lammgryta
 
Kikar in här för att dela med mig av en maträtt som jag lagade här om dagen som blev såå gott att jag faktiskt blev förvånad själv. Speciellt då det var ''kasta in allt jag har i garderoben mode'' haha per usual i mitt kök alltså. 
Huuur som helst, här kommer lammgrytan som lätt kommer imponera på din svärmor ( ni vet dem är ju svårast att vinna över, höhö).
Gör såhär: 
Långkoka finstyckade lammkuber i ca 1,5-2 timmar. Det räcker med lite salt och peppar samt en skvätt olja i vattnet, men denna process gör ni lite som ni själva önskar. När det är klart silar ni ur vattnet och låter det stå medan ni fixar grytan.
Till den gör du såhär: 
Stek en finhackad lök och några pressade vitlöksklyftor i olja/smör samt 3-4 tsk red curry paste. Häll sedan i skivad röda paprika bitar. Häll sedan på ett paket passerad tomater och några dl vatten. Krydda rikligt med salt och peppar samt persilja. Smula sedan ner en grönsaksbuljong och ha i lite chilikrydda om så önskas. 
Rör om och låt puttra i några minuter. Häll sedan i grädde. Här vet jag inte exakt hur mkt jag hade men eftersom jag älskar gräddiga såser skulle jag säga minst 3 dl till ett paket passerad tomater på 500g. Men förmodligen hade jag i 4 dl..sen undrar jag varför jag inte går ner i vikt, meeen men. Häll sedan i köttet, rör om och häll i lite mer vatten om så behövs. Smaka av med kryddor och sedan server med ris eller bulgur. Alltså NI.MÅSTE.SÄGA.Till om ni provar detta! 
New in : That nude Kimono
 
Sååå! Nu ska man försöka komma tillbaka till det här med att blogga ordentligt dåraaa, jag har bara TRE hemtentor att skriva men det ska nog gå. Jag kommer ju sitta framför datorn i timmar i vilket fall som helst så lika bra att blogga då också. Huuuur går Ramadan för er? Tänker och gör duaa för alla er fastande, saknar samhörigheten men samtidigt känns det som världens välsignelse att kunna amma Adam i denna hetta, speciellt då han får sina två första tänder just nu.
Hur som helst tänkte jag tipsa er om min nya kimono i super sköönt och svalt tyg, ni hittar den här (adlink) och jag bär den i strl M för extra stor fit. Förresten, hur går det med eran eid-shopping? ska jag köra fler sånna inlägg? Jag känner mig ganska lost själv, mest pga skolan som lämnar noll utrymme till shopping. Men igår fyndade jag en klänning inne på Nelly i skärholmen, såå fin. Ni får se den senare Inshaa allah <3
Happy midweek tjejer!
Thankful
Blev precis klar med min redovisning som gick super bra trots att jag aldrig någonsin varit så nervös som inför denna. Detta är en spärrkurs och klarar jag inte den får jag inte läsa nästa termin. Himla tuff sits och de enda mitt liv handlar om är att plugga och va med familjen dessa dagar och vet ni vad? VILKEN välsignelse i sig. Jag pluggar det jag gör för Allahs skull. För att utbilda vår kommande Ummah som behöver relevanta förebilder att knyta ann till. Att finnas där när ingen annan förstår, men jag pluggar också för möjligheten att flytta till ett muslimskt land i framtiden och erbjuda mina barn det jag aldrig fick här - att få vara en i mängden, att känna samhörighet och att få anses höra till det ''normala''. Så känner jag, så förhoppningsvis belönas jag för denna kamp med skolan som en del av min dyrkan. För bara Gud vet vilken kamp detta är för mig. 
Hörrni, till lite mer ledsama nyheter: Ni vet brodern Ali banat som gjorde videon ''gifted with cancer'' för tre år sedan? Han har nu återvänt till sin skapare, snälla ha honom i er duaa. Tårarna slutade inte rinna när jag läste detta, och förra året exakt denna månad gick en annan ''välkänd'' syster bort i samma sjukdom. Må Allah ge dem båda högsta graden paradis. 
För varje dag som du vaknar, och alla dina nära och kära gör det också, var tacksam, hur tufft än livet må än vara så betyder en ny dag alltid ett nytt tag. Må Allah ge oss möjligheten att leva länge så vi kan göra rätt för oss och må han låta det vara skrivet för oss att se våra barn växa upp. Dessa två är mina största önskningar i livet <3
 
Bildresultat för kärlek