10k on Instagram
-Scroll down for english-
Häromdagen nådde vi 10 tusen insta-familjemedlemmar. Och jag säger vi och familj för det känns verkligen som att många av oss bildat så fina relationer på mina sociala media kanaler, band för livet 💕. Det känns som att syftet med bloggen och Instagram (förutom att skriva av mig) har kommit fram mer och mer den senaste tiden. Att peppa varann till att kämpa med studier, jobb, familjeliv och sin tro, speciellt i kampen med slöjan. Min slöja är inte perfekt och jag försöker aldrig förespråka att jag är på den enda  rätta vägen, men jag dokumenterar min resa med er, samtidigt som jag erbjuder er mina tankar om mitt sätt att ha slöjan på ett mer anständigt vis. Ddetta är extra viktigt när klimatet kring slöjan på sociala media bland muslimer och icke-muslimer börjar spåra ur totalat på nuförtiden
Ni inspiraerar mig till att reflektera dagligen, även under de inlägg där kommentarerna spårar ur 😂. Ibland skriver jag av mig här innan jag hunnit prata med mina vänner för det känns skönare att bara skriva än att prata (också för dem ändå kommer läsa det 😜).  
2018 har bloggen verkligen hittat hem, där en balans av inlägg om högt och lågt finns och som är till för alla 💕. Jag hoppas ni instämmer på allt ovan, annars blir det himla pinsamt, HAHA. Tack för dessa härliga år, tack för allt stöd, tack för all konstruktivkritik och tack för alla strider ni tagit med och emot mig. Jag drar lärdom av precis allt här. Ni är bäst!!
-
The other day, we reached 10 thousand insta-family members. And I say we and family for it really feels like a lot of us formed so delicate relationships in my social media channels💕. It seems that the purpose of the blog and Instagram have come across more and more lately. Which is to pep each other witth the struggles with studies, work, family life and faith in the wester world, especially in the fight with the veil. My veil is not perfect and I try never to advocate that I am the only one on right path, but I document my journey with you, while I offer you my thoughts on my way to have the veil in a more decent manner. Tthis is especially important when the climate surrounding the veil on social media among Muslims and non-Muslims start to derail totalaty these days.
You inspiraerar me to reflect daily, even during the post where the comments go crazy 😂. Sometimes I write to  here before I talk to my friends because it feels more comfortable to just write than talk (well, i also know that they will read it anyway 😜).  
2018 my blog really found a home, where a balance of posts about the highs and lows id found, and that is for everyone 💕. I hope you will agree on all of the above, otherwise it will be amazingly embarrassing, haha. Thank you for these wonderful years, thanks for all the support, thanks for all the constructive criticis. I learn from it all, you guys are the best!!
#1 - Camilla

Är så stolt över dig ❤️

Svar: Och jag över dig min fina!!
rgc.nu

#2 - Anonym

Salam rgc. Tänkte höra med dig hur ni gör när ni umgås med din bror/svägerskor/svågrar. Hur umgås ni och samtidigt håller det halal? Man ska ju inte beblanda sig överdrivet mkt och det känns som att det blir svårt om man reser ihop/går ut tillsammans etc. Jag är gift alhamdulillah och tycker det är lite svårt det här med svärfamilj och icke-mahrams. Och min andra fråga: hur ofta umgås du med din svärfamilj respektive din egen familj och deras respektive?

Stort grattis till 10k <3

Svar: Vi träffar familj och svärfamilj minst en gång i veckan, oftast mer, speciellt under ledigheten. Vi är väldigt familjära människor så det är en del av vår vardag allahmdulillah. Sen vet jag faktiskt inte hur jag ska svara på din fråga för jag aldrig reflekterat över det. Kanske beror det på från familj till familj, hur människorna i familjen är (sociala, tillbakadragna, öppna, reserverade, skojiga eller lugna osv). Man umgås ju på ett anständigare sätt per automatik om tex är religiös pga de religösanormerna som finns osv. Med mina bröder är det ju chill för mig och med mina svågrar så hänger man ju mest i familjesammanhang (precis som det är för maken med sina svägerskor), tex med barnen och ens respektive, runt matbordet med hela familjen osv. Då sitter jag ju alltid med min man och barnen (och då har du ju mahram delen covered). Sen tycker jag de automatiskt blir att grabbarna vill hänga framför tv-spel och datorer medan vi kvinnor vill ha tjejsnack eller fixar med barnen. Det kanske är därför jag aldrig tänkt på det. Och samma när vi reser, det är mycket fokus på barnen, och även om man umgås så umgås man typ inte ?:P hehe. Och när man reser är man ju inte konstant med varann 24 så det funkar också bra. Som sagt tror helt enkelt de bror på hur människorna i familjerna är. Och det blir även mer naturligt ju längre tid man varit gift och varit i familjen osv. Naturligt hur umgänget ska bli på ett så bra och rätt sätt som möjligt :) Hoppas det svarar på din fråga lite iaf, och må allah ge det ett fint liv tillsammans med din make och familj<3
rgc.nu

#3 - Iman

Stort grattis! Håller med i det du skrev, tycker du har skapat ett litet community här på bloggen. Du är en frisk fläkt i dagens "turban med tajta jeans" mode i sociala medier hehe. Även om jag inte har abaya på mig så är det trevligt att få annan inspiration till att klä sig täckt utan att kompromissa. Grattis och lycka till i din fortsatta bloggresa❤️

Svar: Barska allahu fiki habibah ❤️❤️
rgc.nu

#4 - Anonym

Till anonym

I min familj gör vi så att när vi ska äta så sitter vi vid olika matbord. Det blir så mycket skönare rent allmänt också inte bara islamiskt för man kan då prata om vad som helst, tjejsaker
osv.

Sen kan vi alla småprata i hallen eller ja om man ska skjutsa någon osv men vi försöker iaf vara åtskillda vid matbord osv. Och när man väl pratar med sin svåger/svägerska så har man en vis gräns.

#5 - Niqabisten

Angående svörfamilj så sitter vi aldrig blandat men det är mitt sätt för jag vill följa islam . Min mans familj de alla äter blandat och är inte noga med hijab eller långärmad eller inte för det är ju "bara " min mans bror eller bara min mans kusin . Många glömmer den hadithen att mannens manliga släktingar är döden vilket betyder man ska inte ens komma nära dom .. när vi äter ser jag till att jag är vid eget bord oavsett om de andra kvinnorna i släkten gör så eller inte . Jag tar mat på en tallrik o sticker . Ibland tillochned till eget rum. Vi sitter aldrig blandat och pratat eller så ibland är jag tvungen prata med min svåger då min man inte varit med för han varit i ett helt annat land men då håller jag det kort och sakligt.