Att studera med barn
Jag såg att några av er reagerade på att jag tänkte plugga nästa termin, och eftersom jag ändå tänkt skriva ett inlägg om studier med barn så var era kommentarer perfekta. 

Till en början vill jag klargöra att allting går med barn, det gäller bara att orka/planera/prioritera och vilja det tillräckligt mkt. Uppfyller man dessa kriterier och det fortfarande inte går, ja men då passar inte denna livstil en bara. Men försöka kan man alltid göra, om man vill! Jag å andra sidan har inget val, min utbildning har upphört och därför måste alla som går programmet vara utexaminerade senast juni 2020. Det var ju tänkt att jag skulle studera medan jag jobbade men Gud bestämde annat och vi blev med en till lililebror istället, and what a blessing that is 💕 Allhamdulillah. 

Nu till att studera med barn.Har man äldre barn så blir ju förskolan räddningen. Man studerar när barnen är på förskolan för att sedan ha lediga eftermiddagar/kvällar med dem. Ruiner här är A och O. Att ha planerade aktiviteter, fasta middagstider och sömntider. Barn ska sova 12 timmar och eftersom dem flesta barnen vaknar tidig ska dem också lägga sig tidigt. Det är viktigt för föräldrarna för att få egen tid tillsammans. Den tiden är även viktig för att tex plugga inför prov osv, om tiden på förskolan inte täcker till, vilket den oftast inte gör.  

Mitt bästa tips är också att inte skjuta upp på att göra  läxorna eller att plugga till provet. Prokrastinering är nämligen en students värsta fiende. Fördela uppgifterna inom de närmaste dagarna om du tex har en vecka på dig, så du får helgen ledig att vara med familjen. Då kan man tex planera in en utflykt eller filmmys, bakning osv - ha det som målbild så hjälper det dig hålla fokus. Att ha små delmål och målbilder är väldigt viktigt för att ta sig igenom studier eller andra uppgifter i livet. 

Och slutligen, studerar på distans måste du ta dig ut och sitta på ett bibliotek eller nått café eller var som helst där du inte blänger över dammtussar på golvet, diskberget på diskhon eller tvätthögen i badrummet. För visst är det roligare att städa när man istället behöver plugga? 

Ja, det var allt från Moi, fyll på med andra tips om ni har :)

(null)
#1 - Amine

Rihab jag såg din nya vinterjacka på dina instastories och älskade den allahummabarik! Den var så fin på dig och passar perfekt för oss som har abaya. Kan du snälla säga vart den är köpt och namn på modellen tack:)

Svar: Absolut kommer ett inlägg lite senare ❤️
Mrs.Coskun

#2 - M

totalt agree på alla punkter! Det jag tyckte var svårt var om ens barn blev sjukt, då föll alla planer med studierna och man hamna efter diirekt. Hur gör du i sånna situationer? <3

Svar: Jag brukar tänka att när barn är sjuka så går ju dem först, men tur i oturen (för barnen då) är att dem sover mkt för dem är trötta då och smartast då är att plugga. Alla tillfällen som går. Funkar inte det så får man försöka ta hjälp av omgivning, vare sig det är en vän eller familjemedlem. Annars får man helt enkelt ställa in sig på minimalt med sömn under en korte period, och så tuta och köra :) <3
Mrs.Coskun

#3 - F

Selam syster,
Har lite frågor till dig skulle vilja maila dig om det går bra? :)

Svar: Walekom Asslam, ja då bara att maila :))
Mrs.Coskun