Mini shopping Haul
 
Alltså jag brukar inte lägga upp något om jag inte är nöjd med kvaliten och får typ ont i hjärtat av mina få mobilbilder som dyker upp här. Men denna video skulle vara till instagramTV och efter att ha kämpat i 3 timmar med att klippa ihop den och förkorta den (detta är första gången jag redigerar en video) så hade jag redigerat och sparat i fel fil så den var helt knas när jag skulle posta den. Så ni får se den här istället, från min youtube kanal. Jag har så blandade känslor om Youtube, men hauls i syfte att visa er här på bloggen kommer det nog bli mer av, om ni gillar det. So please do tell! Och ja gilla videon och prenumerera på kanalen om ni vill :) 
// So I usually do not post something if I'm not satisfied with the quality but this time I had to because this took 3 hours to edit (because it was my first time) and I was supposed to upload it on instagramTV but that didn’t work because the video was edited in the wrong format. Well well, so here it is on youtube instead. I have such mixed feelings about YouTube, but I liked doing this haul in order to show you what i got here on the blog, and I will probably do more if you like it too. So please do tell! And thumbs up the video and subscribe to the channel if you want :) 
#1 - Umm Z

MashaAllah tabarakAllah såååå himla fiiiiin💕💕💕Underbar video,,,Love it😍💞Fler Tack!😄

Svar: Hahaha den va verkligen sämst men hoppas tipsen kom fram iaf :)) tusen tack för dina fina ord
rgc.nu

#2 - Anonym

*Fatwaa gällande märket Rituals produkter*

*▫Fråga:* Assalaamu alaykum wa rahmatullaahi wa barakaatuh,

Må Allaah vara god mot dig. Jag har en fråga gällande ett känt märke som säljer parfymer, krämer och andra produkter som har spridit sig väldigt mycket bland oss. Märket heter Rituals vilket betyder "طقوس". Märket förknippas med buddhistiska ritualer vilket är anledningen till varför vi finner att vissa av deras produkter har buddhistiska associationer. Exempel på det är "Rituals of Happy Buddha", "Rituala of Dao", den buddhistiska munken, "Rituals of Karma", "Rituals of Namaste" vilket är hälsningen som det sker bugande under som hinduer använder, och annat än det.

Det finns även produkter som har namngetts med andra ritualer som tillsynes inte är förknippade med särskilda buddhistiska ritualer som "Rituals of Cleopatra och "Rituals of Hammam", Allaah vet bäst.

Märket (Rituals) påstår att dessa produkter och ritualer gagnar kroppen och själen samtidigt som den förespråkar buddhistiska ritualer som yoga, mantra och kallar människor till buddhism.

Så frågan lyder; är det tillåtet att köpa och använda produkter från detta märke? Och bör man skilja mellan de produkter vars namn har buddhistiska/hinduiska ritualer och de som har andra ritualer?

*▪Svar:* Wa 'alaykumus salaamu wa rahmatullaahi wa barakaatuh,

Som svar på frågan gällande produkterna av märket "Rituals" och utifrån det jag har förstått från frågan och verifierade med vissa bröder, så förespråkar produkterna namnen och ritualerna av vissa polyteistiska idolgudar och trosuppfattningar som är Shirk. Om fallet är så som beskrivet så är det *inte tillåtet att köpa och sälja produkter från detta märke* baserat på flera anledningar.

- Det belyser och marknadsför polyteisternas och idoldyrkarnas namn och trosuppfattningar.

- Även för vad de tror och förespråkar om vilka positiva resultat och effekter som finns i användandet av dessa produkter. De påstår att detta sker genom välsignelsen och styrkan som kommet från dessa gudomligheter och polyteistiska trosuppfattningar, som förknippas med dessa produkter.

- Det är även inte tillåtet eftersom det försvagar avståndstagandet (al-baraa') från Shirk och dess utövare.

Och andra nackdelar utöver det.

Om det då sägs att deras produkter är bra och användbara så är svaret att det förbjuds för att stänga portarna till att ondska, fördärv, Shirk och Kufr sprids. Denna (princip) har flera exempel i Sharee'ah, och vi tvivlar inte över att det finns snarlika produkter som gör att vi klarar oss utan dem som dessutom inte har dessa nackdelar (som nämnts). Vi kan även dra lärdom från profetens ﷺ hadeeth där han förbjöd en man att slakta en kamel i Bawaanah för att stänga portarna till Shirk, och Allaah vet bäst.

Må Allaah ge oss och er framgång i det Han älskar och är nöjd med. Och må Han skydda oss från det Han ogillar och hatar.

Skrivet av: 'Abdullaah bin Mar'ee al-'Adanee

*▫Följdråga:* Vad ska man göra med de produkter som man redan har?

*▪Svar:* De ska inte införskaffa något nytt, men använda det som de redan har så att pengar inte slösas genom att produkterna slängs.

Svar: Var kommer denna fatwa ifrån kära syster? Det finns ingen källa och jag har aldrig hört detta förr. Man använder produkterna för att dem är bra, inte för att man tror på en magisk kraft. Annars är ju många saker inte tillåtna för vad dem ''kan'' innebära.
rgc.nu

#3 - Hajar

ÄLSKADE DE HÄR !! Meeeer videos

Svar: ÄLSKAR DIG!! ❤️❤️
rgc.nu

#4 - Iman

"Maybe he wants to blow my head off" haha tornado 9000 😂
Jättekul med video. Fina saker du köpte! ❤️

Svar: HAHAHAHAH lite så kände jag :p tack fina du!!
rgc.nu

#5 - Anonym

Hej, underbart att se dig prata!!! Fler video:)!

Svar: Tack fina du <3
rgc.nu

#6 - Anonym

Du har nice taster syster ♡
Jag tänkte på att det är opassande att visa off hijab- kläder ute på nätet. Nu tror jag ju att du har 99% kvinnliga följare/läsare men det är ju ändå risk att män ser dina videos. Även om du inte har dessa kläder på dig så är det inte lämpligt. Vill inte vara negativ och nedlåtande för du är fin och verkar så go♡♡♡

Svar: Men herregud det är kläder? Hahaha de är inte så att jag visa underkläder eller bikini? Och jag visade bokstavligt talat VIDA byxor, kjolar och blusar något vissa har till slöjan faktiskt. Så njaa vad som anses vara lämplig skiljer sig åt här faktiskt älskade syster, och jag kör på min grej ;) Om något så är det väl super bra dawah ang att det faktiskt finns awrah mellan systrar också :)
rgc.nu

#7 - H.I

Men Rihab!! Som om du gjort videosar hela ditt liv ju allahumma barik!
Alla som vill se mer av detta räcker upp två händer- I am first out ✋

Svar: Men sluta nu H! Kände mig som en rutten potatis! Men har lovat att visa upp dessa grejer i flera veckor nu så de fick vara ❤️
rgc.nu

#8 - Niqabisten

Den fatwan är nåt av det konstigaste och ologiska jag läst .. rituals betyder ritualer ja men han som gett fatwan håller på och kopplar ihop till påhittade saker med just det ordet och fatwan är mer eller mindre hans egna åsikter inget mer. Själv har aldrig använt det märket men ser inget fel med det . . Ritual är nåt man kan säga , göra och finns i alla religioner. Att skaka hand med varandra tex är en ritual för det är nåt man gör med händerna . Säga salam aleikum är en muntlig ritual .. so nej kära mrs coskun fortsätt med dina ritual produkter så länge du trivs habibah ❤

Svar: Kände också att de var lite för bokstavligt tolkat men allahu a3lam, får forska på saken lite och kolla med dem kunniga vi brukar rådfråga :) ❤️
rgc.nu

#9 - Anonym

Fatwan kommer från Shaikh Abdullah al Adhani och ser inget märkligt med den. Själv tycker jag det är onödigt handla från ett märke som förespråkar buddistiska inslag
https://www.rituals.com/en-nl/mag-become-enlightened.html när det finns många andra märken att handla ifrån. Alhamdulilah. Sen vad ni tycker eller väljer att göra är upp till er. Men faktum är att det är en lärd som kommit med fatwan så det är absolut inget hittepå. Avsikten med att skicka den var enbart att sprida gott och inte att komma med någon negativ kritik❤️

#10 - Anonym

Vill också skriva att det var roligt med videon och vill gärna se fler! Men tråkigt med hur man besvarar vissa i tråden som exempelvis systern som kommer med råd om kläder för obeslöjade. Varför ska man skratta åt hennes råd ens? Varför inte fråga nyfiket hur hon menar? Vi besitter inte alltid svar på allt och kan inte vara 100% på att vi alltid gör rätt. Man ska vara ödmjuk, man vet aldrig vad sanningen kommer ifrån.

Svar: Tycker att ditt offentliga påpekande här Är mer tråkigt om ja ska vara ärlig älskade syster. För mitt svar var Högst lättsamt och därför skrev jag haha jag menar på ett väldigt lättsamt ”herregud de är bara kläder” :) jag tycker inte jag var högmodig (motsatsen till ödmjuk här) och hon kom med en egen åsikt att hon tycker de va opassande. Därför ville jag ge ett avslappnat svar tillbaka. Himla tråkigt att du tolka svaret så, men de var inte min avsikt och det är det viktigaste.
rgc.nu

#11 - Mrs coskun

Till kommentar #6 ang kläderna off-hijab, jag menade verkligen svaret på ett lättsamt sätt, så som ja skulle svarat mot en vän. Så du vet, för jag blev bara så förvånad att någon annan kunde se på de annorlunda. Men alla är vi olika såklart. ❤️ Ber om ursäkt om mitt svar är kans men de va ej avsikten :)

#12 - Anonym

med all respekt alla systrar va försiktiga med vad man säger.Det är en lärd vi pratar om som studerat istortsätt hela sitt liv. Han vet nog mer än både mig och er.. Sen om det finns andra åsikter eller om man väljer att följa detta elelr ej är upp till var och en.

Dessutom så spelar det ju ingen roll vad jag eller någon annan tycker när det kommer till religonen. Så om manu inte är säker på något så kanske man inte bör uppmuntra rgc till det heller.

Svar: Jag kommer som sagt forska vidare på saken hos dem kunniga vi rådfrågar då detta är första gången jag hör talas om det <3
rgc.nu

#13 - Iman

Måste lägga mig i diskussionen här om fatwan. Det ligger säkert något i det men de flesta som köper Rituals (som jag känner) har inte alls gjort kopplingen till ritualer eller shirk. Som rgc sa man köper en bra produkt som doftar gott. Den skulle kunna heta "gummianka" eller "tvål". Namnet i sig är betydelselöst för man köper det bara för att duscha eller koppla av i badet.

Gällande råd om kläder anser jag inte heller att det är något skumt. Om man ser hur vårt samhälle ser ut idag där folk knappt har kläder på sig så är det bara trevligt att få tips om man ska på tjejmiddag.
Det är svårt att vara muslimsk kvinna idag och jag anser själv att Islam är medelvägens religion, inte för öppet men inte heller för strikt. Om man ska följa alla fatwor kommer man knappt kunna gå utanför dörren snart och jag personligen tror inte det är tanken med vår fina religion. Det måste finnas utrymme för roliga saker och nöjen med. Bara min åsikt, har själv funderat på dessa saker själv sista tiden..

Svar: Precis mina tankar med.. må Allah skänka oss förståelse wallah ibland blir jag själv så förvirrad av allt så jag får panik. Men vi alla gör så gott vi kan inshaa Allah <3
rgc.nu

#14 - Niqabisten

Ingen skrev att det är hitta på men många ulimah kommer ofta med egna åsikter med . Tex islamqa har bäst fatwa och mycket utbildad Sheikh men han säger kolla på tom och Jerry är haram för musen är lägre och smutsigare än katten och gör narr av katten . Han har gjort den fatwan haram inte för nån hadith utan egna åsikter .. gäller använda sunt förnuft. När det inte finns bevis från quran eller hadith så ska man inte göra saker haram . Men alla gör som dom vill men profeten sa att den fel beteende av extremister är göra saker haram som inte är haram på så sätt gör man saker onödigt svårt för sig själv och andra.. Sheikh alban säger kvinnan ska inte raka benen för då ändrar man Allahs skapelse . Ulimah är bara människor och gör också misstag på domedagen kan man ju inte heller komma skylla sina misstag på en Sheikh för vi är ansvariga för oss själva

Svar: ❤️
rgc.nu

#15 - Anonym som skrev om offhijab-kläder

Det handlar inte om att jag ha en åsikt, det handlar om vad som är korrekt islamiskt. Tycker det är synd att man skrattar bort nasiha, en dag är dunya över för oss alla och vi ska sörja att vi inte tog till oss mer kunskap.

Jag kräver bara ett ärligt svar, om du nu är så öppen här med offhijab-kläder så kanske du kan svara ärligt med? :)
Hade det varit bra om din mans vänner varit hemma hos er och dina offhijab-kläder legat framme? Även lite smink? Hade din man varit ok med det och hade du inte brytt dig om att plocka undan? BarakAllah fiki för svar

Svar: Vilken helt ologisk jämförelse, men för att du ”kräver ett ärligt svar” så hade jag plockat undan ENBART för att städa undan, så att dem tänker att jag inte är en oansvarig fru (över mitt hem) men för att svara utförligare så har vän Smink liggat framme i mitt badrum ibland och hade de legat ett par byxor eller tröja framme så är de som sagt inte så att de är mina trosor :) tycker absolut inte de är något fel i plaggen jag visar. Som sagt, kjol, visa byxor och blusar som ja faktiskt kan ha till hijab med en tröja under eller en längre kjol ubder plicerade ankel-kjolar. Byxor a kan bäras som lång byxor pch är så vida att man skulle ha en klänning som kom till anklarna till. Du ser, de går att vrida ocu vända på detta som man vill. Och den man som tittar så länge på en systers video utan att stänga av har väl större problem än mig känner jag :)
rgc.nu

#16 - syster i norr

Syster skulle du kunna länka till denna fatwa som säger att rituals produkter är otillåtna?

#17 - Anonym

fleraaa sånna videos, o skit i alla negativa kommentarer!! ❤️

#18 - Anonym

SubhanAllah ärligt talat då med denna logik får män ens gå på Ica maxi då det finns underkläder synliga för att ens tala om gallerier ex. Skhlm där det finns underklädesaffärer som har spetsunderkläder och negligee i fönstret...subhanAllah snälla nån ni menar säkert väl men det känns väldigt överdrivet att man ej får visa helt nya kläder som inte ens sitter på kroppen utan hålls upp med sin lapp kvar...ja då får männen antingen sänka blicken eller söks psykiatrisk vård för ngt avvikande beteende...med denna exponering framförallt på sociala medier så tror jag ingen man med lägger en sekund för att se kläder hållas upp...Må Allah vägleda oss alla

Svar: Psykiatrisk vår hahah ja grinar 😂😂😂 j undrar jani hur man ens skulle komma fram till nått bara av att se dem framför en kamera :)
rgc.nu

#19 - S

Asselam woalekum kära syster jag uppskattar verkligen videon kände mig tvungen att kommentera med tanke på vad som skrivs här bland kommentarerna. Jag tycker att du ska fortsätta med sådanna video och inlägg ser inget fel med dessa, det skulle vara en helt annan sak om du visade upp korta taijta klänningar men dessa plagg du visar upp är anständiga i sig.

Svar: Walekom asslam, baraka allahu fini kära syster, lite min tanke också faktiskt, var väldigt medveten om vilka plagg ja visade :)
rgc.nu

#20 - H.I

Kan alla bara gå och ta en Snickers, de e ganska goda haha ;)

Svar: 😂❤️
rgc.nu

#21 - shaby

Åhh vad du är bra framför kamera😍 kläderna var jättefina speciell blåa byxorna:) och klänningen!
Och kommentarena här alltså?! Jag vet inte , tänker ni innan ni skriver? Rituals är märkets namn och inget annat!Varför leta efter fel som inte finns? Att visa kläder är inget fel på heller, människor, kvinnor har oxå kläder på sig varför ska det vara fel att visa? Eller är bara fel för att det är kvinnliga kläder? Kom igen.. gör inte livet svårare än det är och leta inte efter problem som inte finns , vill ni själva inte visa eran kläder? Gör inte det! Tack❤

Svar: Men tycker du? Va fin du är! Baraka allahu fiki. Ja, det är tråkigt att de blivit såhär men har full förståelse för att människor tycker olika. Jag tycker Att de hela är ologiskt och helt ut kontext men så kan de varA på nätet ibland ❤️
rgc.nu

#22 - Malika

Alssalamu alaikum.
SubhanAllah man vet inte vad man ska säga till alla systrar som kommer med sånna kommentarer.

Först och främst Alhamdulillah för vår fina religion. För det andra detta är till de systrar som kommer med påminnelser om att "allt" ska vara förbjudet. Det finns en hel del som faktiskt är tillåtet som man annars skulle kunna tro att det är haram. Glöm inte, inte alla men det finns systrar som faktiskt kollar upp saker med de lärda. Vissa som kollar upp sånt "själva" kanske missar någon hadith eller följer det de själva vill följa, jag vet inte. Självklart ska vi ta åt oss påminnelser som andra kommer med och jag tror många får sig en tankeställare. Men om du känner att den här bloggen inte är något för dig, ja vad gör du här inne då? Här skulle man kunna tro att rgc eller sånna som rgc har svårt att acceptera någons påminnelser. Min fråga är då till sånna, är du verkligen ute efter systerns bästa att hjälpa henne eller få denne att känna skam?!

Till systern som ställde frågan skulle du "plocka undan kläder när din mans vänner är på besök". Skäms på dig och om du nu är så troende hur kan ens ställa sån fråga offentligt? Vill du bara veta för intressets skull eller dra ner rgc?! Ja lilla vän,kolla din iman först.

#23 - A

Första och sista gången jag kommenterar.

Alla i kommentarsfältet på detta inlägg verkar endast bry sig om vad de själva tycker och tänker subhanAllah, så himla tråkigt att se. Detta är en ny fatwa som kommit ut och det står ganska klart och tydligt i den att "Om det då sägs att deras produkter är bra och användbara så är svaret att det förbjuds för att stänga portarna till att ondska, fördärv, Shirk och Kufr sprids. " så varför hålla fast vid att det bara är ett namn osv. De förespråkar ju fortfarande shirk, så varför inte bara lämna det för Allahs skull och vara på den säkra sidan. Varför vara så fästa vid dessa materiella ting så pass mkt att tom en hudkräm som finns på tusen andra affärer ska splittra oss.

Hur vågar man ens uttala sig o säga att systern ska fortsätta osv osv och nästan förlögliga denna fatwa, kolla först upp och var lite ödmjuk i något som ulema kommit med.

Må Allah underlätta för oss att fästa våra hjärtan på sanningen och skydda oss alla från allt i denna värld som får oss att tappa vårt huvudfokus. Ameen! Den här youtube, socialmedia världen har dragit ner oss alla och hur mkt gott vi änhar velat ha ut ur den är det så många som fallit på grund av den, blivit svaga, lätta hijaben osv.. shaytan jobbar sakta men säkert.

Kram kram!

#24 - Lala

Ohhhh, I justttt loooove you gurrrrrrl ❤️❤️❤️ Haha så skön är du. Mkt grym video och massa fina grejer. Gör fler sådana habibti ;) Du skrev om väskan ”for now at least”, är det ngt spec märke du är sugen på? :) KRAM 💖

Svar: jaaaa haha, till min examenspresent inshaa allah har jag önskat mig något lyxigt. Du kan säkert gissa vad :P Tack fina du för din kommentar <3
rgc.nu

#25 - Loppan

Hade inte alls tänkt att kommentera men ja här sitter jag nu haha

Till alla tjejer som flitigt kommenterar här inne, vi alla måste förstå att vi ligger olika till islammässigt eller hur man ska formulera det. Därför blir det tjafs. För en del är det otänkbart med att använda rituals (vilket det finns belägg för) och att visa upp kläder (om än att det är blygsamma kläder för enbart tjejer på fest) och för andra är dessa saker helt ok.

Det är inte alltid en fråga om halal eller haram utan snarare är det passande? Är det lämpligt? Osv. Jag personligen håller inte med allt i rgc gör (med all respekt för dig Rihab) men om man verkligen bryr sig om sin medmänniska maila henne och berätta hur du tänker istället för att attackera här.

Over and out


Svar: ❤️
rgc.nu

#26 - Anonym

Det finns många saker i muslimska världen som anses vara olämpligt med för att det är olämpligt betyder det inte att man begår en synd eller uppmanar till synd (självklart beror det på vad det är) att man visar upp kläder man kan ha på sig off hijab kan vara inspirerande för systrar som har 0 inspo att ha på sig hemma för sin man eller på tjej tillställningar, sen beror det självklart vad för plagg det är, tex underkläder, badkläder kanske skulle anses vara oanständigt o göra offentligt.

Jag tror alla som är här inne och läser bloggen är i helt olika nivåer inom deras praktisering av islam, jag tycker RGC faktiskt håller fast vid sina principer och har ändå en mycket anständig klädsel jämfört med 90% av resterande systrar på sociala media, tights jeans, täcker inte sin byst, visar sina armar, turban, musik på sina videon, 7kg smink osv osv.

Må Allah förlåta oss

Du inspirerar många systrar RGC fortsätt så MA❤️

Svar: ❤️
rgc.nu

#27 - emelie mrs_maea

Allltssåååå jag bara älskar dig mer o mer, mashaAllah du är så underbar fina du! Så rolig haul!

Svar: Men åh vad du är fin habibti ❤️❤️❤️
rgc.nu