24h utan mobil
Nuu ska ja berätta en sak för er hörrni. I fredags tappade jag bort min laddare på Leos lekland (såklart med tre barn ensam!). När vi kom hem var de för sent för att åka och köpa en ny och någon extra laddare fanns det inte heller så det vart mobilfritt fram till 19-tiden dagen där på. Så sjukt befriande på ett sätt, men endå så läskigt att inte veta vad man möts av sen när man sätter på mobilen? Det har varit så dåliga besked den senaste tiden så jag har ofta en klump i magen inför vissa samtal. Kan känna att jag på senare tid utvecklat en telefonfobi, alltså på riktigt, av de människor som står mig nära kan jag prata med max tre av dem på telefon i mer än 5min, TRE person av alla de människor och familj som står nära. Jag kan ibland till och med känna ångest inför att svarar på telefon många gånger. Kanske är det för att det är så tridskrävande och tid är något jag har ont om eller kanske är det såhär när man har tre barn och är äldre? Minns hur länge jag tyckte om att prata i telefon förr..kunde spendera timmar med vänner på telefon. Nu är jag mer en sms människa. Älskar whatsap och flera gruppkonversationer med vänner och familj. Just med meddalande kan man liksom svara i sin egen takt och det är okej att man tar sin tid (oftast) och det är så mkt lättare att hålla konversationer och relationer i liv när man kanske inte ses så ofta tycker jag. Någon annan som känner och tänker som jag i detta? 
#1 - Maria

Ååh jag är precis likadan!!!!! Jag har utvecklat en rädsla också och nu är det värre då jag är utbränd pga jobb. Det är som om ett telefonsamtal skapar så stor ångest hos mig så att jag faktiskt känner hur jag fysiskt måste vila trots att jag inte svarat. Och ändå har jag sagt till flera i min närhet att jag är itrbränd och har svårigheter att varva ner och bara vara så därför får man smsa mig om man vill nå mig, även om det är "akut" eftersom jag behöver mer tid för att processa information. För mig är det eftersom jag är känslomässigt svag så att säga eller mentalt är på låg energi konstant. Utbytet av information gör mig stressad och det är just därför sms är så skönt för då kan jag samla mina riktiga tankar innan jag svarar + att jag behöver inte riskera att den andra personen känner sig som en börda eller att dem stör mig. För det får jag ofta höra sen när jag förklarat att mitt mående - då läggs det över på mig att höra av mig och går det för lång tid så får jag höra det + att ingen hör av sig för att "vi vill inte störa dig".

Svar: Åh subhanallah känner igen mig såååå mkt i precis allt du skriver!!! Må Allah underlätta för dig älskade syster ( och för mig) börjar nästan tro att jag själv är på väg att bli utbränd :/
rgc.nu

#2 - Niqabisten

Det var egentligen bättre innan när inte mobil eller iPad fanns. Dessa är jätte bra på ett sätt men på ett annat slösar man oftast onödig tid på dom ( och får synder) medvetet eller omedvetet . Man loggar in på Facebook sen helt plötsligt kanske man läser eller ser nåt där synder r eller kollar på Youtube eller annat och får synder där . Tror sheytan ät gladast av alla att dessa grejer gjordes faktiskt . . Jag babblar mycket i telefon måste jag erkänna ( whats app för jag bor ju utomlands ) jag städar under tiden jag babblar . Lagar mat, diskar , fixar hela hemmet så inget blir ogjort men när barnen är hemma från skolan önskar jag att jag kunde ta bort mobilen oftare än vad jag gör . Men den är som en dålig vana att man ofta hamnar pillande på mobilen .

Svar: Helt rätt, dessa tre människor jag pratar med gör jag precis dem grejerna du nämner ovan. Annars så försöker som jobbar mkt på mobilen INTE sitta framför den för jag får verkligen ångest. Må Allah skydda och underlätta för oss alla ❤️
rgc.nu

#3 - Angi

Jag kände precis likadant och höll på så i typ 2 år - men det ledde till slut till att jag blev en helt skum person att umgås med 😂😂. Fick lite ångest och började känna mig ”socially awkward” för de enda jag umgicks med var typ mina barn, maken och klasskamrater/lärare angående studierna.

Men då fann jag röstmeddelanden - och seriöst... ”they changed me” 😂😂😂 det är ju värsta härliga mellanvägen 👍🏻 Man får samma ”sociala känsla” men kan ändå svara när det passar bra.

Svar: ahahahahahahaha alltså jag skrattar på riktigt sista meningen!!! För jag har tänkt att ja behöver skaffa mig ett ordentligt ”lämna meddelande efter pipet” grej men inte ens de orkar jag hahahaha
rgc.nu

#4 - H

Jag var faktiskt utan min smartphone i en hel månad. Gick runt med en gammal mobil som man bara kunde ringa o smsa med (mobilen hade inte ens färgskärm)😂
Men måste erkänna att det var så otroligt skönt! Var mer produktiv o la ner min tid på saker som kändes mer givande. Men har nog svårt att lämna ifrån mig mobilen helt(ifall nåt akut skulle ske så ville jag vara nåbar, därav en telefon utan färgskärm o funktioner🙈🤣)

Svar: Omg det skulle jag nästan vill jag prova på!! sådär som en challenge nästan hahahah
rgc.nu

#5 - emma

man är verkligen beroende av telefonen :O