Att tänka på när man reser med barn
När man reser med barn så finns det några förberedelser man kan göra för att underlätta sin vistelse och förbättra den, enligt min mening iaf. Jag äslakde att packa och börjar gärna i god tid, alltid ca en vecka innan. Dem flesta tycker jag är galen (min man packar dagen innan, blir inte klok på han) men jag tycker att med barn är planering A och O. Här kommer mina måsten då:
- Packa inte för mkt kläder men ändå inte för lite. Räkna med minst två ombyten om dagen. Barn smutsar ner sig ofta och ju yngre desto mer fläckar (blöjlekage, matfläckar, spya osv). 
- Blöjor och våtservetter, ta med så de räcker och blir över. Att räkna med att hitta sånt i utlandet äe lättare sagt än gjort. Detta med beprövad erfarenhet i både tunsien och Turkiet. Barnens hud är så känslig och blöjor utomlands både luktar och känns annorlunda, för att inte tala om våtservetterna. Eller betala överpris för kvalite - onödigt tycker jag.
- Alvedon för både vuxna och barn är ett måste! Vätskeersättning kan va bra att ha med yngre barn.
- Med yngre barn (0-1,5 år) brukar jag ofta ha med både gröt (pulver) och smoothie och gröt klemmisar i mängder. Försöker undvika restaurang mat så mkt de går så jag har till och med tagit med barnmatsburkar. 
- Dubbla uppsättningar av solhattar, solkräm och badkläder om ni åker på en sol och bad semester. Av någon anledning lyckas dessa alltid komma bort.  
- Även om detta låter löjligt så är det ett ganska bra tips. Ta med några av barnens favorit leksaker, bra med bekant underhållning i rummet eller vid poolen.Vi hade med oss badringar, ärmpuffar, små badleksaker som adam och mousa lekte med i poolen eller på solstolen och vattenpistoler. Det hände att andra barn kom och lekte med alla leksaker vilket var himla gulligt!
- För äldre barn (3 år och uppåt) tycker jag en surfplatta är en bra investering för semestern. Man kan ladda ner offline filmer från Netflix och det räddar en på flyg och restaurangbesöken utomlands. Tänker att man använder den som en lösning när barnen blir uttråkade. 
Så hörni, detta var mina tips. Fyll gärna på om ni har några egna knep i babaget. Hoppas ni gillar dem 🙈❤️
#1 - Niqabisten

Jag tycker man hittar mycket billigare och lika bra blöjor och våtservetter utomlands så jag tycker bättre köpas där eftersom de väger mycket i resväskan med.. ipaden var bra förslag . Det har vi jämt också bra med snacks och sånt att ge barnen i flyget helst nåt som inte kladdar tex kakor eller chips . När jag reste med bebis så brukar jag tajma in sovningen och hålla vaken så den äter och sover hela vägen i flyget 😂😂

Svar: Tänkte mer när de kommer till turist orter då har jag alltid upplevt över pris på sämre produkter. :)
rgc.nu

#2 - Frugan E

Väldigt bra tips! Särskilt med maten, det kan ju bli helt knas om någon är lite petig eller ifall det helt enkelt inte finns sjysst restaurangmat som inte innehåller 2 kg harissa, exempelvis.. :P Underhållning är också viktigt. Både på själva flygresan/bilresan och om man som förälder kanske vill hinna äta när man är på restaurang. :)