Så trött på att vara jag med undertext
Vet ni vad jag är trött på? Att behöva hävda mig hela tiden! Så himla trött på att behöva förklara varför har har slöja, när jag tog på mig den och hur jag mer än ofta måste nämna att min man inte hade något med det valet att göra. 
 
Det är 2018, och vi ser fortfarande slöjan som något fråmmande, något negativt och något skrämmande. Jag vet att många muslimer göra dåliga saker i islams namn, men common, vi vet väl att man aldrig ska dra alla över en kam, alla förutom muslimer då eller? 
 
En annan sak jag börjat störa mig på är hur folk (ickemuslimer) reagerar när jag säger att jag jobbar i en muslimsk skola. Folk kan knappt dölja deras förvånade ansikteuttryck. Lika okej som det är att det finns katolska och judiska skolor i sverige bordet det väl vara att det finns muslimska skolor? 
 
Jag är så trött på att vara Rihab med undertext. Jag vill bara vara Rihab. Jag vill inte behöva förklarar mina religiösa val varje gång träffar någon ny människa (här gäller typ alla ickemuslimer tyvärr). Jag är bara så trött. Förr tyckte jag det var kul att motbevisa fördomar, föra dialoger och öka förståelse, men nu vill jag göra allt det där på mina egna villkor, inte när jag är i skolan, på tunnelbanan eller i affären med mina barn. 
 
Jag är bara så trött// Mvh Rihab utan undertext 💕
 
(null)
 
#1 - Frugan E

Satt precis och tänkte på just det här efter att ha läst om andras erfarenheter av islamofobi. Så bedrövligt trött på det. Och att folk tänker "förtryckt" så fort de ser mig. För tillräckligt många har uttryckt det för mig att slöja är förtryck, för att jag ska förstå att det är så jag blir sedd.

Skulle vara trevligt att bara få vara jag någon gång men det är väl för mycket begärt.

Svar: Det är det som är så sjukt, att man blid sedd som förtryckt, hela tiden, man är inte en fri människa utan en fånge i allas ögon; så störande!!
Mrs.Coskun

#2 - syster i norr

Bismillaah! Måste hålla med så otroligt mycket i detta. Upplever exakt samma sak. Känns som att man måste förklara VARENDA steg man tar och hela tiden vara på sin vakt. Tyvärr kan jag även uppleva detta från muslimer med. Men subhan Allaah väldigt tröttsamt att alltid behöva förklara sig hela tiden för alla. Bra att du tar upp detta då jag tror att många känner igen sig, främst systrar då det syns mer utåt att de är muslimer.
Må Allaah underlätta för oss alla och vägleda oss, aameen!

Svar: Precis subhanallah så tröttsamt! Må gud underlätta för oss alla!
Mrs.Coskun

#3 - syster i norr

Syster sen har jag en fråga jag skulle vilja ställa dig privat om det går bra?

Svar: Jaa maila moh inshaa Allah rgc.nu@hotmail.com
Mrs.Coskun

#4 - Sarah

Jag tycker inte man ska säga "vita folk " säg icke muslimer istället då "vita " r muslimer med . Menar Balkan länderna, många araber , Nordafrikaner , och massa andra med finns vita muslimer från alla länder. Säg istället koffar

Svar: Ändrar till ickemuslimer, det blir bättre så. Tack för din input <3
Mrs.Coskun

#5 - Iman

Håller fullständigt med. Hamnar ofta i den situationen där jag måste förklara en massa. På jobbet vill folk diskutera djupa politiska & religiösa frågor så fort jag kommer till fikarummet. Jag ba, kan inte vi prata om Mello bara, var det rätt att Benjamin vann? 😂 Det ska alltid vara "allvarligt" när de ser någon med slöja. Diskussion och dialog hela tiden. Ibland vill man bara handla ifred, som du skrev.


Svar: HAHAH, men eller huuuur?!
Men ja, Benjii vann <3
Mrs.Coskun

#6 - Umm Y

Jag känner igen mig såå mycket i det! Precis som du skriver så tyckte jag i början det var roligt att berätta för alla varför jag blivit muslim och varför jag som svensk bär slöja men 10 år senare är det faktiskt inte lika roligt längre. Och helt ärligt vad vill folk ha för svar? En främmande människa frågar mig på tåget när jag sitter med två gnälliga småbarn och förväntar sig att jag ska dra halva min livshistoria och hur det kommer sig att jag blev muslim?

Jag som levt som "vilken svensk, icke muslim som helst" känner verkligen av skillnaden att få vistas i samhället förutsättningslöst och att ständigt bli ifrågasatt eller gjort till något "exotiskt". Vissa dagar är man helst enkelt mer trött på det än andra, och idag är en sådan dag.

Svar: Subhnallah, jag hoppas din dag får ett fint slut iaf, om något så vet du att du inte är ensam om detta! <3
Det är helt otroligt hur folk tycker och tänker nuförtiden :0
Mrs.Coskun

#7 - Imikimk

Likaså när det gäller skägget, alla transvestiter, gays, tom kvinnor får ha skägg men det är bara muslimernas skägg som stör alla

#8 - L

Helt rätt håller med dig, Det är ju i svenska skolor man har lärt sig att alla är olika och man får tycka tänka vad man vill. Men det verka de har själva har svårt att förstå vad det innebär. Mina föräldrar skulle aldrig fråga en icke muslim varför dricker du? när de själva kom till Sverige när de va över 40. Och inte är vana vid att se halv nakna människor eller fulla.
De säger alltid att folk från mellanöstern har svårt att anpassa sig till svenska samhället men de själva har svårt acceptera att andra är annorlunda.
Jobbade en sommar på hemtjänsten så frågade min kund mig varför jag fastade och att jag behövde inte göra det , kort svarade jag "jag mår väldigt bra när jag fastar, du borde också testa nån gång" blev anmäld till chefen för hon tyckte jag va elak. Du är inte ensam.

Svar: Herregud så sorgligt och vilken dubbelmoral :/ hoppas det löste sig med jobbet sen ❤️
Mrs.Coskun