lammgryta
 
Kikar in här för att dela med mig av en maträtt som jag lagade här om dagen som blev såå gott att jag faktiskt blev förvånad själv. Speciellt då det var ''kasta in allt jag har i garderoben mode'' haha per usual i mitt kök alltså. 
Huuur som helst, här kommer lammgrytan som lätt kommer imponera på din svärmor ( ni vet dem är ju svårast att vinna över, höhö).
Gör såhär: 
Långkoka finstyckade lammkuber i ca 1,5-2 timmar. Det räcker med lite salt och peppar samt en skvätt olja i vattnet, men denna process gör ni lite som ni själva önskar. När det är klart silar ni ur vattnet och låter det stå medan ni fixar grytan.
Till den gör du såhär: 
Stek en finhackad lök och några pressade vitlöksklyftor i olja/smör samt 3-4 tsk red curry paste. Häll sedan i skivad röda paprika bitar. Häll sedan på ett paket passerad tomater och några dl vatten. Krydda rikligt med salt och peppar samt persilja. Smula sedan ner en grönsaksbuljong och ha i lite chilikrydda om så önskas. 
Rör om och låt puttra i några minuter. Häll sedan i grädde. Här vet jag inte exakt hur mkt jag hade men eftersom jag älskar gräddiga såser skulle jag säga minst 3 dl till ett paket passerad tomater på 500g. Men förmodligen hade jag i 4 dl..sen undrar jag varför jag inte går ner i vikt, meeen men. Häll sedan i köttet, rör om och häll i lite mer vatten om så behövs. Smaka av med kryddor och sedan server med ris eller bulgur. Alltså NI.MÅSTE.SÄGA.Till om ni provar detta!