Självutvärdering
Tror att det är en arbets/student skada det här med att ständigt ha ett behov av att utvärdera allt. Jag utvärderar dagen varje kväll, jag utvärdera lekar, metoder jag handskas med barnen, konflikter och ja, till och med min matlagning. Idag tänkte jag skriva lite om hur jag var som första gångs mamma (sen kommer ett inlägg om hur jag är nu). 
 
När jag blev mamma för första gången: 
 
- Bytte jag om på selin så fort MINSTA fläck träffade hennes kläder, vi snackar en helt ny outfit om hon fick en prick på kläderna.
 
- Jag disinfekterad varenda yta som fanns, jag samlade dem leksaker hon lekte med och tvättade dem i en balja en gång i veckan med dinsinfektion. 
 
- Jag köpte oftast bara ekologiskt, klämmis, ersättning och krämer, försökte även med kläder så mkt jag kunde. 
 
- Älskade dyra barnprylar, allt skulle gärna vara ur något av dessa märken; Elodie details, skiphop, POP, och newbie. 
 
- Längtade att inreda hennes rum så mkt att jag köpte kids consept bord och två stolar när ungen bara var 8 månader 😂. Tyvärr blev dem ju förstörda bara 2 år senare, såklart! 
 
- Så fort selin blev sjuk, Googlade jag alla möjliga  sjukdomar, valde den värsta och åkte sedan in till akuten för att föreslå den som möjlig sjukdom till läkaren. 
 
- På det 1,5 år som jag var hemma med henne var hon nog ifrån mig (under vaken tid) MAX 3-5 gånger. Jag vägrade låta någon va barnvakt, vet inte om jag var besatt, eller om alla engångsföräldrar är så.
 
- När selin väl började förskolan stod jag och gömde mig i buskarna ett bra tag efter lämning varje morgon 😂 jag hade tillitsproblem tror jag.
 
- jag ringde vårdguiden och giftcentralen så ofta att jag till slut bad vänner ringa anonyma samtal åt mig 😅. 
 
 
- En passande bild till inlägget. Kan inte fatta att jag varit mamma i 4 år allahummbarik. Så stor skillnad på att ha en bebis och ha en 4 åring, det kan jag lova er. Hoppas jag får se henne växa till en stark kvinna, god willing<3
#1 - Anonym

Känner igen mycket av det där nu med min första bebis! Kan du skriva lite om hur du introducerade mat för dina barn och fick de smaka mycket av er arabisk mat? Vore kul att få höra lite från bästa mamman!

Svar: Jag kan skriva ett inlägg om mat och barn, absolut hjärtat. Jag har ju haft så olika erfarenheter kring detta med min barn :)
Mrs.Coskun

#2 - Anonym

Machallah 💕

#3 - Iman

Haha Allahuma barek. Roligt inlägg. Jag utvärderar också det mesta och var hemma i 1,5år med min Adam. Men stå i buskarna utanför dagis gjorde jag inte haha resten är hög igenkänning. Men man lär sig och växer in i rollen, spännande att läsa uppföljningen.

Svar: Hahah de här med buskarna tar nog rekord på min galenskap hahah :p
Mrs.Coskun

#4 - Nana

Hahah den där var bäst, att du bad dina vänner ringa anonymt 😂 jag som trodde jag var den mest nojjiga morsan 😂

Svar: Hahaha nej jag är nog nr one psyko 🤦‍♀️😂
Mrs.Coskun

#5 - A

Kan absolut relatera men måste erkänna att du varit mer extrem 😂

Minns att jag tvingade min man att bada min dotter varje kväll som någon rutin för att jag läst att det kan vara en bra rutin flr barn. Hon var typ en vecka gammal när jag började med det dock 😂😂😂😂

Men mitt största problem var att jag var så övertygad över att något skulle vara fel i hennes utveckling så när min man kom hem kunde jag sitta och gråta för att jag läst och hittat diagnoser som stämde överens med mitt barn. Mådde riktigt dåligt faktiskt och är förvånad över hur den BVC sköterskan inte snappade upp signaler för jag pratade om utveckling vid varje besök....

Svar: Åh det sista är äkta jag när jag hade selin, va sååå orolig om slla stadier utan någon anledning alls. Så tufft att behöva tortera psyket så mkt!
Mrs.Coskun