Nytt avsnitt ute nu!

God morgon fina läsare! 

Hoppas ni mår bra denna måndagsmorgon, själv vakande man upp med en näsa som rinner som en kran. Har ju såklart blivit smittad av barnen, men tyvärr finns det ingen tid för att vila. Har rast just nu och sen tillbaka in till seminariet. Jag känner verkligen att så fort jag parkerar på universitetet är det som att jag bockat av ett litet delmål i utbildningen, för det är en helt galen process att bara ta sig till skolan för mig. Ni ska bara veta hur mycket era ord och kommentarer (speciellt på instagram där jag har mkt mer kontakt med er känns det som) gör för mig. Bara idag när jag vakande upp med gråt i halsen och tänkte '' hur ska jag hinna lämna alla barnen i tid för att hinna med seminariet kl 9.00 när jag är såhär sjuk?'' Men sen läste jag ett DM och fick tårar i ögonen av dem fina orden.  

Med det sagt hörrni, har jag något kul att berätta, nämligen att DET FINNS ETT NYTT PODDAVSNITT UTE HÄR!! Detta avsnitt är vi verkligen oss själva och surret flyter på. Inget vi säger menar vi på ett negativt sätt, kom ihåg att sånna här avsnitt är naturliga och aldrig förberedda och därför kan man ibland säga emot själv, svamla osv.  

Hoppas ni gillar't 🙂  Följ oss, lämna kommentar på synpunkter och glöm inte att hjärteklicka nu tjejer, det är sååå segt med aktivitet här inne helt sjukt ! 

#1 - Anonym

Åh va kul ma sha Allah då har jag ngt att lyssna på påvägen hem ! ❤️

Svar: Hoppas du gillar !! ❤️
Mrs.Coskun

#2 - Anonym

Gillade avsnittet väldig bra!!!
Men till nästa avsnitt måste ni ta med er om hur man hjälper sina föräldrar ekonomiskt när man har flyttat ut. Den balansen liksom. Hur gjorde eller tänker ni?

Svar: Tack för din kommentar fina. Vi ska försök få in detta på något sätt inshaa Allah :)
Mrs.Coskun

#3 - Anonym

Hahahaha älskar ”PK” påklädd ska oxå börja med det

Svar: Hahahaha bästa beteckningen eller hur?!!
Mrs.Coskun

#4 - Iman

Wii, ska lyssna ikväll inchAllah. Grym du är med allt du gör! Kämpa på, målet är nära.

Svar: Åh berätta gärna va du tyckte ❤️
Mrs.Coskun

#5 - D

Intressant att höra från ert perspektiv på det här med utflyttning. Har en liknande bakgrund som er (muslim och uppväxt i Sverige med föräldrar från utomeuropeiskt land) men växte inte upp med tänket ”du får ej flytta ut innan du gift dig”. Så bor faktiskt ensam idag, flyttade när jag var 20, är idag 22. Har dock ett äldre syskon som bor kvar hos föräldrarna av fri vilja. Kan också relatera mycket till det här med att känna sig FÄRDIG med att bo hemma och bara vilja flytta ut. Men skulle som tjugoåring aldrig gå med på att enda alternativet för mig att flytta ut skulle vara genom giftermål.

Läste på islamqa att tjejer kan bo i egen bostad (duhhh, kan jag känna). Det är en ren och skär kulturell grej som säger ”stanna hos mamma och pappa tills du är gift.” Och ni nämner ju också att det är enligt era kulturer.

Sen vill inte alla bo ensamma, då är det ganska självklart att man inte flyttar ut så länge man är ogift.

Känner ett par muslimska tjejer som flyttat pga studier men som inte mött motstånd utan pepp. Och fått stöd och välkomnade av muslimer i den nya staden. Så det kan (såklart) va lite annorlunda för andra trots att man delar kultur och/eller religon. Intressant ämne, som tidigare nämnt!

Svar: Åh tack för att du delade med dig av dina reflektioner!!! Sjävklart finns de folk som delar samma bakgrund men olika erfarenheter och vi menade inte att generalisera men för 10 år sedan när vi var i början av 20 års-åldern ”verkade” detta vars ”normen” bland folk med vår bakgrund runt om oss. Men som sagt det var 10 år tillbaka och bara utifrån vår egen erfarenhet.

Hade ingen aning om islams syn o detta så tack för att du delade med dig fina❤️

Ännu en gång uppskattar vi feebbacken INNERLIGT!!
Mrs.Coskun

#6 - D

Ja när jag lyssnade så tänkte jag faktiskt på att det kanske finns en attitydskillnad hos blatteföräldrar nu än för bara ens tio år sedan. Eller så har jag råkat hamna i en hipster-förort, haha.

Svar: jaa precis så tror jag det är, att det råder attitydskillnad. Men himla kul att höra om alla perspektiv :)
Mrs.Coskun