The new jacket
 
Här är den då, min nya vinterjacka, äntligen!! Som jag letat, speciellt då min förra gick sönder när jag fastnade i garagegallret för några veckor sen (alltså behöver jag säga att jag ber till Gud varje dag om en flytt så vi slipper garaget?!). Hur som helst, jag letade efter en jacka med ett feminint stuk som skulle passa till abaya/kjol/klänning stilen, och som skulle vara VARM, speciellt då jag är en person som hatar att ha jackan stängd, känner mig kvävd då! Det var svårt men till slut fann jag denna and I was hooked! Jackan är av märket Hollies och modellen heter Davos (black). Bara söka på nätet efter närmaste återförsäljare. Så, vad tycker ni?
#1 - Anonym

Fin...men dyyyyr😨

#2 - A

Åhh den var riktigt fin mashAllah, hur varm är den? Är den tung? Jag har också alltid jackan öppen men tenderar ändå att svettas ihjäl sen barnen kom. OMG märker att alla mina kommentarer innehåller ”sen jag fick barn” typ.... 🙈

Svar: HAHAHAH men det gör jag mer, livet blir ju helt nytt efter barn allahummbarik.
Asså den är så varm att man ej kan ha den inne i köpcentrum iaf inte jag :)
Mrs.Coskun

#3 - Anonym

Runt 4000kr för en jacka ojojoj det är ganska dyrt. Fin men absolut inget gör mig

Svar: Jag ser det som en investering i mig själv, behöver ej köpa en jacka på flera år och kommer ändå vara värd minst en tusenlapp om ja säljer den on flera år :)
Mrs.Coskun

#4 - Elisabeth

Jättefin jacka verkligen men allt för dyr för mig... Skulle behöva ha den i 10 år framåt för att känna att den var värd pengarna. Fast bra att du kan unna dig själv något riktigt fint!

Svar: HAha brukar ha mina jackor 4-5 år faktiskt, sen går den alltid att sälja vidare och få nått för det så i slutändan ser jag de lite sol en investering . Min förra jacka var billig ocg den innna var en ännu dyrare canada gose och den hade jag jag i 5 år så ja e nöjd :))
Mrs.Coskun

#5 - Anonym

Normalt pris för en bra vinterjacka som man ska ha flera år. Jättefin ❤️

#6 - Umm A

Salam aleykum får man maila dig? Vad är din Mail isf?

Svar: Walekom Asslam, klart man får. rgc.nu@hotmail.com
:)
Mrs.Coskun

#7 - Nore

Hej, hur resonerar du kring att det är äkta päls? Väldigt fin jacka och av bra kvalité men känns hemskt med äkta päls. Speciellt när djuren kommer till sådan plåga och att de enbart dödas för pälsen. Bara att kolla på de flera hundra dokumentärer som finns.

#8 - S

Salam allihop

Jag beställde jackan online för ett par veckor sen och kom undan riktigt billigt med ett par hundralappar. Beställde den från bubbleroom och anmäler man sig till nyhetsbrevet där får man 10% så använd er av den rabattkoden! Beställer ni dessutom via bubbleroom genom refunder.se så sparar ni ytterligare 200kr. Så jag betalade omkring 3000kr för den :) Ett riktigt kap.

Svar: Ville också köpa den pp bubbkdroom men den har vart slut i flera veckor nu :/
Mrs.Coskun

#9 - Anonym

Omg att folk måste nämna att de e en dyr jacka.. 4000 kr för en jacka är ett helt vanligt pris om man vill ha en BRA vinterjacka som dessutom ser bra ut... det finns dyrare jackor som kostar 10-15 tusen, har själv köpt en begagnad märkesjacka precis för 4000 kr så man anpassar sig efter sin inkomst helt enkelt, de e inte så att man köper en ny vinterjacka varje dag eller varje månad.


Svar: Eller varje år för den delen. Hehe tror folk bara är lite chockade över att jag tipsar om något dyrt för första gången på länge .. men sanningen är att jag lägger pengar på jackor, väskor och klockor för jag, personligen, tycker de är värt, men jag visar inte upp de alltid här för jag inte orkat typ Hahaha istället visar jag gärna mina budget fynd :))
Mrs.Coskun

#10 - Rebecca

Assalamu Alaikum, islam förbjuder dock att man köper något som kommer från torterade djur, då islam värnar om djur och särskilt djur som man inte äter. Bara en påminnelse. Bra att läsa på lite om det skulle jag tro.

Ingen är perfekt såklart.

Svar: Butiker är medvetna om detta och allt mer gör val där Djurtortyr inte förekommer. Kan ju säga att även djur som halalslaktas inte alls blir så vänligt behandlade, så allt beror på och såklart... sen har jag inte heller hittat en fatwa om päls heller.. allahu a3lam :) man får forska vidare helt enkelt :)
Mrs.Coskun

#11 - Rebecca

Är dock ganska logiskt att om profeten Muhammed (sallallahu alaihi wa sallam) sa att skinn från vilda djur som man inte får äta är haram så är nog också deras päls det, särskilt om de blivit torterade som de blir i djurfarmer vilket islam absolut inte tillåter..

Lite info om skinn från vilda djur.
https://islamqa.info/en/9022

Har också tänkt på det där med halalslakt. Det är synd att det inte går rätt till för djuren på alla ställen vilket gör att köttet inte ens är halal.. Det är svårt. Hade gärna startat en egen farm och drömmer om det i framtiden, in sha Allah.

Svar: Tack för att du delade fatwan ❤️
Mrs.Coskun

#12 - Xy

Vilken storlek har du sis? Kan du knäppa den eller blir den för tight? Vill köpa men funderar över storleken

Svar: Tror jag har storlek M, och det går att stänga den men de blir lite tight men nu har jag gått ner från då jag köpte den ås den sitter bättre:9 Bäst att prova i butik och sen kanske köpa online om man hittar den billigare :D
rgc.nu