Hur man lär sig ett nytt språk
I samma veva som mina instastoryn där jag lämnar en liten hälsning på turkiska till mina följare (och verkar chocka dem flesta, sååå kul med så mycket posetiv respons!!) så tänkte jag besvara en fråga som många av er ställt och det är hur man lär sig språk på bästa sätt och hur man bättrar på sin dialekt när man redan kan ett språk, så här kommer det: 

- Om man vill lära sig ett nytt spårk så är intresse och kontunitet A och O. Du måste ha ett brinnande intresse för det spårk du vill lära dig, för det är inte lätt att lära sig ett främmande språk. Om intresset finns så går det lite lättare iaf.
 
- Sen gäller det att införskaffa böcker, det finns väldigt mycket på språkhyllan på tex akademibokhandeln. Underskatta inte turistguider, det var där jag fick grunden till min turkiska. Där står siffror, enkla vardags fraser, enkla garammtikregler som man kan använda till farserna man lär sig och siffror, dagar och föremål. Det var så givande och ofta får man även ljudfiler som hjälper en fixa uttalet!
 
- När det kommer till uttal så säger jag som jag alltid sagt: Lyssna och repetera. Min engelska dialekt och min turkiska har jag fått av serietittande. Jag tittar på serier med undertext, pausar och repeterar om det är ett speciellt ord jag vill lära mig. Vill man inte se serier tycker jag dokumentärer är väldigt givande, för då får man även ett varierat ordförråd. Älskar dokumentärer om mat (såklart haha) och brott. 
 
- ATT VÅGA PRATA!! Jag vet att är jätte pinsamt att prata ett språk man inte behärskar, och att man ofta bryter som nybörjare, men vilket spårk man än lär sig blir inte bättre av att man sitter tyst på den kunskapen man lär in, practis makes perfect, och det är viktigast när det kommer till språk - för det är bara då man utvecklas till det bättre. 
 
Så enkla tips som alla egentligen vet om men som är värd att påminnas om, kanske hjälper det en att tro på dem mer om man får höra dem från annan, någon annan som är kanske spårklärare ... någon annan som kanske heter Rihab .. höhö <3 Hoppas detta inlägg kan hjälpa åtminstonde någon av er. Åtminstone EN :) 
 
 
Hittar inte mina turkiska böcker att fota så jag slänger upp en bild från en fika i tunisien, just idag saknade jag att hänga i huset med familjen och doften av havet som slog en när man öppnade dörren <3 
#1 - Anonym

BarakAllah feeki för tipsen syster! ❤️ Undrar om du skulle kunna göra ett inlägg om vilka ställen man ska besöka när man reser till Istanbul?😍

Svar: Har maaaasssooor av sånt på kategorierna istanbul (sen åren jag vart där). men kan försöka göra ett nytt inshah Allah.
Mrs.Coskun

#2 - Umm Asiyah

Allahumma barik laha så duktig! 😍 hur lång tid tog det för dig att lära dig turkiska? Och kan din man ditt hemspråk? Vad roligt med sånt engagemang, får ta till mig dina tips och engagera mig och lära mig min mans hemspråk jag med. Tänker att det inte är så viktigt iochmed att vi bara pratar svenska men man blir ju ett språk rikare egentligen. Barakallahu feeki 😘

#3 - A

Helt off topic, men vet du hur Palmyra lagar deras ris! /Lojal följare sen flera år tillbaka 😌

Svar: Ingen aning gumman men kanske någon annan vet?
Mrs.Coskun

#4 - Melike Cifci

Hej( Fröken) ,
Jag är Melike Kanske du är minns inte mig ,därför vi känner inte med varandra ,jag är ny eleven åttorna Jag älskar dig ,din hjärta väldigt rent ,jag brukar följer dig ,jag kort längre bor i sverige ,insallah jag ska utveckla svenska språk insallah du ska komma nästa året cordobaskolan du ska hjälpa lära svenska språket ,jag ska hjälpa dig lära turkiska ,jag vill träffa med dig ......Nästa året
Vi älskar dig Fröken rihab.

Svar: Älskade Melike!! Inshaa Allah kommer du bli helt perfekt i det svenska språket, du är så duktig redan allahummbarik!

Jag saknar hela klassen! Vi ses snart inshaa Allah
Mrs.Coskun

#5 - Hanan

Salam Aleikom
Undrar ifall du tycker om att titta på turkiska serier? Ifall du gör det, vilka ser du på just nu?
Haha älskar turkiska serier och har lärt mig såå mycket turkiska, jag förstår allt nu efter 2 års tittande men det är svårare att prata hihi...

#6 - Firdosa

Assalamu aleikum. Undrar vart du kollar på turkiska serier med undertext? Så svårt att hitta..

Svar: Netflix, där kollar jag på turkiskas filmer och serier, SVT har också en som ska va bra och sen ser jag på turkiska kanaler :)
Mrs.Coskun