Tusen tack <3
Älskade fina systrar, blev rörd till tårar när jag loggade in här och såg era kommentarer, varenda en!! Ni är så himla fina och kloka, som delar med er av tankar och erfarenheter eller bara peppar, må gud ära er! Jag tänkte svara er här istället då jag inte hinner svara på alla just nu med min lilla bebis här.
Ja, ni ser ju själva bland kommentarerna, det är för tidigt för en tvååring att få en pedagogisk kartlägning, speciellt då Mousa bara gått på förskolan 1 termin, varav han i början knappt gick ofta pga sjukdommar och sedan att lillebror kom och ledighet. Så man kan ju säga att han gått ca 3-4 hela månader på förskolan sedan han började i september - så hur har man kommit fram till detta redan?
Jag blev väldigt provocerad och ledsen, och jag uttryckte detta även till pedagogen. Kartlägningen kändes som om man bara spytt galla över ett barn man knappt vill ha i verksamheten (fastän hon påpekade gång på gång hur rooooligt Mousa har det och får dem att skratta, hur mysig han är och hur kul det är att ha han där och blablbla). Jag sa rakt ut (jag är inte den som är tyst i sånna lägen) att det känns som att det brister i verksamheten, att dem är underbemanade och att man söker en utväg för extra personal och detta är ett sätt att få in extra resurser. Vet ni vilket svar vi fick? ''Ja men så kan det ju också vara''. Alltså? Ska det då stå dokumenterat på min pojke som för EN månad sedan fyllde TVÅ år att han redan den 29 mars fick en pedagogisk kartlägning skriven på sig?
Min älskade fina pojke, visst är han hyperaktiv, visst kan han knuffas och kasta saker hejvillt ibland men detta har varit ett beteende den senaste tiden, den tiden han fått mindra uppmärksamhet och tid med mig, av uppenbara anledningar. 
Jag får prata mer med dem på måndag insha'allah och se vad som händer framöver. Tusen tack för allt ni delade med er älskade systrar <3 Vad hade jag gjort utan er, ni tillför så mkt till mitt liv!!
Min älskade lilla Mousa sambousa <33
#1 - Anonym

Som förskollärare anser jag att det är mer att han vistas på förskolan under en kortare period än hans ålder som spelar roll i situationen. Men å andra sidan har jag mött så många barn som börjat på äldrebarnsavd. och som jag innerligen önskat fått hjälp tidigare. Vill däremot tillägga att man ALDRIG får göra kartläggningar på enskilda barn UTAN vårdnadshavarnas samtycke! Att dessutom få resurs är extremt svårt så jag förstår inte hur de gått tillväga?! Jag har haft barn i min barngrupp som verkligen tagit en hel pedagogs uppmärksamhet större delar av dagen, vilket i sin tur påverkat hela barngruppen men ändå inte fått någon resurs. Kartläggningen görs dessutom av specialpedagog, inte förskollärare eller annan personal. Känner inte din son, men hoppas allt löser sig för honom. Att inte kunna kontrollera sina impulser kan innebära väldigt mkt och oavsett kartläggning ges ingen diagnos i den åldern. Däremot kan jag uppmunttra dig till att låta en specialpedagog titta på honom i gruppen och se vilka situationer som påverkar honom och hur pedagogerna kan arbeta för att dessa situationer inte ska uppstå. Förstår att det kan vara svårt som förälder att ta in detta, men det behöver inte alls betyda att det är något fel på din son utan snarare att man vill hjälpa honom och skapa sammanhang som han utvecklas av.

#2 - Elisabeth

Dåligt att göra din son till "anledning" att få en extra personal. Det där har man ju sett, resursperson som får en hel liten grupp + "sitt" barn att ta hand om "för de måste ju ställa upp". Ska de ha en resurs för Mousa ska resursen allra främst se till honom, men troligen inte så de tänkt det, för att vara lite cynisk. Men de kan väl inte göra något om ni inte skriver på ändå?

#3 - Anonym

må Allah underlätta!!!
Jag tänkte EXAKT samma sak när jag läste ditt inlägg, SNÄLLA pojken har nyss fyllt två år, det är ganska uppenbart att de vill ha en extra resurs och det brister i verksamheten som du skriver.. de finns många andra lösningar än att göra en sådan utredning. Är själv förskollärare. Hoppas det går bra för er. Det är tragiskt att det är sån kaos inom förskolor nuförtiden att personalen gör på detta sätt.

#4 - Umm Z

MashaAllah sötunge Allahmuabarik❤.Må Allah bevara honom.

#5 - Anonym

Må Allah underlätta och bevara er! <3 sjuuukt att säga men så kan det också vara :S vad har man för rätt som förälder här? Om man känner på sin magkänsla att det inte stämmer kan man vägra att de gör en utredning osv?

#6 - H

Så sööööt o mousa gulligaste namnet allahumma baarik ♡♡♡♡☆☆

#7 - Michaela

Hej, tycker det är intressant det du skriver att förskolepersonalen har sagt om att de kan få in mer personal/att det hela är en resursfråga. Har sett på dina bilder att du verkar bo i Huddinge kommun. Du kanske har läst i tidningarna om nedskärningarna som Moderaterna gjort dom senaste åren i förskolan? Förskolechefer och personal säger upp sig på löpande band, personal på vissa förskolor ringer föräldrar och ber dom hämta tidigare pga underbemanning osv. Tycker det är viktigt för ALLA (alltså inte riktat mot dig utan en uppmaning) att tänka på att hur man röstar påverkar vad som sker med ens barn.

Svar: Jaa det är verkligen sorgligt det som händer med förskola/skolvärlden <3
Mrs.Coskun