The Infant stage
Åh du ljuva spädbarnstiden, eller? 
Fick en kommentar att jag skulle berätta om första tiden med bebis. Och ja, jag har ju faktiskt två olika erfarenheter av denna tid. Med Mousa flöt allt på som det skulle allahummbarik, MEN erfarenheten innan, med Selin, den önskar jag att folk hade förvarnat  mig om. Jag hade ingen aning om kolik, barn som sovvägrade, magknip, eller att vissa barn har grova problem med mat osv. Värst av allt var nog amningen, jag hade inte den blekaste agning om att det kunde vara så svårt och så smärtsamt. Så här kommer lite enkla tips;
  • Första tiden med bebisen kan vara svår och det är okej för man är inte ensam om det egentligen.Har du en bebis som gråter hela natten,  se då till att försöka sova under dagen när bebisen också sover. Det är typ omöjligt för att det är då man måste laga mat och göra massa andra saker men man måste tillåta sig själv att faktiskt återhämta sig under tiden som bebisen sover.
  • Blir du erbjuden hjälp så ta emot den, det är inget fel och det gör det inte till sämre mamma för det.
  • Jag minns att storkok var räddningen under Selins tid när hon var som värst. Laga mycket mat och frys in i matlådor. På så sätt så slipper du oroa dig över att inte kunna sova när bebisen väl sover.
  • Om bebisen har kolik och du upplever att  gråt och skrik bli för mycket, lämna då bebisen i rummet på en trygg plats och gå ifrån i några minuter och samla dig. Jag lovar det hjälper en att inte bli galen av allt gråt och skrik.
  • Sök upp närmaste öppnaförskola i det området du bor i och börja gå dit, det hjälper att träffa andra mammor och ventilera till exempel, vare sig man har mammavänner eller inte. 
  • Om amningen inte fungerar, be om hjälp, skäms inte, det är vanligt att det krånglar och inget mam behöver skämmas för. Funkar den inte trots kamp, ja men då får man ge flaska, inget fel i det heller.
Lite tips om man har det tufft. Jag antog det då systern skrev att hon behövde tips. Har ni något ni vill dela med er av under den första tiden med bebis? Hade någon annan också det tufft? Lämna gärna en kommentar då tjejer. Och glöm inte hjärteklicka om ni gillar inlägget ☺️ trevlig kväll önskar jag och Adam Elias💕

(null)
#Allahummabarik

#1 - Me

Hej! Våga be om hjälp och avlastning. Det tål att sägas om och om igen.

Svar: Eller hur !! ❤️
Mrs.Coskun

#2 - H

Ja väntar mitt första och har inte köpt nåt.. skulle du kunna göra ett inlägg med tips på vad som kan vara bra att ha under den första tiden .. om du inte redan har gjort det ♡

#3 - AAguleed

det här med frysa in matlådor eller veta innan vad man ska äta under veckan är räddning för mig. En annan tips till om man hatar o diska och inte har diskmaskin som mig är det bästa att ta ut ex två av varje sak som talrik och använda de bara alla dagar.

Svar: Super smart idé ❤️ är det dj som föreslog att göra liknande med barnens kläder? Försöker nämligen ta till mig de tipset, och ha specifikt antal plagg av varje grej. Drunknar i tvätt annars
Mrs.Coskun

#4 - Anonym

Något som var det jobbigaste med bebistiden för mig var chocken över ansvaret och hur man ska hinna med, jag visste inte hur jag skulle balansera hemsysslor, nattsömn, egentid med en bebis. Jag fick också förlossningsdepression som inte gav med sig på minst 1 år, det försvårade allt och man fick tyvär inget band till barnet. Tycker man ska läsa på om det innan så man kan söka hjälp om man känner av symptomen.

#5 - Niqabisten

Det som man aldrig kan påminna för mycket av är alla duas för skydda barnet . Quran i hemmet . Dua innan man går ut , innan man går in med barnet på toa etc.

Svar: Baraka allahu fiki syster
Mrs.Coskun

#6 - Iman

Intressant inlägg! Bra tips.

Det som jag hade velat bli påmind om är att det bara är en kort period i livet. Alltså man är inte fast i spädistiden för alltid, som det känns där och då. Fick också en bebis som sov och matvägrade och jag kände mig misslyckad som mamma som inte fick det att fungera. Nekade hjälp för detta klarar jag minsann själv, tänkte jag. Viktigt att tänka som du sa, det är inget fel att be om hjälp och ta emot den. Som man säger "it takes a village to raise a child". Ensam är inte stark i det här fallet.

Önskar också att jag hade varit lugnare och inte stressat över saker. Det blir bra till slut, go with the flow. Slappna av och andas ❤️

Svar: Helt rätt ❤️❤️❤️
Mrs.Coskun

#7 - Frugan E

Japp, precis de tips som du gav. Jag fick ju tvillingar så man fick snabbt erkänna för sig själv att man inte kunde vara den där "perfekta mamman" som fixade allt hela tiden.
En annan viktig sak är som anonym skrev ovan att våga söka hjälp om man känner sig deppig och allt inte känns sådär härligt som man förväntade sig. Det är normalt och inte en själv det är fel på och om man känner att man mår dåligt så finns det hjälp att få.♥

Svar: Precis ❤️❤️❤️
Mrs.Coskun