökat ner med och tidigare inte alls hade något lust att städa upp. Rent utsagt som en NATO-förhandling mellan USA och Ryssland. Aa ni förstår säkert, helt omöjligt. Någon som känner igen sig och kan ge mig lite förhandlingstips? 
#1 - Fruhonung

Hahahahah
Jag känner igen allt du pratar om min Älskade syster.. livets stora prövning och njutning är dessa barn.

Må Allah bevara dom.

Svar: Älskar dig bulle min. Våra banditer är bäst <3 Allahummbarik lahum
rgc.nu

#2 - Umm%20Y

Nu somnar min son lite senare än din dotter, han sover ungefär från 19.30-06 och MashaAllah läggningarna med honom går hur smidigt som helst. Vi har tydliga rutiner att vi kissar, borsta tänderna och dricker vatten innan vi läser bok vid 19. Man märker tydligt om min son verkligen är törstig eller tramsar och är det trams så säger jag att han redan druckit och får dricka mer imorgon (annars vet jag att det innebär att han "råkar" spilla vatten, måste byta pyjamas osv). Sen reciterar vi ayat al-kursi och Qul surorna och sen tar det oftast max fem minuter så har han somnat.

Min dotter på 2.5 år är däremot en helt annan historia 🙈😂

Svar: Vi hade också en jätte fin sömnrutin till fram till några månader sen som sagt, då det pågår en sömnrevulution hemma hos mig a la Selin hahaa:P
rgc.nu

#3 - Niqabisten

Mina sovrutiner med barnen under skoldagar som nu är i åldrar 4,7,8 Är kl 19 borsta tänder, kissa och pyjamas. Kl 18.30 frågar jag om nån ska äta eller dricka en sista gång . Har märkt det funkar bäst att säga allt i tid och förbereda barnen för vad det än är och ofta repetera det .. så ca 19.10 är alla i sängen vi läser dua och suror för läggningen efter det kollar vi på några små barnfilmer . Efter de pratar vi i sängen . Ibland pratar de om sin dag , nåt de är glada eller ledsna för , pratar om islam den tiden med och även medan vi går till skolan som tar 20 min vid de tiderna märker jag saker sätter sig bäst hos dom.. Efter pratet säger vi godnatt och vi älskar varandra sen sover de till Sheikh Khalid al habshi surat al baqara.. denna rutinen har jag haft med de sen de var runt ca 1 år . Kan säga de somnar mindre än 5 min efter al baqara sätts på varje kväll .

Svar: Låter som en underbar rutin allahummbarik. Ungefär så var det för oss tills Selin började göra sömnrevolution hemma hos oss för några månader sen. Tror det är för adam ofta nattas sist som hon också vill va uppe.
rgc.nu

#4 - Hoda

Det där känner jag till dem kan hitta på allt möjligt för och slippa sova.. ett tips börja 1 timme tidigare än vanligt då är dem i säng när dem ska nattas igentligen.

Svar: Jag kan nog inte börja tidigare än såhär, vi börjar oftast redan vid 18 med kvällsmackan, vatten, dusch, tänder och saga innan säng och quran. hahah kommer behöva börja 17 annars och de går inte.
rgc.nu

#5 - Anonym

Jag fattar inte hur du hinner natta barnen så tidigt 😶 jag är mammaledig och får alltid barnen i säng sent 😏

Svar: Vi har haft det som rutin länge nu allahummbarik då barnen vaknar så tidigt hur vi än gör, därför lägger vi dem tidigt också så att dem får 10-12 timmars sömn. Lite svårare under sommaren dock men vi kämpar på.
rgc.nu

#6 - Angi

Hihi barn och deras faser 😂❤️

#7 - Anonym

Nu har jag ingen fyraåring än, men tänker att inte ge utrymme för förhandling borde lösa de flesta av dina problem. Att du förbereder för alla saker. Om Adam är en sån bebis som ammar så fort han erbjuds( det var inte min minsta) så kanske du kan amma honom när du nattar henne och säga att Adam ska också sova nu?

Själv har jag en 2.5 åring som gråter när pappa jobbar kväll och måste nattas av mig. På morgonen säger hon till mig; väck inte min pappa, mamma! Man ba tack så mycket!

Svar: Hahahaah sista meningen 😂😂 man ba verkligen tack!
rgc.nu

#8 - Iman

Haha I feel ya...Jag ska inte ljuga, min son är snart 3 och sover i sin spjälsäng för att det underlättar nattningen då han inte kan gå upp (skäms hehe). Men har köpt en växa säng från Ikea och under sommaren inchAllah ska han få flytta in till sitt rum igen. Då tar jag striden haha. Let the games begin.