Baby shower Saturday
(null)
 
Idag var vi bjudna på baby shower, jag och barnen (eller selin då hennes kompis ska bli stora syster inshaa Allah, och Adam kommer på köpet). Linda är en mamma från vår öppna förskola som vi blivit bra vänner med, jag, Mimo och Camilla, och våra äldsta är jämnåriga. Så himla fin människa och det är verkligen sällsynt att hitta fina härliga människor i vuxen ålder 💕. Vi åt och fikade och skämde bort mamman med fina presenter. Fina Linda, tillsammans med sin mamma, hade gjort halal smörgåstårta som var dödlig, måste dela receptet med er. Så fina människor som anpassar hela festen efter oss, där stod dem, två svenska norrlänningar som roddade ihop en "halal smörgåstårta" och fick panik mitt i allt och missade att dem inte köpte halal ägg 😂 bara det att det inte finns några haram ägg.. 
 
Nu har vi spelkväll här hemma med en av mina bröder och svägerska - vi spelar mouth guard challenge, ni vet den som alla YouTubers körde - sååå kul!  
#1 - Linda

Älskade Du❤❤❤❤
Hahaha ja men paniken som uppstår när man inte har halal ägg😂😂😂😂😂 Recept kommer snart. Tack för allt idag💕🙌💕

Svar: HAHAH ni är för fina !!! Åh jag längtat att försöka mig på denna själv !! ❤️❤️❤️
Mrs.Coskun

#2 - Anonym

Låter som en underbar vän ma sha Allah. Så fint att höra att de finns gott där ute :)

Svar: eller huur :D Allhamdulillah.
Mrs.Coskun

#3 - Leila

Är det där ahlgrens bilar? De är inte halal 😊

Svar: Ja tror nog du själv vet att jag vet det 😊 men man kan ju, för dawahs skull, låta bli att skriva en sådan sak när du vet att vi det. Bara för man anpassar och bjuder på halal betyder det inte att resterande gäster behöver avstå från något, just sayin 🤷‍♀️
Mrs.Coskun

#4 - Umm Z

MashaAllah vilka människor , värmer verkligen i hjärtat, så underbart gulligt 💕💕.Må Allah välsigna henne med ett välmående och friskt barn ya rabb.Blir så glad att du hittar vänner i vuxen ålder, är ju ganska svårt och speciellt när du skrivit om hur du upplevt svek tidigare. Men när man är god och har goda intentioner💕 så belönar Allah våra intentioner❤.

MashaAllah ser verkligen gott ut, mottar tacksamt receptet 😍😊

#5 - Umm Asiyah

Finns faktiskt olika åsikter gällande gelatin i godis. Så för dem som följer den åsikten är det visst ”halal” att äta ahlgrens bilar :)
”Kunskap gör människor ödmjuka. Arrogans gör dem ignoranta.”

https://islamqa.info/en/162658

#6 - Maria Lindell-Quelhas

Umm Asiyah (och andra systrar som kan ha en konstruktiv diskussion kring detta snälla):

Jag kände inte till detta alla faktiskt! Tack för din upplysning. Skulle jag få kunna fråga och be om en källa som tar upp ämnet om att det används tex vin i grytor och liknande där alkoholen kokas bort. Jag har läst olika diskussioner utifrån enskilda individers resonemang men skulle gärna vilja ha mer konkret källa faktiskt. Just nu äter jag inte sådan mat alls så jag tänker att det är bättre att undvika det så länge jag är osäker men som sagt jag hade gärna velat ha kunskapen/resonemangen också för att kanske kunna förklara om en situation skulle uppstå.

Tack på förhand systrar! <3

#7 - Umm Asiyah

https://islamqa.info/en/1814

https://islamqa.info/en/201520

Här kan du läsa lite om dina funderingar. Hoppas du finner svar på dina frågor syster.
Må Allah vägleda och stabilisera oss! Amin ❤️