Flower power
 
Ny tider hörrni, nyaaa tider!! Igår rockade jag blommigt för att välkommna våren (ja, eller vad som ser ut som vår för tillfället iaf, om man kollar ut genomfönstret och stannar inomhus). Jag har fått en grej för att kombiner lite kortare klänningsvarianter över antingen kjol eller långklänningar (abaya) och jag känner att det blir så himla fint. Vad tycker ni? Hiss eller diss på denna outfit? 
 
På tal om nya tider, min nya stil oh mitt nya prespektiv på livet inviger jag med ett nytt instagram konto mina kära, så följ mig där vetja, Rihab 2.0, ni hittar mig på rihab.garcia Instagram behöver fler modesta konton, följ mig, spird osv :) 
#1 - Angelica Wåhlin

Herregud så fin!

#2 - Anonym

Snyggt allahumma barik🌹

#3 - Fatimah

Outfit on fleek Mashallah! Kan tänka mig att det blir ännu snyggare när man kan ha blommiga klänningar med vita Converse, tycker att de lyfter outfiten ännu mer! 😍 Varifrån är klänningen? Jag känner att jag behöver en sån i mitt liv ASAP pga helsvart garderob sedan jag fick barn. Det är ju så smidigt när allt är svart och matchar 😂

Svar: Hehe ellee hur!! Åh converse !! Eller vit kjol/abaya under!! Den är från Lindex ❤️
Mrs.Coskun

#4 - S

Så fin klänning Allahumma barik! Var finns den att köpa?

Svar: Lindex fina du:)
Mrs.Coskun

#5 - Sara

Salam aleikum .. det är bra tänka på syster att enligt islam man ska inte ha massa färger eller blommor eller randigt o.s.v för det är inte meningen kläderna ska dra uppmärksamhet . Gör de det så ät det inte rätt klädsel enligt shariyah. Man ska klä sig i enfärgat och diskret

Svar: WalekomAsslam. Var står det att man inte få ha randigt? Eller mönster? Sen det här med färg är en defenitionsfråg, vad som anses vara utstickande eller ej vad gäller enfärgat (när vi inte snackar neon färger alltså!). Jag kläder mig modest, och jobbar på min stil, och erbjuder systrar inspiration bort från tighta jeans osv. Har aldrig sagt att min stil är du enda rätta men aa, detta är min tolkning av anständighet, och för tillfället klarar jag inte mer än så :) självklart finns det alltid utrymme för utveckling och alla gör det på sitt sätt. Må Allah vägleda oss alla :)
Mrs.Coskun

#6 - Iman

Så snyggt! Ska också försöka få in lite mer färg. Mestadels svart, marinblå och grå här 🙊

Svar: Jaa lite färg skadar inte :kr)
Mrs.Coskun

#7 - Frugan E

Definitivt en stor hiss! :) Man blir ju glad av färgerna. :D
Själv är jag sämst på mönster och sånt men jag får ta lite inspo av dig tror jag. :)

Svar: Meeer mönster åt folket :))
Mrs.Coskun

#8 - Anonym

Vi bor i Sverige, spelar ingen roll vad man har på sig så drar det uppmärksamhet. Menar dock inte att man ska gå ut med kort/tighta kläder. Men att säga att färger och mönster inte är bra inom Islam så får man nog komma med väldigt bra källor till det. Och Allahu A’alam!

#9 - Sarah

Till anonym .. Om du läser om hijaben ( klädseln ) enligt shariyah hur den ska vara och inte vara för anses vara halal tex får inte vara genomskinlig, inte tajt , etc så ska den inte heller ha en massa olika färger. Eller bling bling, mönster etc . Att man drar uppmärksamhet för att man har jilbab , hijab , niqab är nåt helt annat . De kläderna ska vi klä oss i enligt islam däremot ska de inte ha färger och detta enligt shariyah så du kan själv kolla upp källan . När man vill följa islam hittar man tusen ursäkter för följa islam och när man inte vill hittar man tusen ursäkter för inte följa den men även om man inte följer så antecknar ängeln på vänster sida igen och igen så man kan ljuga för sig själv men inte för Allah

Svar: Det handlar nog inte om ursäkter gumman tror bara att allt beror på vilken övertygelse man har kring ämnet osv. Finns många olika åsikter om kvinnans hijab osv, men jaa alla gör det som passar en bäst och sen får man stå sitt kast hos allah.
Kan du snälla länka fatwa om färger, ytterst intresserad av detta.
Mrs.Coskun

#10 - Anonym

Sarah, när du säger att det inte ska ha färger osv enligt shariyah, vilka färger är det som är tillåtet? Jag tror knappast att enbart svart är det ända som är halal, att ha svart är en saudisk tradition, när man går på hajj så ser man att alla olika nationaliteter har olika färger som tradition, araberna bär svart medans asiater bär vitt har till och med sett ljus grönt, rosa ljus blått osv, enligt shariyah finns det ingen specifik färg utan kvinnan kan bära vilken färg hon vill så länge det uppfyller hijabens plikt vilket är att awrah ska vara täckt och inte visa hud förutom hand och ansikte samt kroppens figur, dvs förbjudet med tighta kkäder
https://islamqa.info/en/39570

#11 - Frugan E

Tack och lov kom inte islam med någon exakt specificerad "uniform" som alla måste hålla sig till. Finns många kulturella yttringar med riktigt färggranna kläder som absolut inte drar någon uppmärksamhet till sig i det land där det är normalt (som t ex vissa dräkter här i Tunisien) men som definitivt skulle göra det i t ex Saudi. Betyder inte att det inte är hijab för det. :)
Blommönster är ju inget konstigt i Sverige heller. :)

#12 - Anonym

superfint <3

Syster, kan du rekommendera några sidor där man köpa fina långklänningar samt sjalar. Är behoooov av nya sjalar.
Kram <3

Svar: kan försöka slänga upp ett inlägg om det i dagarna <3
Mrs.Coskun