The new jacket
 
Här är den då, min nya vinterjacka, äntligen!! Som jag letat, speciellt då min förra gick sönder när jag fastnade i garagegallret för några veckor sen (alltså behöver jag säga att jag ber till Gud varje dag om en flytt så vi slipper garaget?!). Hur som helst, jag letade efter en jacka med ett feminint stuk som skulle passa till abaya/kjol/klänning stilen, och som skulle vara VARM, speciellt då jag är en person som hatar att ha jackan stängd, känner mig kvävd då! Det var svårt men till slut fann jag denna and I was hooked! Jackan är av märket Hollies och modellen heter Davos (black). Bara söka på nätet efter närmaste återförsäljare. Så, vad tycker ni?
Att studera med barn
Jag såg att några av er reagerade på att jag tänkte plugga nästa termin, och eftersom jag ändå tänkt skriva ett inlägg om studier med barn så var era kommentarer perfekta. 

Till en början vill jag klargöra att allting går med barn, det gäller bara att orka/planera/prioritera och vilja det tillräckligt mkt. Uppfyller man dessa kriterier och det fortfarande inte går, ja men då passar inte denna livstil en bara. Men försöka kan man alltid göra, om man vill! Jag å andra sidan har inget val, min utbildning har upphört och därför måste alla som går programmet vara utexaminerade senast juni 2020. Det var ju tänkt att jag skulle studera medan jag jobbade men Gud bestämde annat och vi blev med en till lililebror istället, and what a blessing that is 💕 Allhamdulillah. 

Nu till att studera med barn.Har man äldre barn så blir ju förskolan räddningen. Man studerar när barnen är på förskolan för att sedan ha lediga eftermiddagar/kvällar med dem. Ruiner här är A och O. Att ha planerade aktiviteter, fasta middagstider och sömntider. Barn ska sova 12 timmar och eftersom dem flesta barnen vaknar tidig ska dem också lägga sig tidigt. Det är viktigt för föräldrarna för att få egen tid tillsammans. Den tiden är även viktig för att tex plugga inför prov osv, om tiden på förskolan inte täcker till, vilket den oftast inte gör.  

Mitt bästa tips är också att inte skjuta upp på att göra  läxorna eller att plugga till provet. Prokrastinering är nämligen en students värsta fiende. Fördela uppgifterna inom de närmaste dagarna om du tex har en vecka på dig, så du får helgen ledig att vara med familjen. Då kan man tex planera in en utflykt eller filmmys, bakning osv - ha det som målbild så hjälper det dig hålla fokus. Att ha små delmål och målbilder är väldigt viktigt för att ta sig igenom studier eller andra uppgifter i livet. 

Och slutligen, studerar på distans måste du ta dig ut och sitta på ett bibliotek eller nått café eller var som helst där du inte blänger över dammtussar på golvet, diskberget på diskhon eller tvätthögen i badrummet. För visst är det roligare att städa när man istället behöver plugga? 

Ja, det var allt från Moi, fyll på med andra tips om ni har :)

(null)
When your BF has her first
Såklart är det min Sarah som just blivit mamma för första gången allahummabarik!! Så idag åkte vi hem och grattade dem för det nya livet (i dubbelbenämning hehe). Det blev sushi och en massa gottis, Adomi fick bekanta sig lite mer med sin nya bästis innna det var daga att röra sig hemåt för att hämta rebellerna från förskolan. Så himla stort att Sarah blivit en del av mamamgänget, äntligen. 
Nu blir det bästissnack mamma-delux, längtar !! 

Utöver det har jag äntligen köpt en ny vinterjacka. Hittade en tillsut som passar bra med abaya, Har så många köp att visa, önska bara det fanns tid, livet mer barn. Ikväll kommer ett inlägg upp ang studier med barn, vet att de är många som frågat om det. Nästa terminen ska ja plugga... med tre ungar... wish me luck Inshaa Allah. 
(null)

(null)

(null)

(null)