Länder jag har varit i
Jag fick en jätte rolig fråga (tyckte jag iaf) här om dagen som handlade om vilka länder jag har besökt, därför tänkte jag köra det som ett inlägg. Jag har inte varit i så många olika länder då mina föräldrar valde att åka till hemlandet oftast under min uppväxt och sedan vill jag bara åka till turkiet när jag hade gift mig med en turk,hehe.
Men länderna jag varit i då (förutom frankrike/italien/tyskland och holland som vi alltid bilade igenom när vi åkte till tunisien och stannade alltid 1-2 dagar) så är dess dem jag semestrat i: Dubai först ut såklart. 2012, hjälp va länge sen det var, åkte vi till dubai, jag och maken samt broshan och svägerskan - sååå himla underbar resa. Åt super good mat, solade och badade och turistade ihjäl oss, allt från dessert safari till att besöka världens högsta byggand. Och en massa shopping såklart. Här kan ni kika mer på vår vistelse där! Vi besökte även Abu Dhabi och Sharija över dagen när vi var där (två andra stater i UAE).
Turkiet: Har besökt detta land så många gånger att ja tappat räkningen. Men har vart i makens hemstad två gånger (kulu) och sedan har jag besökt Ankara 2-3 gånger, och så har vi besökt Konya och Bursa. Sen har vi semestrat i Istanbul 4 gånger. Älskar turkiet, speciellt Istanbul, men sist jag var där var det så himla annorlunda så jag har ingen aning om hur det är där idag. Vi vill dock åka dit snart igen. Här hittar ni fler inlägg om min favorit vistelse i Istanbul! Och här finns inlägg från vår senaste resa dit 2015. Under den resan var jag gravid med Mousa.. så snabbt tiden går. 
Jag och maken har också varit i London tillsammans. Då var jag gravid med Selin, känns verkligen som att det var igår och jag minns att i en av bilderna ser jag lite rundare ut om magen och någon av er frågade om jag var gravid, haha. Hur som, London var underbart och har stått på min bucket-list länge. Vi shoppade, åt god HALAL mat överallt och bara hade det bra (läs spyfärdig och trörr, men jag är inte den som klagar när jag reser såå höhö). Här kan ni läsa och se mer av denna resa! Så glad att jag har bloggen för min förra dator gick ju sönder så dem flesta bilderna från denna resa är borta :/
Och så sist men inte minst TUNISIEN. Jag och maken har åkt dit ihop två gånger. Första gången var en katastrof och andra gången vill jag inte ens gå in på. Nu i efterhand dock känns den underbar då jag fick hänga med mina syskon varje dag i två veckor (vi hinner knappt ses en gång i veckan annars), men där och då gravid i vecka 30 i 40 graders värme och så mycket drama som skedde - nej tack! hahaha Men vi fick iaf sola och bada och äta god mat och det är väl det bästa med sommaren, eller vad säger ni?
Sen har vi åkt på många roadtrips, bland annat till Ullared, liseberg i göteborg, besökt parken zoo i eskilstuna och spenderat en helg i laxå. Så tacksam för alla fina men också jobbiga stunder. Allt är en erfarenhet och det blir vad man gör det till. Får se vad för äventur som väntar här näst!:) Vilka länder har ni varit i? Dela gärna med er! Såå himla kul att veta sånt. 
#1 - MeA

Oo vilket roligt inlägg. Innan jag gifte mig mig blev det mycket resor till hemlandet (Bosnien) och de länder man kör igenom för att komma dit. Sen även London och Wien med väninnor, Ett par städer i Danmark, Prag med klassen och diverse roadtrips i Sverige.

Efter att gift mig (5år nu) har det blivit en hel del roliga resor ihop med maken. Vandring i svenska fjällen under 10 dagar med tält (Kungsleden) , Sydostasien (malaysia, thailand, singapour), Abu Dhabi, Istanbul, Qatar, Irland, Paris, Liechtenstein, Schweiz, Malediverna och cherry on the top- Hajj ;)

Hoppas på ännu fler roliga resor åt oss alla :)

Svar: Allahummbarik så himla roliga resor och jag älskade eran cherry on top! Må Allah välsigna er med många många fler fina stunder tillsammans!
rgc.nu

#2 - H.I

JAG VILL TILL TUNISIEN TACK!!!! 😍

Svar: Hahahah jag är nog inte rätt person för den resan hahahahaha men Turkiet kan jag ett och annat om!:)
rgc.nu

#3 - Anonym

Berlin med mina föräldrar x antal gånger. Åkte på smekmånad till Malaysia kula lampur och langkawu. Underbar resa. Paris, rom och Istanbul därefter. Och hajj resa när jag var gravid med min första son.

Svar: Åh vilka härliga resor allahummbarik. Och så kul för er som hunnit med hajj också!
rgc.nu

#4 - Anonym

Jag har rest till turkiet, frankrike, spanien, tyskland, jordanien och marocko.

Svar: Riktigt härliga länder!! <3
rgc.nu

#5 - Amanda

Roligt inlägg! Och kul att tänka tillbaka på resorna man varit på genom åren ☺️ jag har förutom de nordiska länderna varit i paris, venedig, sicilien, prag, berlin, riga, island, österrike, malta, åkt spanien runt (rekommenderar varmt!), Indien, Beijing, Peru (och matchu piccu), Syrien, Libanon, och många gånger i Turkiet, senast nu på Eid alhamdulillah!

Svar: I looove it!! Så många länder allahummbarik , island? Va händer där? Såå coolt !
rgc.nu

#6 - Amanda

Haha vad hände med stavningen, Machu picchu i Peru ska det vara!

#7 - Anonym

Du skrev att ni badade i Dubai, var det speciellt anpassade badplatser för kvinnor/muslimer ? Eller hur är det där? Funderar på en resa dit, gärna med sol och bad. Tack på förhand🌹

Svar: Dem har ju stängda stränder för kvinnor. Tror det finns att läsa på de i min Dubai kategori som är länkad här :)
rgc.nu

#8 - Sosso

Har varit i danmark ,tyskland , maltax3 , sicilien, österrike, grekland,rumänien, libanonx3
Skulle gärna åka till turkiet nästa gång helt klart ett favo land älskar deras kultur och språket, har sett dem flesta turkiska serier helt kär i turkiet😍😍

#9 - Anna

Nordiska länderna, Palestina flera, Egypten x flera, Venedig, Milano, Paris spanien, Andorra, Riga, Beijing, Schweiz, Österrike, Cypern. Grekiska övärlden, Tyskland.
Planerar att InshaAllah åka till Indonesien i år med min dotter.