Att resa med eller utan ..

Just i skrivande stund skulle vi egentligen ha legat på en strand i Dubai, vår lilla familjen i en av Dubais lyxigaste hotell (vi hittade världens deal!). Men efter många om och men (och tack vare avbokningsskydd) avbokade vi resan för en månad sen. Vi vågade helt enkelt inte resa med tre barn(varav en spädis), även om vi idag ångrar oss haha. 


Men Hörrni, I sommras var det en sak jag tänkte mycket på, nämligen de här med att resa utan barnen. Vi har familj och vänner som gjort detta, lämnat sina 2-3 åringar hos tex mor eller farföräldrar och åkt på weekendresor osv. Att resa med barnen blir ju aldrig riktigt en semster utan man tar bara vardagen utomlands och samtidigt slänger man alla rutiner i havet. Det blir inte heller mkt tid för ens partner under en sån resa och om jag ska vara ärlig så saknar jag att resa med bara min man (får man säga så utan att verka otacksam?!) även om resandet med barn har sin egen charm. Dock tror jag inte jag skulle, på många år fram, våga lämna mina barn och åka utomlands. Är nog för feg och jag är en person med katastroftänk så jag skulle bara tänka att de värsta skulle ske medan jag är ifrån barnen, redan när vi kommer till Arlanda. Min man å andra sidan skulle kunna boka resa imorrn typ, haha typiskt män 😅

Hur tänker ni kring detta? Har ni/skulle ni kunna tänka er lämna barnen för en weekend med er partner? #1 - Elisabeth

Jag skulle ÄLSKA en weekend med mannen utan barnen men precis som du säger känns det för hemskt om något skulle hända med oss Båda föräldrar. Resa med barnen är rätt jobbigt... så vi reser väldigt lite! Lol

#2 - Na

Salam alikom,
Jag skulle precis som du oroa mig typ redan efter en timme. 😊 Vi har den moders instinkten. Jag tror säkert att barnen skulle ha det skoj med mormor/ farmor. Kanske lite extra kul till och med 😊 . Ett par dagar skulle säkert gå bra, även om man saknar varandra mycket.
Har dock bara rest med barnen så jag gissar bara 😀 Annars Inchallah kommer det nog en tid när man känner sig bekväm att resa utan dem , alhamdulillah för allt.
Kram

#3 - Emelie mrs_maea

Salam aleykum syster :) jag känner eeeexakt som dig haha, saknar att bara vara och relaxa på en semester med bara min man meeeen skulle aldrig våga lämna mina barn här hemma även om det var med min egen mamma. Kanske när de blir äldre typ 10 år gamla men bara KANSKE haha.

#4 - Elisabeth

Vi reste till Dubai i somras och var där 2 veckor. Vi hade med oss vår 2åring och 3,5 åring. Det gick jättebra men inget jag rekommenderar, inte med så små under sommaren till Dubai när det var ungefär 47 grader varmt. Vi fick hyra bil så barnen skulle ha AC så det gick jättebra. Finns mycket akitiveter för barn men inte för så små. Det blev ändå bästa resan, älskar verkligen Dubai och skulle kunna bo där.
Men vi sa också tänk så skönt det hade varit om vi var helt själva på resan haha det är normalt att tänka så. Blir helt annat utan barn men skulle heller inte kunna lämna barnen hos någon annan under 2 veckor speciellt inte när dem är små. Men rekommenderar verkligen Dubai!! Bästa stället!!

Svar: Vi har varit i Dubai tidigare men då hade vi ännu inte barn, helt klart ett underbart land och skulle lätt kunna tänka mig bo där nån dag in shaa Allah
Mrs.Coskun

#5 - Fatimah

Jag vågar inte ens gå på toa utan min bebis på snart 4 månader så nej nej nej jag kan inte tänka mig att lämna bort henne de närmsta 20 åren. 😂

Svar: Haha får se hur du känner när hon är i trotsåldern vid 2 och 3 in shaa Allah hehe :))
Mrs.Coskun

#6 - hanna

As salam aleykoum syster,
Kan du snälla berätta hur du hittade världens deal, behöver hjälp baraka'Allahu feek

Svar: Walekom Asslam, gäller att boka flera månader innan, vi bokade reAn i början va juli och avresan skulle skett 16:e oktober :) mitt bäst tips :)
Mrs.Coskun

#7 - Anonym

Hade ni tänkt ta med en 1månad bebis till Dubai? Låter väldigt svårt iaf i mina öron. Hade absolut inte velat vaccinera en 1 månads bebis och inte kunnat åka utan att den vaccinerats. Dessutom är inte ens 40 dagar avklarade...Får man fråga hur ni tänkte när ni bokade? 😁

Angående resa utan barn tycker jag du tänker helt rätt. När barnen är små så är det jobbigt att lämna dem. Men samtidigt så vill man ju iväg ensam med sin partner. Men det kommer ni ha möjlighet till in sha Allah när barnen e större så stressa inte fram sånt. Jag ska lämna min 4åring med min man i vinter och vara borta i 5 dagar. Ser fram emot det och är inte ett dugg orolig😁

Svar: De här med 40 dagar vet jag inte vad du menar men jaa att resa med en nyfödd hade vart lite jobbigt med värmen... Haha därför vi avbokade ju :)
Mrs.Coskun

#8 - Me

Hej! Jag tycker att du ska slå till när tiden finns till att göra det sen när barnen är typ från 9 år till 14 vill de hänga med ,min i alla fall men du kanske vill vänta tills de blir vuxna😀Vet ej! 😀😀nu skrämmer jag dig 🤣🤣

#9 - A

Min man har föreslagit detta men jag klarar inte av det - även om jag säkert tror att barnen skulle ha det bra och att en sådan resa kan vara bra för äktenskapet också. Men det första är att jag tänker som du, hur ska jag klara av att vara i ett helt annat land än mina barn. Skulle något hända är jag ju liksom inte ens i närheten.. och det andra är att jag faktiskt är 100% säker på att jag skulle sakna de för mycket - det skulle liksom inte ens vara kul haha. Låter kanske skumt men mina barn har precis börjat komma upp i en trevlig ålder där det är riktigt roligt att hitta på saker tillsammans, de kan hjälpa till mycket och det är generellt bara inte lika stressigt längre vilket gör att den mesta tiden vill jag hitta på saker för att se de bli glada och uppleva sånt tillsammans.

#10 - Anonym

jag har inte barn ännu så har väll ingen aning om hur det känns heheh men jag och min man pratar redan om att när vi får barn ska vi resa utan dem en gång per och och lämna barnen hos föräldrarna. haha får se hur det går blir väldigt tveksam när jag läser det ni skriver haha!

#11 - Amanda

Salam <3 Jag skulle kunna tänka mig att lämna min tvååring typ 2 nätter eller så för en weekendresa men vi har ingen familj i Sverige så det funkar inte tyvärr. Jag har inte gjort Hajj heller, maken gjorde förra året alhamdulillah, så det tänker vi mycket på hur det ska gå till. In shaa Allah kommer vi alla dit en dag!

Svar: Åh jaa det här med hajj, vi tänker på de hela tiden. Men att lämna barnen i 3 veckor kommer ta några år för mig att klara av, inshah allah man kanske kan göra haj tillsammans med barnen när dem når i ålder, skulle vara så fint <3
Mrs.Coskun

#12 - Iman

Klurig fråga det här.. Jag har inte rest själv med min man sen vår son föddes. Han är 2år och vi har rest flera gånger tillsammans och det har gått kanon hamdulilah.

Jag känner inte det behovet ännu att resa utan min son. Men jag och min man reste ganska mycket de åren vi var barnfria så det är "out of the system". Nu reser vi alltid alla 3 tillsammans.

Men kan absolut tänka mig en weekend med min man när sonen är ca 4-5 år och man kan förklara vad som händer. Men olika det där. Känner ett par som varit bortresta i 2 veckor utan sin 3 åring och det gick bra det med.

Men jag tackar nog nej till resa utan barn de närmsta åren. We are in this together så att säga haha.

#13 - S

Att åka till ett helt annat land känns verkligen jobbigt men det bästa när de är så små att ta in i hotell i den staden man bor i med sin man kan bara vara en dag tro mig det gör så mycket för ens relation plus att man är nära om det skulle hända något med barnen haha

#14 - S

Till anonym som skrev om att man inte kan resa när de 40 dagarna av nifas har passerat....vad menade du egentligen?
Du vet om att 40 dagar är bara en Max gräns men slutar man blöda innan 40 dagar så ska man be och får vara intim med sin man osv?

#15 - lala

jag, min man och våra barn som då var 6 mån och 2 år, åkte till Hurgada i dec förra året för att ha en veckas semester 3a ases haha. jag var även gravid i andra mån med nr 3. det var allt annat än semester och vi typ lova varandra att aldrig resa med våra barn när de är så små 😜 nästa resa får inshAllah barnen stanna hos far/mor-föräldrar. efter tre täta graviditeter så behöver vi verkligen "egentid". har dock iaf rest till Libanon 4 veckor och Turkiet 1 vecka när den äldsta var 9 mån, det gick relativt bra. och som jag skrev Hurgada när de var 6 mån och 2 år. det var en jobbig semester men har dock provat nu så vi vet till nästa gng 😜

#16 - Niqabisten

Jag har rest till värme med barnen från de var bebisar till Marocko som är upp till 50 grader på sommaren och det är ingen problem . Det bor trots allt bebisar i varma länder också vilket många verkar glömma . Lämna bort små barn och resa är inget som är farligt heller även om flest mammor med blir nojjiga för det är normalt. Det viktigaste är bara lämna barnen till nån man verkligen litar på . Allt dåligt som kan hända när barnen är utan en kan hända när de är med en också .

#17 - A

Hahaha I feel you, har så svårt att separeras från mina barn samtidigt som jag ibland tänker åhhh vad skönt det hade varit att lämna bort dem och sooooova haha. Ser inte njutningen i att resa med små barn faktiskt, tycker det är jobbigt att bo hemma hos svärföräldrarna som bara bor i en annan stad och då ska jag inte ens tala om att ta med dem till ett annat land.

Personligen ser jag inte charmen i att besöka Dubai, ett paradis uppbygt av fattiga som fått slava för att vi med pengar ska kunna njuta. Känns bara så fel för mig.

#18 - D

Jag har lämnat mina barn 3 och 5 år och rest på en weekend gick hur bra som helst. Lämnade ett barn hos morbror och ett barn hos farmor. De fick egentid med andra familjemedlemmar kusiner osv och jag och min man fick ladda batterierna = Alla nöjda!

#19 - Mirjeta

Man gör vad man anser är bra för sig själv och sin familj. Vi vet hur mycket du värnar om din familj, må Allah skydda o bevara de, jag kan tycka att mammor förtjänar, självklart pappor också, att unna sig något så gott som en resa. Till exempel. Själv har jag fått flera erbjudande om att hänga på olika resor men som aldrig blivit av. Det är för att jag är så rädd, så fort mina barn är borta från mig kan jag ingenting annat än att tänka på vad de gör och om hur de mår. Förstår dig verkligen, det är inte lätt att bara lämna barnen. ♥️ Inshallah du får till en resa. Tills dess är det inte fel att drömma haha 😂

#20 - Umm A

Jag och min man skulle kunna lämna vår dotter som då är 2.5 år hos sin mormor för att åka till hajj in sha Allah. Enda gången jag hade valt att resa utan henne är fisabillilah. Att resa allmänt är inget intresse jag har. Så jag hade inte valt att resa utan henne. Roligt diskussionsämne du tog upp. Kram på dig fina syster ♡

#21 - Frugan E

Vi har rest utan barnen, första gången då de var ett år. Men då var de vana vid att sova hos farmor redan.
Men ja, nu är de tonåringar och jag är fortfarande orolig och är rädd för det värsta när de inte är hemma. Så tydligen har jag aldrig vant mig riktigt, haha.
Men det har definitivt hjälpt en att vara en sjysst mamma, att kunna resa bort ibland. Behövs då och då när man känner sig som ett vrak. :P

#22 - L

Åh! Min man o jag har samma tankar som er. Vi vill och BEHÖVER verkligen en weekend resa tillsammans. Men samtidigt känner vi (rättelse: jag) att barnen är så små... Berätta gärna hur ni tänker o resonerar :)