Spaghetti Tuesday
Idag hade jag finbesök av min fina Enida. Jag lagade lunch åt oss och vi pratade så mkt att maten hann bli kall innan vi åt upp den. Det är så speciellt med vänner man står väldigt nära där relationen inte försämras eller  ändras pga att man inte hinner ses ofta, tackar Gud för det 💕
 
Till lunch blev det pasta med en enkel kycklingryta gjord på grädde, tärnad kycklingfilé, broccoli och rödpaprika. Jag  smulade ner en hel grönsaksbuljong och så saltade och pepprade jag lite efter smak - så gott och enkelt! För att fö såsen lite fastare kan man ha i lite riven ost eller en tsk (eller två) mjöl. 
Trevlig dag som gick alldeles för fort! Nu väntar lite pepparkakamys med barnen, trevlig kväll hörni! 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Visste ni att delicato chokladbollarna är veganska? Det visste inte jag fram tills E lärde mig det 😊
#1 - JennyJenny.se

Hade ingen aning om att de är veganska. Tack för den lärdomen! Visste att oreo-kakor är det så brukar ha det om någon vegan kommer på fika men nu utökas möjligheterna ;)

#2 - Hursomhelst

Jag hörde att delicato använder alkohol för att lösa ut arom på sina produkter, kan man äta de ändå eft det är inte så mycket alkohol att man kan bli påverkad..

Svar: Oj det har jag aldrig hört, var hittar man denna information någonstans? Dela gärna med dig
Mrs.Coskun

#3 - Anonym

Aromer framställs med hjälp av alkohol generellt, det kan även framställas med andra ämnen också men det är vanligt med alkohol. Nästa allt innehåller aromer läs bara förpackningarna. Frågan är i detta fall om det är ok att äta/dricka (läsk innehåller aromer) när man vet att aromer kan framställas med alkohol. Eller kan man bortse från det eftersom andelen är väldigt lite?
Det finns olika åsikter om frågan.

#4 - Niqabisten

Du som kommentera angående alkohol i aromen. Dricker du ingen läskedrycker heller då de flesta innehåller 0.002% alkohol och även kolsyrat vatten om det inte är naturell?