Q & A
Tänkte fråga om du har några tips på hur man kan löneförhandla? Tycker sådant är jobbigt. Jag jobbar på en förskola.
 
Om man ska förhandla till en löneförhöjning så måste man först veta vad verksamheten har för riktlinjer ang löneförhöjning. Vad har man bidragit till för att ha gjort sig förtjänast av att gå upp i lön? Kanske har man ställt upp extra mycket, tagit extra mycket ansvar eller tagit hand om ett ansvarsområde. Det gäller att ha självfötroende, tro på sin egen insats och kompetensen man erbjuder verksamheten för att sedan framföra den. Vad är det värsta svaret du kan få, ett nej? Men då vet du iaf. Eller vad säger ni?Jag tror att det funkar såhär i förskola/skolvärlden.
 
Att göra löenanspråk (vid en anställning tex), som det så fint heter, innebär att man föreslår den lön man önskar för att sedan komma fram till en gemensam summa som passar dig som arbetstagare och för arbetsgivaren. Tricket är, som jag tror att dem flesta håller med om, att lägga en högre summa för att sedan landa på den egentliga lönen du vill ha. Försår ni vad jag menar? Tex, säg att du vill ha ca 35 000 i lön, då kanske du kan föreslå 37 000 för att sedan landa på 34 000. Dessa summor är utifrån lärarlönerna som råder just nu. Sjävklart bör man undersöka hur mycket ingånglönen ligger på i den branschen man tillhör. 
 
Liten side note: Första gången jag skulle göra löneanspråk visste jag inte ens vad termen innebar, så jag gissade bara på att jag skulle säga vad jag önskade i lön och var dum nog och la mig lågt, fstän jag egentligen förtjänade mycket mer. Men alla gör nog det misstaget någon gång. Stå på dig, arbetsgivaren är beredd på att du kommer vilja förhandla, så du gör inget fel!
 
Har ni läsare något annat att inflika med får ni gärna göra det <3
 
 
I brist på bild :P 
#1 - Umm

Får en lärare 34.000 i månaden?? Det är inte lite faktiskt.

Svar: Ja lärarlönerna är höga allahummabarik, men de är inte lite jobb vi gör. Vi ansvarar för att fostra och lära generationer av barn :)
Mrs.Coskun

#2 - A

Jag jobbar som chef inom min branch och det är skillnad på löneförhandling vid en nyanställning samt lönerevision som sker årligen.

Löneförhandling är en förhandling där man som du skrev kan komma med anspråk men det gäller att vara relevant och även här stödja med argument för en viss lön. Det är så klart att en nyutexaminerad ligger lägre i lön än någon som har jobbat ett antal år. Sedan kan lönen skilja sig beroende på geografi och hur eftertraktat just det jobbet är.

Lönerevision däremot är inte en förhandling och det är ingen rättighet att få en årlig löneökning. Denna är prestationsbaserad och efterföljs oftast av en utvärdering över ens årliga prestation/måluppfyllnad.

Med det sagt så vill jag påpeka att föräldralediga ska vara med i den årliga lönerevisionen och får inte diskrimineras i lönesättning på grund av detta.

Svar: Skrev jag fel? Det känns som att de var de jag menade hahaha men hjärnan är helt mosad just nu,

Kan du berätta mer ang föräldralediga?
Mrs.Coskun

#3 - A

Haha förlåt min hjärna är också knas. Vabruari we love you, not!!

Det enda jag tänker att du skrev fel var detta gällande lönerevisionen att man kan begära summor. Så är det inte hos oss, utan det förhandlas fackligt. Sedan sätter chefen lön utifrån prestation. Är man inte nöjd så kan man begära om ett förstärkt lönesamtal med facket ( man måste så klart vara med i facket för att ha denna förmån) där chefen, medarbetaren samt en representant från facket är med. Här måste chefen motivera hur man tänkt när man satt lönen och medarbetaren får också möjlighet att komma med sina argument.

Gällande föräldralediga så har du enligt lag rätt till att ha ett lönesamtal och du ska vara med i lönerevisionen. Din chef har inte rätt att säga att eftersom du är föräldraledig så får du ingen löneökning iår utan löneökningen ska baseras på dina förväntade prestationer. Om du ex. tidigare fått en ökning på 1000kr årligen så är det diskriminering om du nästa år får 200kr utan någon som helst motivering bara för att du är föräldraledig. Förstår du mitt resonemang?

Svar: Ah hos oss är det inte fackligt utan man gör de med huvudmannen eller HR ansvarig. Om jag inte minns fel, men kanske är de olika för olika jobb? Jag jobbar ju på en privat sektor, kanske är de annorlunda då, måste nog skriva det.

Åhh tack för klargörandet kring föräldraledigheten ❤️
Mrs.Coskun

#4 - UM Yn

Tack kära syster för att du tog dig tid och svara😘😘😘. Det gick bra trots att jag också varit föräldraledig , Alhamdulillah . Jag hoppas du får det bästa i nästa livet och i detta också.🌸

Svar: Åh va skönt fina du! Synd att svaret kom så sent då, förlåt!
Mrs.Coskun

#5 - A

Men har ni inte kollektivavtal? Det är ju kollektivavtalet som styr sådana saker. Jobbar också inom privat sektorn. Måste förtydliga att detta med föräldralediga gäller för de som har kollektivavtal.

Blev nyfiken, har ni årliga lönesamtal med HR?

Svar: Jo vi har kollektiv avtal. Jag vi har ett årligt lönesamtal. Men jag skrev ju inge att msn kan begära summor utan bara förhandla vid lönesamtal efter de riktlinjer man har i verksamheten. Jag själv pratade med vår huvudman och fick svar att ”anser man att man har gjort en insats och gjort sig förtjänt av en lönehöjning får man ta det på de årliga lönesamtalet” som hos oss brukar vara i september.

Det jag skrev att man kan begära summor är vi löneanspråk, och så är det väl för alla jobb? Hahaha så trög kan jag väl ändå inte vara eller har jag forfarande fel? Jag förstår inte 😂❤️
Mrs.Coskun