November first

Gooood morgon november!!

Så sjukt att det redan är november, seriöst? Det var typ augusti igår, hela detta halvår känns som en dimma wallah, Såå mkt som hänt att hjärnan knappt hänger med!! 

Hur som haver, denna november morgon var jag inne i källaren och härjade, tagit fram alla vinterkläder och lagt undan alla höstkläder. Utöver det måste jag fortsätta rensa och fixa här hemma med alla skåp och kläder - det.tar.aldrig.slut! Men det får vänta till nästa vecka. Nu har vi höstlov och allt handlar om att stimulera barnen, vi hänger på öppna förskolan på morgnarna och sen i biblioteket en stund på eftermiddagen, dem har aktivitetsverkstad där och Selin har super kul med kompisarna. 

#1 - Fatimah

OMG DET EVIGA RENSANDET! Varför var det ingen som berättade om det innan man fick barn?!

Svar: HAHA undrar detsamma wallah!!!
Mrs.Coskun

#2 - A

Alltså man kan bli tokig på det där med barnens kläder (och även leksaker tycker jag..) det är som att de har 1000 kläder som hela tiden måste tvättas, rensas bland osv.. MEN ändå finns känslan där av att det ständigt "saknas något".
Jag kunde inte fortsätta hålla på sådär, så jag bestämde att jag ska bli "minimalist" när det gäller barnkläder haha, endast köpa bra kvalitet och ha ett "max antal" på kläder - 5 pyjamas/barn exempelvis och det måste vara endast 5 par så att jag har koll. Och jag får endast köpa nytt när ett par går sönder.

Det underlättade väldigt mycket faktiskt och jag får inte den där känslan av att de saknar något längre, för nu vet jag exakt vad de har och inte har =))

Måste bara orka ta itu med samma strategi för leksakerna nu också hahaha :O...

Svar: Alltså det du sa var verkligen en tankeställare, exakt så vill jag ha det!!! Så ska jag göra. Ska verkligen försöka ta tag i det haha och samma med barnens leksaker <3
Mrs.Coskun

#3 - Anonym

vad härligt det verkar vara på "er" öppna förskola, mashaAllah! toppen för barnen ju! på "vår" närmaste ÖF får man inte komma dit med barn som är inskrivna på förskola, så kan aldrig gå dit numera. fick för mig att samma regel gällde för alla öppna förskolor men så verkar det inte vara alltså?

Svar: Oj herregud det där lät ju helt omänskligt, stackars mammor och barn som tex inte har råd eller möjlighet att gå på lekland när barnen är lediga, va ska dem då göra? Herrgud så är de inte hos oss, alla är välkommna, bor du i Sthlm?
Mrs.Coskun

#4 - S

Hej vilket bibliotek har de aktivitetverkstad?

Svar: Vill inte skriva ut det här då det ligger där jag bor, men du kan maila mig så berättar jag
Mrs.Coskun

#5 - Anonym

Jaa det är i Stockholm. Verkar också vara vanligt i andra städer. Jag googlade runt lite på andra öppna förskolor som ligger relativt nära oss och det var samma där, dvs. att bara barn som inte är inskrivna på förskola som är välkomna. Jag kan förstå om man liksom vill PRIORITERA de som inte är inskrivna på förskola, så att de är garanterade att få komma dit, men så länge det inte är helt fullt inne på den öppna förskolan för dagen, vad är då problemet om även andra får komma dit? Varför ha ett helt förbud liksom? Riktigt tråkigt att det är så iallafall :(

Svar: Subhnallah så skumt jag hade ingen aning om detta. Och precis som du säger, man förstår iden men det borde liksom inte bli en regel utan undantag :S
Mrs.Coskun