Att jobba som lärare och influencer

Under de senaste året har jag kunna kombinera två yrken som jag älskar i ett. Jag känner att det har gjort mig unik och en stor tillgång till min arbetsplats. Jaa, vi kan ha eviga diskussioner om att influnceryrket inte är ett yrke enligt människor som inte är insatta men så är det inte. Att vara influencer är ett yrke som vilket annat, i det yrket ingår det att vara företagare, PR ansvarig, photograf, krönikör, författare osv. Man kan till och med läsa kurser inom detta på univeritet nu. Så definitionen av att ett yrke enbart är något man studerar till håller inte i längden i dagens samhälle. 
Hur som helst, att vara bloggare/influencer har gett mig helt andra vektyg att jobba med som lärare. En kreativitet och förståelse för barn och ungdommar som bara har varit till mina elevers fördel. Jag älskar att använda barnens (och mitt) sociala media intresse i min undervisning. Tex hade mina elever på högstadiet ett ''digitalt skrivhäfte'' i form av bloggar som var privat och låsta till enbart inbjudna läsare. Eleverna skrev alla sina uppgifter där samtidigt som dem kunde dokumentera sina dagar fritt om dem ville (vilket gav mig ett ännu större underlag för bedömning). Eleverna älskade detta och vi lärde oss samtigt vikten av integritet på sociala media och fördjupade oss i the good and the bad av vad som finns på nätet. Detta blev så poppulärt att vi integrerade flera olika ämnen i våra projekt och många lärare uppskattade att eleverna kunde kategorisera sina inlägg efter olika ämnen. 

Just detta har jag fått mycket frågor kring, hur det är att vara en offentlig person och lärare samtidigt, därför ville jag knappa några rader om det. Glöm inte hjärteklicka om ni gillar dem nya blogg uppdateringarna 💕

#1 - Camilla

Så bra skrivet!

#2 - Anonym

Jag gillar dina sensate inlägg och sådana som denna tex och tycker det är superinspirerande :)
Men tyvärr känner jag att "glöm inte hjärteklicka" kommentaren förstör det fina i inlägget på något sätt, för det känns som att du skriver bara för att få likes. Det är säkert inte så din avsikt är men det kan uppfattas så ibland, i alla fall av mig.
Och sen känner jag personligen att när någon typ vill "tvinga" mig till något så envisas jag istället och hjärteklickar inte haha.

Fortsätt skriv såna texter, de uppskattas (men snälla be inte om likes) <3

Men nu valde jag faktiskt att kommentera bara för att upplysa dig lite

Svar: Njaa alla på sociala medier påminner sina följare om att lika eller kommentera, det är för att man vill ha interaktion och respons på det man läst. Man klickar om man vill och tycker det är bra. Precis som en elev vill ha feedback och bekräftelse och man som lärare alltid ska ge posetiv förstärkning så vill den vuxne människan i vad den än gör ha respons eller feedback :) Sen är det helt okej om du inte vill klicka fina du. Bara scrolla vidare. Men för dem som vill men glömmer (vilket jag själv är bland när ja läser andra bloggar) är de bara kul :)
rgc.nu