böngryta
Tänkte bjuda på ett litet recept på en enkel böngryta som jag gjorde i helgen. Det är min egen tolkning på chili corncarne. Allt man behöver är köttfärs, ett paket Kidney bönor, en burk vita bönor (helst utan sås), en bruk krossad tomat och en burk pastasås. Och en massa kryddor förstås. 
(null)

Börja med att fräsa köttfärs, krydda sedan med två matskedar tacokrydda och en matsked grillkrydda (till ca 1kg köttfärs alltså) och så en massa peppar och paprikapulver beroende på hur starkt man vill ha det. Och senda håller jag över lite hackad lök. 
(null)
(null)
Sedan ska man skölja ur bönorna i en sil. Och sedan häller man ner dem i köttfärsen och rör om. 
(null)
(null)
För att sedan röra ner pastasåsen och krossade tomaterna och röra om ordentligt. Kryddade även med lite med salt och peppar. Låt puttra en stund, sen finiitooo 😋. 
(null)
(null)
Brukar alltid krydda lite extra med tex  rödpaprikakrydda och en grönskasbuljong. Man kan egentligen köra denna gryta även med majs. Hur som, super enkel och super god. 
(null)

Vad tyckt ni? Ser det gott ut? Ska jag fortsätta med sånna inlägg? Gilla om ni gillart! 
#1 - Anonym

Jag minns att ni förr gick all in på ekologisk mat, konserver mm, men det verkar som att ni släppt det lite grann. Hade varit kul om du kan berätta lite kring hur ni resonerar kring det nu :)

Svar: Åh ja absolut, kanske jag får tillbaka det då :))
Mrs.Coskun

#2 - Ida

Älskat chilli con carne, gör alltid med majs och ibland quornfärs istället för vanlig färs. Undviker dock konserver, de innehåller hormonstörande BPA. Alla bönor finns på tetra och numera finns ekologisk majs att köpa fryst