Adam Elias 4 mån
(null)
 
Idag har varit en sådär riktigt tung dag. Jag känner mig nedstämd, Adam bara gråter och vill bli buren (jämt) och jag har börjat få problem med ryggen igen. Alla tre barn är supermammiga och det slutar med att jag inte räcker till för någon och alla gråter i kör. Det är en riktigt sondöttrar "jag vill bara klaga till min bloggfamilj dag". Jag hoppas det vänder och Adam blir bättre, imorgon har jag läkartid bokat och det är typ den enda utgången jag gör, fram och tillbaka till läkaren. Inte lätt att vara så liten och så sjuk, så ha honom i era duaan snälla <3
Hur som blev han ju 4 månader här om dagen, så stolt över min fina lilla prins, det må vara tufft men hans leende får mitt hjärta att verkligen smälta. Må allah skydda våra barn <3
 
Hur man lär sig ett nytt språk
I samma veva som mina instastoryn där jag lämnar en liten hälsning på turkiska till mina följare (och verkar chocka dem flesta, sååå kul med så mycket posetiv respons!!) så tänkte jag besvara en fråga som många av er ställt och det är hur man lär sig språk på bästa sätt och hur man bättrar på sin dialekt när man redan kan ett språk, så här kommer det: 

- Om man vill lära sig ett nytt spårk så är intresse och kontunitet A och O. Du måste ha ett brinnande intresse för det spårk du vill lära dig, för det är inte lätt att lära sig ett främmande språk. Om intresset finns så går det lite lättare iaf.
 
- Sen gäller det att införskaffa böcker, det finns väldigt mycket på språkhyllan på tex akademibokhandeln. Underskatta inte turistguider, det var där jag fick grunden till min turkiska. Där står siffror, enkla vardags fraser, enkla garammtikregler som man kan använda till farserna man lär sig och siffror, dagar och föremål. Det var så givande och ofta får man även ljudfiler som hjälper en fixa uttalet!
 
- När det kommer till uttal så säger jag som jag alltid sagt: Lyssna och repetera. Min engelska dialekt och min turkiska har jag fått av serietittande. Jag tittar på serier med undertext, pausar och repeterar om det är ett speciellt ord jag vill lära mig. Vill man inte se serier tycker jag dokumentärer är väldigt givande, för då får man även ett varierat ordförråd. Älskar dokumentärer om mat (såklart haha) och brott. 
 
- ATT VÅGA PRATA!! Jag vet att är jätte pinsamt att prata ett språk man inte behärskar, och att man ofta bryter som nybörjare, men vilket spårk man än lär sig blir inte bättre av att man sitter tyst på den kunskapen man lär in, practis makes perfect, och det är viktigast när det kommer till språk - för det är bara då man utvecklas till det bättre. 
 
Så enkla tips som alla egentligen vet om men som är värd att påminnas om, kanske hjälper det en att tro på dem mer om man får höra dem från annan, någon annan som är kanske spårklärare ... någon annan som kanske heter Rihab .. höhö <3 Hoppas detta inlägg kan hjälpa åtminstonde någon av er. Åtminstone EN :) 
 
 
Hittar inte mina turkiska böcker att fota så jag slänger upp en bild från en fika i tunisien, just idag saknade jag att hänga i huset med familjen och doften av havet som slog en när man öppnade dörren <3 
Tisdags tips
Godmorgon tisdag!
Eftersom jag tänkte variera mitt upplägg här på bloggen så börjar jag idag med att ge er ett filmtips såhär på morgonkvisten, istället för att skriva om dagens planer och mitt kaffedrickande, hehe 😂 till och med maken höll med om att det var för mkt kaffe här på bloggen, dock för LITE bebisgråt, för ni skulle bara veta hur mkt dem gråter. 
 
Hur som helst, jag vill ju så gärna tipsa er om film men hittar sällan bra anständiga filmer att tipsa om. Och ofta gillar jag titta på filmer som är baserad på verkliga händelser och det är också något jag hittar sällan mycket bra av. Men här om dagen såg jag två bra filmer på Netflix som jag vill tipsa er om. Den första är en film med Will Smith som handlar om en upptäckt en läkare gör i USA angående amerikansk fotboll och som visar sig resultera i en stor tragedi för fotbollsspelare. En väldigt spännande film i drama ganger som även är lärorik. Och den andra handlar om en kille från en fransk förorten som bestiger Mount Everest för kärlekens skull. Han har aldrig varit utomlands och är arbetslös. Himla rolig film som också är baserad på en verklig händelse.  Båda filmerna är väldigt välgjorda och fina och innehåller knappt några oanständigheter alls. 
 
(null)
(null)
 
Säg till om ni vill ha fler såna här inlägg 💕