Mammalivet
 
Fick hem detta bud från smakbox, så himla gott knäckebröd! 

Ni vet när man varit uppe sen 05 på morgonen och inte får i sig något förens kl 10 någon gång? Så är det för mig varje dag iaf 🤣. Det blev iaf en god knäckebrödsmacka från min favorit sort av knäckebröd. Iaf det lilla jag fick äta av den, för barnen åt typ allt.  
Nu sitter jag här och försöker tänka ut vad vi kan göra. Jag hade tänkt åka till Leos men både Adam och Mousa verkar ha åkt på en förkylning så det blir kanske bara en promenad eller så. Behöver jag säga att jag räknar varenda sekund till makens semester? Jag tycker verkligen att det är så tufft att ha dem alla tre ensam, alla har så olika behov, behöver byta blöja smatidig, matas samtidigt, sova i olika omgångar och leka på olika sätt. Kan tex inte pyssla med selin för mousa förstör allt då, och kan inte amma i lugn och ro för då kaosar dem andra två - men livet som trebarnsmamma ringt? Hur fixar ni andra de som har tre barn? Ta inte detta som klagomål, jag måste bara få skriva av mig. Längtar så innerligt till att del blir äldre och kan leka tillsammans och inte bråka och slåss hela tiden, alltså whatsap with that? Dem är mer osams än sams nuförtiden och jag verkligen hatar det, det gör så ont i hjärtat fastän jag vet att de bara är  en fas i livet! 


#1 - Loppan

Jag har två och det stannar nog där haha. Inte för att jag inte vill ha fler, men i detta samhälle är man konstant ensam, släkt bor långt bort maken jobbar ofta samtidigt som vi valt att inte sätta barnen på fsk ännu, dem är tre och snart fem år. Men snart så! Och under denna tid har jag varken jobbat lr pluggat utan har helt försökt fokusera på dem. Men nu känner jag att det är dags för oss alla med ny start i livet. ♥️

Vi är ute i princip varje dag, och eftersom barnen är av samma kön ( vet inte om det spelar nån roll) och är nära i ålder så blir det att det görs samma saker, ibland vill dem göra olika saker och oftast går det med att jag sitter med en av barnen. Annars uppmuntrar jag till att leka själva, man KAN inte konstant aktivera dem genom att vara med. Klart det blir gnäll men jag ger mig inte. Barn måste försöka själva med vad det nu är.

Har inga direkta råd förutom ATT DU ÄR KUNG som fixar att va själv med dem tre musketörerna. Haha

Kram

Svar: Åh bara din kommentar peppade mig!!! Och KUNG ÄR DU som varit mammaledig med båda helt själv så länge, vilken kvinna allahummbarik!!
rgc.nu

#2 - Amina

Har själv inte barn men en av mina närmaste har tre flickor som hon brukar ha själv ofta. Jag har lärt mig så mycket av det här! Hon brukar typ dela upp hela sin vardag. Barnen är 5, snart 2 och 1 år gamla . De brukar leka tillsammans mycket och Al hamdulillah klarar sig rätt så bra även om mamma inte alltid är med (som när hon lagar mat osv). Sen vill jag också ge ett generellt råd. Ta emot hjälp om det erbjuds, så mycket du kan! Yani skäms inte. Jag som khalto försöker hjälpa till ibland och jag vet att det uppskattas mycket. Det är inte bara att jag hjälper dem, jag hjälper ju mig själv (lär mig om mammalivet och får erfarenhet) samtidigt som jag gör något jag älskar :) Så om du har några som kan vara barnvakt, ta emot de!

Vill också säga att du är grym, må Allah bevara er.

Svar: Helt rätt, man måste ta emot den hjälp man får wallah, de är det enda som hjälper <3
rgc.nu

#3 - Anonym

Har tv å som är 1 och 4 år. Försöker pyssla när den minsta sover. ANNARS är F
Det lättast att vara ute faktiskt . Helt en inhägnad lekplats så kan man ha koll.

Svar: Jag tycker se är så svårt att vara ute :/
rgc.nu

#4 - Imane Asry

KNÄCKEBRÖD IN MY <3

Svar: Eller huuur!!
rgc.nu

#5 - Umm N

Har tre döttrar på 4,5 år, 3 år och 1,5 år och det är bråk konstant mellan mina två äldsta. Dem kan inte ens titta på varandra utan att den ena reagerar. Dem äldsta går på förskolan 9.30 till 14.30 ungefär och där är dem bästisar och när dem är med andra typ mina föräldrar subhanaAllah. Men med mig är det kaos från 5,30 till läggningen haha. Så jag känner igen mig men tänker att dem har varandra när det blir äldre inshaAllah, man får helt enkelt rida ut stormen (som verkar vara flera mil lång haha)

Svar: Jag försöker rida ut den stoooormen!! ❤️❤️
rgc.nu

#6 - Loppan

Hjärtat, mina slåss och bråkar också, alla syskon gör det mer eller mindre och det är helt normalt även fast man blir så innerligt trött på det.! Mina började bara bråka en dag och jag fattade ingenting haha! Barnen som alltid va så snälla började bråka som tonåringar. Men håååålll uuuut! Jag brukar tänka att det är sunt och nyttigt. På dagis skola och fritids så bråkar ju barn också, tänk att komma från ett hem där det va kumbaya all day long, snacka om chocken dem skulle få sen i det verkliga livet.

Du är bäst. Kriga.

Svar: Hahah eller hur, känns exakt så; jag vakna sen plötligt började dem slåss dag in och dag it! Hahahah men så är de, ingen kumbaya all day every day!
rgc.nu

#7 - Iman

Det är okej att klaga ibland, man är inte otacksam för det.
Min 3åring är ledig sen förra veckan och de första dagarna grät jag haha var så utmattad av allt! Underhålla hela tiden, planera saker att göra, mat för dagen, utflykter, hans utbrott ute titt som tätt, min sömnbrist. Kände mig som en reseledare på Bamseklubb 😂 men nu efter 1 vecka har vi vår rutin och snart är maken ledig.
MashAllah, jag förstår inte hur du gör. Du är grym! Rid ut stormen, det kommer bli lugnare med tiden iA. ❤️

Svar: Du är alltid så himla go i dina kommentarer iman, man märker verkligen att du är helt underbar allahummbarik!!
rgc.nu

#8 - Mirjeta

Åhhh så skönt, eller inte skönt egentligen men ändå, att veta att det inte pågår krig hos en själv bara haha 😅

Svar: Eller hur! Alla har vi det såhär!
rgc.nu

#9 - Angi

Det här inlägget fick mig att försöka tänka tillbaka på om mina två äldsta barn brukade bråka, och jag minns verkligen hur kaos jag tyckte att det var 😫, hur de bråkade för INGENTING och ALLTING - och hur uppgiven jag kände mig.
Men det positiva är att jag nu helt glömt detta (blev ju tvungen att tänka efter 😂) så rid ut stormen ❤️. Mina två äldsta är 7 och 5 idag - minns inte exakt när det började bli större förbättringar (det går ju lite i perioder också), men kanske 1-2 år sedan. Och såfort de två äldsta slutade tjafsa så mycket så blev även tjafsandet mellan småsyskonen mindre (stämningen vart bättre i syskongruppen helt enkelt 👍🏻).

Svar: Ja hoppas insha Allah det blir bättre snart för jag blir tokig !! Men allhamdulillah för allt <3
rgc.nu

#10 - Hana C

Åh älskar knäckebröd! Tips är att göra knäckepizza. På med tomatsås, ost och lite gottis. In i ung så har du middagen klar☺️😘

Svar: Vet brukar göra det hemma och de skulle vara mitt nästa recept på bloggen hehe :)
rgc.nu

#11 - Anonym

Må Allah underlätta för dig

#12 - Maria

Du är grym! Alltså att stimulera och uppfylla 3 små olika individers behov alldeles själv all the time är ju en omöjlig uppgift?! Som ensamstående till 2 förstår jag din känsla, om än att den nog är mer maxad med en tredje liten älskling att ta hand om. <3

Svar: Må Allah ära dig hjärtat! Ni singel moms är verkligen riktiga hjältar ❤️
rgc.nu