Det här med tre barn på 3 år
Okej, innan jag ens börjar skriva det jag egentligen ska skriva ska jag bara poängtera det som borde vara tydligt; jag älskar mina barn och är OERHÖRT tacksam för dem, jag vet att många är ofrivilligt barnlösa, kämpar mot missfall (jag har själv upplevt två) osv så snälla alla kommentarer eller tankar kring otacksamhet eller annat som påstår att jag är negativ undanbes med kärlek✋🏻 💕).
Så, under den senaste tiden har jag fått många mail, kommentarer och DM ang hur livet med tre barn så tätt går ihop, och om jag rekomenderar detta, därför tänkte jag skriva några rader om min råa sanning. Mina barn är mitt liv, det bästa som hänt mig, men herregud vad svårt det är!!! 3 barn på 3,5 år är en stor utmaning som man aldrig kan göra sig redo på, hur man än försöker - och tro mig vi försökte! Alla tre har helt olika behov, så ni kan ju själva försöka föreställa er hur det känns i mammahjärtat när den ena drar i en och den andra gråter för allt är så tråkigt och det tredjebarnet gallskriker för den vill amma i lugn och ro. Svettas bara jag skriver ner orden. Adam hade ju även kolik det första halvåret. Dessutom hade min make precis börjat studera när Adam kom så det var första gången som han knappt kunde vara föräldrarledig den första tiden - jaaa ni kanske förstår varför bloggen bara handlade om gråt och kaffe den första tiden. Men bebistiden är egentligen kort och går över fort även om det inte känns så för stunden - den tanken är mitt mantra dessa dagar. 
En annan sak som ger mig panik är att vi ansvarar för 3 liv, kan ibland på riktigt kan få hjärtklappning av stress när jag tänker på hur mkt mina val och uppfostran kommer påverka dera liv. Och hur lite jag en dag kommer kunna påverka deras val, till skillnad från nu när jag fattar alla beslut åt dem. Jag tänkte aldrig i dem här banorna innan jag fick barn, men ansvaret som ligger på en är så enormrt redan med ett barn, tänk med fler. Livrädd är jag, och det kan väl inte bara vara jag? 
Slutligen, skulle jag rekomendera att man skaffade barn såhär tätt? Det är faktiskt inte min sak att säga. Alla gör som dem vill, men vår plan var iaf att ha en sladdis som tredje, alltså om mååånga år fram, och hade jag kunnat välja hade jag fortfarande valt att ha det så. Men Allah är den bästa planeraren och idag kan jag inte ens tänka hur livet var med två, och hur livet skulle vara utan vår minsting vår Adomie <3 
Vill gärna höra era tankar kring detta? Någon som har en sladdis? Någon som har de ännu tätare med fler än två? tell me, hur är era tankar kring detta?
 
Min stor kärlek i livet, mina barn. Gud vad jag älskar er. Min högsta dröm är att få äran att vara er bästa vän. Allahummabarik lakum.
#1 - Anonym

Jag har inga barn, men så intressant att läsa verkligen Allahumma barek lakum. Jag och mannen vill också gärna ha iaf två barn tätt, men vi får se vad Allah planerat. ❤️❤️

Svar: Må Allah ge er allt ni önskar ❤️
rgc.nu

#2 - Iman

Intressant och ärligt inlägg. Alltid spännande att se hur andra upplever saker!
Har ingen erfarenhet av täta barn förutom att vara en själv haha ett av 5 barn som kom 2 år emellan mashAllah. Det var en spännande tid när alla var tonåringar samtidigt haha.
Jag tänker som du, ibland slår det mig vilket ansvar man faktiskt har och att bebistiden flyger iväg sen ska de bli småbarn, stora barn, tonåringar sen vuxna. SubhanAllah. Må Gud underlätta för oss i vårt viktiga arbete som föräldrar❤️

Svar: Jaaa subhanallah tänk när alla är tonåringar samtidigt 😂😂😂 kommer gå i förtidspension 😅
rgc.nu

#3 - A

Må Allah bevara er ❤️ Intressant och viktigt inlägg. Jag hade gärna fått nr 2 lite tätare, nu kommer det bli 3 år mellan in shaa Allah men det har varit skönt att få en lite lättare period nu när min dotter varit ”större” och kunna fokusera 100% på henne alhamdulillah. Jag drömmer om 4 barn, men vi får se hur det blir. Allah är den bästa planeraren!

Svar: Må Allah underlätta för dig förlossningen habibah. Må han ge dig allt du önskar ❤️
rgc.nu

#4 - Niqabisten

Jag själv hade 3 barn under 4 år som jag tagit ensam hand om . Plus alltid handling, myndigheter, läkare och ta hand om ett helt hem och allt annat. Plus de 2 äldsta började inte dagis tills en var nästan 2.5 och sen andra 3.5 så jag var hemma med 2 barn fram tils jag var 9 månader gravid med 3an . Vilket var jätte tufft. Har inte heller släkt i Sverige så ingen kunde hjälpa till . Men jag har kämpat hårt med dom och vissa dagar vill man slita av sitt hår . Men gjorde hijrah till Marocko ensam med barnen och har lärt dom alla suror , dua och islam och är idag väldigt stolt över mig själv att man fixat så mycket ensam plus att de är så utvecklade . Det är värt allt kämpande varje gång jag hör min 4 åring säga dua ensam innan läggdags eller dua innan in i toan eller när de berättar om profeterna. Min 4 åring kan läsa och skriva och allt detta gör en till en stolt mamma och stolt muslimsk mamma . Men det verkar nästan vara "fult " att erkänna att det är svårt att ta hand om barn. Många låtsas att de har perfekta barn eller allt är så lätt . Men insha Allah med dua och sabr och en hel del ätande av godis och choklad så fixar man det insha Allah)

Svar: Alltså du är typ min idol!! Så känner jag varje gång jag läser dina kommentarer om moderskap allahummabarik!!
Hahaha sista meningen om godis, HELT RÄTT!! Alla mammor mutar för att överleva, den som säger annat .. den måste ha en annan superkraft ;)
rgc.nu

#5 - B

Hur gammal var du när du fick ditt första barn? Hur lång tid tog det för dig att bli gravid efter missfall? Jag har varit med om två missfall och har inga barn än. Må Allah underlätta skydda dina barn och underlätta för dig.

Svar: Jag hade strax fyllt 25 år när jag fick selin. Det tog flera månader för oss speciellt efter andra missfallet. Men allhamdulillah för allt. Må Allah ära dig med friska rättfärdiga barn allahumma amen!!
rgc.nu

#6 - Mirjeta

Känner igen mig i precis vartenda ord du skriver. Som du nämner också, Allah är den som givit oss detta så alhamdulillah. Min dröm innan har alltid varit att bli en ung mamma med fyra barn, att få en familj jag tidigare aldrig riktigt haft. Idag har jag en på 4,3,1 och en kommande. Men mitt i allt detta känner jag den här oro och den ständiga pekfingret mot mig själv, om att aldrig vara tillräckligt och det här ansvaret vi föräldrar bär. Jag visste inte att jag skulle tänka så, att jag ständigt skulle oroa mig, även när min man går ut med de, kan jag ringa hela tiden för att se vad de gör och om de mår bra. Det är det hårdaste jobbet, det vi mödrar främst gör, självklart pappor med men det finns en anledning till att paradiset är en väg att gå via mamman. Subhanallah, men du är inte ensam o det är så skönt att läsa att du också känner så för plötsligt känner jag inte mig konstig och ensam längre. Må Allah ge oss styrka, och skydda våran familjer från början till slut. Amin 💜

Svar: Åh fina du!! Jag älskar att dela med mig av sånt här med er för då känner jag mig inte heller konstig eller ensam när ni berättar era tankarna ❤️ må Allah underlätta för dig hjärtat, du verkar vara en helt underbar mamma! Du finns i mina duaa!
rgc.nu

#7 - Anonym

Jag känner igen mig också, så du är inte helt ensam 🌷
Jag har fyra barn och är på VFU precis som du. Visst blir man helt slut och det är tufft, men så värt det, varje sekund är priceless. Alhamdullilah, jag är evigt tacksam för den här fina gåvan som jag har fått!
Det finaste är när jag kommer hem och alla fyra kommer springandes för att ge mamma en kram, hinner inte ens ta av mig skorna.
Håll ut, tiden går så fort och de växer oerhört snabbt.
Må Allah välsigna dig och din fina familj🌹

Svar: Åhh jag vet!! Exakt den känslan är det inte som slår. Önska bara att mina barn inte var så små :/ hur gamla är dina? Må Allah ge dig framgång älskade!!
rgc.nu

#8 - Niqabisten

Mrs coskun .. åh mash Allah vad gulligt sagt habiba .. du missförstod angående godiset . . Det var inte till barnen utan till mig och cola till lol 😘

Svar: HAHAH JA DÖR!! 🙈 aja jag mutar med godis och chips 🙈🙈
rgc.nu

#9 - Anonym

Åhh B du är inte ensam, var också med om två missfall innan jag blev gravid med mitt första barn. Det första missfallet var egentligen en missed abortion och jag fick behandlas med tabletter två gånger och slutligen skrapas. Det hela blev väldigt långdraget. Sedan tog det fem månader innan jag blev gravid och även denna graviditet resulterade i missfall. Men månaden därpå blev jag återigen gravid och födde senare två barn tätt.

Vill bara säga att jag vet precis vad du går igenom, såg gravida överallt och fick en klump i magen varje gång ytterligare en vän berättade att hon var gravid även om jag så klart var glad för deras skull. Du är inte ensam. Allt sker av en anledning och Allahs plan är ALLTID den bästa. Även om vi inte ser det i stunden så ser vi det senare. Må Allah underlätta för dig! Brukar alltid göra dua att Allah ska ge mig något om det är khayr för mig och min tro. Om det inte är det så är det bättre att vänta tills det blir så. ❤️

Svar: ❤️❤️❤️❤️❤️
rgc.nu

#10 - Hemlig

Jag har två barn 4 och 2 år men sitter just nu med försenad mens och faktiskt hoppas att den ska komma. Hur orkar man med 3? Hur har man råd att resa, göra allt med 3? Vi bor i en trea, det kommer inte vara hållbart... Hur får man in 3 bilstolar i bilen? Panik alltså! InshaAllah allt kommer att lösa sig till det bästa jag vet, men just nu vågar jag inte ens köpa ett test!

Svar: Ahhh fina du!! DU MÅSTE hålla mig uppdaterad om hur detta går för detta var exakt jag i januari förra året subhnallah. MEN vet du vad, man klarar sig, både i bilen, med sömnen och det här med att resa, det får jag återkomma om i sommar kanske hahahahah inshah allah <3 Må allah ge dig det som är khayr för dig!
rgc.nu

#11 - Anonym

Svar på din fråga:
Mina är 8,6,3,1 år gamla:)

Svar: Allahummbarik så mysigt! En bra ålderskillnad ändå ❤️❤️
rgc.nu

#12 - imz

Supermom är du min fina vän, Må Allah beskydda er! <3<3<3<3

Svar: Ameen habibah !! Tack fina du!!
rgc.nu

#13 - Maria

Blir så impad och chockad varje gång någon skaffar barn tätt, för jag tror inte jag skulle klara av det själv. Insåg med andra barnet hur liten en 1,5 åring faktiskt är! Ba wow... jag blev gravid när min första var såhär stor. Och andra har redan ett syskon till sina 1,5 åringar + en till påväg typ. Allahomma baarik asså... impressed to say the least <3
Och du är inte ensam om att vara livrädd, herregud. Så stolt över mina små, samtidigt livrädd att jag ska sabba deras liv - så, stort, ansvar!. Alhamdolillah, ber att Allah skyddar våra små och ger dom lycka i detta och nästa liv - ameen <3


Svar: Ameen habibah må Allah skydda alla våra små allahumma amen!!
rgc.nu

#14 - Nadia J

Jag har inga barn än men önskar mig in sha Allah, men när jag drömmer om barn så önskar jag att dem ska vara nära i åldrar för jag önskade mig syskon hela mitt liv, fick till söut 3 bröder alhamdulillah men dem e sladdisar med extremt ålderskillnad ca 15, 17, 19 års ålderskillnad är alldeles för mkt, missar hela deras uppväxt o har inte möjlighet att vara med dem o telefonkontakt e svårt då dem inte tycker om o prata i telefon för playstation e mer spännande 😂hahaha jag älskar dem av hela mitt hjärta men jag önska dem va jämnåriga med mig med några års skillnader o inte nästan 20 års skillnad 🙊♥️

Svar: Åh må Allah ge dig allt ditt hjärta önskar habibati ❤️❤️❤️❤️❤️
rgc.nu