Last day before the weekend
 
Mina fina vänner!! Hur mår ni denna regniga torsdags förmiddag? Själv mår jag bar stressad över alla inlämningar jag har men det ska nog gå ann. 
Vet ni vad för spännande vi har gjort igår då? Selin har ju tjaaaatat om att ta hål i öronen pch eftersom hennes mage var ett falskt alarm igår gick vi ut en sväng som slutade med hål i öronen för selin - sååå himla nöjd och glad hon varr!! Älskar att det var hon själv som ville det, det var därför vi väntade med detta så länge, vi ville att det skulle komma från henne 💕
När tog ni hål i öronen på era barn? Detta är en sån grej där våra kulturer skiljer sig åt väldigt mycket tycker jag, speciellt från den svenska kulter. Jag har tappat räkningen på hur många gånger folk påpekade selins örhängefria öron, hur synd det var om henne jämfört med alla andra flickor osv osv, speciellt på bajram/eid 😂. Någon som känner igen sig?
#1 - Anonym

Resonerar precis som ni. När hon vill ha det in sha Allah så ska hon få ta hål i öronen. Har lovat mormor att hon ska få vara med dessutom 🙈

Svar: Åh så mysigt!! Såklart att mormor ska va med om hon vill det <3
Mrs.Coskun

#2 - Iman

Jag fick hål i öronen när jag var ca 6 månader. I vår kultur får man hål i öronen tidigt. Innan man är 1år. I Sverige verkar det vara senare.

Svar: Aa men samma här! Jaaa våra två kulturer krockar helt här ☺️
Mrs.Coskun

#3 - Amanda

Min dotter fick hål i öronen när hon var 7 månader. Jag är nöjd med det eftersom hon glömt smärtan för länge sen och gillar örhängen jättemycket. Vill hon inte ha örhängen i framtiden får hon såklart sluta med det :)

Svar: Jaa det är ju typ de normal hos tex araber att göra typ vid 6mån ❤️
Mrs.Coskun

#4 - shaby

Jag tog hål i öronen när jag var 16😅😆 i mitt land finns inga traditioner eller särskilda betydelse kring det och man tar hål på öronen om man vill och för att det är fint..väldigt intressant att veta/läsa om olika kultur och traditioner☺ har faktiskt funderat några ggr på att ta hål på min dotters öron men pappan är väldigt emot och säger bestämt att det är piecering och nej inget för små barn🤔 till sist kom vi överens om att vi väntar tills hon själv vill och är stor nog att ta hand om hållet och efter vården.

Svar: Åh så kul att du delade med dig! Intressant att höra dina erfarenheter och tankar kring ämnet också ❤️
Mrs.Coskun

#5 - A

Min dotter fick håll i öronen när hon var 6 månader. Nu är hon 3 år och hon har typ använt örhängen 3 ggr hahaha.. så jag vet inte riktigt varför jag gjorde de så tidigt ? Ska nog jag göra samma sak i framtiden att barnet själv får välja när dom vill ta håll, in shaa Allah. ♥️

#6 - Inez

Jag fick hål i öronen när jag var under 1 års ålder, men det var absolut inget jag valde själv. Idag använder jag örhängen dagligen men hålen är inte placerade parallellt och jag skulle själv aldrig ta så fula hål om jag fick bestämma.

Har inga barn än me jag skulle nog väntat med att ta hål på min dotters öron tills hon själv ber om det. Tycker att hål i öronen är samma som piercing och jag tycker att föräldrar inte ska uppmuntra barn till sånt i första hand. De får avgöra sånt när de blir äldre.