Tant RGC

Nu ska jag berätta en rolig sak för er, eller den var iaf väldigt rolig enligt Camilla. Det är nämligen såhär att jag har upptäckt att dikteringsfunktionen i telefonen är LIVET!! Plötsligt känner jag mig som en cool reporter som går runt och fångar stories live (jag pratar alltså in mina blogginlägg, om det nu var oklart). Men tänk er själva, ni går runt och har en massa saker för er och sen kommer på viktiga saker att dokumentera, vem orkar skriva i hundra år då? Och visste ni att man kan diktera på olika spårk? Ja men såklart, det är ju det logiska liksom. 
Men enligt Camilla så är det typ bara jag och Gunilla person som gör detta i världen, men så kan det väl inte vara? Är jag den enda under 30 som gör detta?
 
Hur som haver, god morgon på er mina fina läsare <3 Och glöm inte gilla om ni gillar inlägget .. så kan jag fortsätta diktera vidare här .. 
 
#Throwback till en mer fab frukost för många månader sen ;)
 
2

Praying and toddlers

Idag har vi haft sjukstuga igen här hemma, Mousa blev lite krasslig igår under kvällen. Imorse vaknade han upp och hostade väldigt mycket så han fick stanna hemma med mig och lillebror. Vilket fick mig att tänka på något ni frågat om den senaste tiden, och det är att be när man har barn hemma. Självklart, liksom allt annat i livet, har man upp och nedgångar vad gäller bönen. Med det menar jag att man ibland är fullt koncentrerad under sin barn och ibland väldigt distraherad, speciellt om man har barn. Tänkte därför skriva lite kort vad jag brukar göra för att aktivera barnen medan jag ber och hur det går till hemma hos oss: 
 • Jag brukar sätta på en film jag vet att barnen tycker om och kan sitta still framför men sänka volymen lite så att jag själv kan be i samma rum lite längre ifrån och fortfarande koncentrera mig.
 • Har man ett spädbarn eller ett barn under ett år kan man alltid ha den i bärsele eller bärsjal medan man ber. 
 • Jag brukar även försöka involvera barnen till att kanske sällskaps be med mig. Dem brukar tycka om och stå bredvid och göra rörelser bara. 
 • Brukar låta dem leka med lego eller klossar, och undviker att ge dem mat eller snacks eller Play doh för man vet aldrig vad som hamnar i munnen och på så sätt kan jag koncentrerar mig under bönen. 
 • Jag ber ofta i samma rum som dem som sagt och låser alltid dörren så ingen kan smita någonstans. På så sätt är det lättare för mig att koncentrera mig under barnen.
För övrigt tycker jag att det är viktigt att vi ber framför våra barn så att de bekantar sig med konceptet  av bönen i vardagen och att det blir en del av deras egna vardag. Jag märker hur barnen snappar upp orden jag säger, rörelserna jag gör och hur selin alltid själv springer och hämtar sin slöja när jag ber 💕 allahummabarik. 
Var inte för hårda mot er själva systrar. Gör det bästa av situationen med den bästa avsikten så belönar Gud er utmed det. Det är bättre att be bönen sent än att skippa den helt, för även om man missat tiden måste man ta igen den.  Och gör duaa till Allah att han ska underlätta utförandet av bönen, det brukar hjälpa. 
 
(null)
 
(null)
 
 Glöm inte hjärteklicka om ni gillar inlägget och vill ha mer av dessa <3


5

How to plan a party

Slam på er fina tjejer💕
Idag tänkte jag tipsa er om hur man fixar denmest framgångsrika festen. Som ni vet är jag självutnämnd expert på att ordna just fester (😂), eller man har ju fixat en och annan fest som blivit ganska lyckad så jag har nog något bra att komma, med hoppas jag. Här kommer mina tips i alla fall:
 
 • Bestäm ett datum med god framförhållning. På så sätt kan du vara ute i god tid med att köpa in saker till festen, boka lokal samt bjuda gästerna med bra framförhållning.
 • Bestäm en budget som du håller dig till, men ha en buffert i den budgeten så att ifall du skulle behöva gå upp i kostnad så har du råd att göra det. Fester kan vara på kostade och det kan förekomma oväntade utgifter.
 • Det är alltid smart att gå ihop när man anordnar fester, till exempel om man ska göra en baby shower till någon. Detta kan vara lite svårt om man ska göra personliga fester men om man till exempel ska överraska någon med en möhippa eller en baby shower så är det alltid bra och kunna dela på kostnaderna. På så sätt kan man maxa på och få till det riktigt snyggt.
 • Vad gäller dekoration så är onlinebutiker alltid ett bättre alternativ. På wish till exempel hittar man allt från billiga pompoms till löpare och ballonger och annat som behövs. Ännu en anledning att vara i god tid med planeringen, pga leveranstider tex. 
 • När det kommer till tallrikar, bestick, sugrör och glas så finns det alltid ett billigt och snyggt utbud på TIGR, dollar store och Ö&B.
 • En annan sak som man ska vara i god tid med är att göra research på olika lekar och aktiviteter man har på fest. Ett ganska populärt spel som bryter isen på fest är spelet ''med andra ord''. Andra spel som frågesport och utmaningar är alltid roliga och uppskattade. Har man priser som till exempel lite godis eller choklad blir det ännu roligare att tävla om en vinst.
 • Tema är alltid något som underlättar festplaneringen, tex ett färgtema eller ett motivtema. Det gör det också lättare att inhandla dekoration och underlättar processen för att det ska bli så fint som möjligt.
Ett litet bildregn på baby showers jag varit med och ordnat. Dem två översta är den senaste, min bästis Sarahs baby shower som jag aldrig hann blogga om! HUR fin blev inte den? Allahummbarik, kommer fler bilder om den dagen Inshaa allah. 
 
 
Min fina Camillas baby shower. Pinterst baby showern som den kom att kallas på sociala medier. Allahummbarik. 
 
 
Och fina Miriams baby shower. Så himla fint det var att blanda mammans favoritfärger till en perfekt kombo. 
 
 
Vad tycker ni? Ska försöka gräva fram lite fler bilder på fester jag varit med och ordnat <3 Det är oftast jag och camilla som är dem galna festfixarna, sen alltid en tredje person som varierar beroende på tillställningen. 
 
Glöm inte hjärteklicka om ni gillar inlägget <3
3