Ramadan prepp

Åh älskade Ramadan är runt hörnet och jag känner mig så taggad in shaa allah! Mest för att Selin är äntligen 3 och det är liksom nu livet börjar på riktigt, man har konversationer om livet och hon är så himla nyfiken på allt allahummbarik. I samband med att vi lär oss nya verser så pratar vi om Gud och allt vad det innebär, hon vet att gud är uppe och ser allt vet allt och älskar alla barn - ett bra sätt för oss att få henne att förstå konsekvens om hon tex vart busig. Hur som helst längtar jag efter att dela henne ramadan kalender med henne i år, ska fylla den med godis och små uppdrag. '' säga bismillah innan maten'', ''vara snäll mot lillebror'', ''baka bröd'' eller whatever och lite små duaan hon kan lära sig.

Sen tänkte jag pyssla ihop en för mig och maken. Lånar iden om innehållet av min fina busra men det kommer vara i stilen av dem ni ser ovan, små kuvert med olika uppmaningar tex lär dig tre verser utantill, läs fyra sidor koran idag, och nya duaan ovs. Sen också olika belöningar och uppmaningar. '' idag får du välja en trerätters som jag lagar''. ''Idag bakar du min favoritdessert'' ''date night fix'' osv, eventuellt egengjorda checkar på presenter osv.Verkar vara himla lätt att göra dessa, speciellt den vita, ser fram emot det. Kommer fler inlägg kring Ramadan preppen hos oss, har ni börjat? 

#1 - N

Vad fint ! 👍💕

#2 - Anonym

Vad är din mail syster?

Svar: rgc.nu@hotmail.com
Mrs.Coskun

#3 - Anonym

Vad är din mail syster?

Svar: rgc.nu@hotmail.com
Mrs.Coskun

#4 - A

Salam alykom, har barn u Selins ålder, är så tacksam om du vill dela med sig hur du för denna kalender steg för steg. Jazak Allah.
Jag vill så gärna börja prata om islam med henne men jag vet inte var jag ska börja så att det inte blir fel, eftersom Ramadan är en stor del av den så vill jag gärna att hon vet varför mamma inte kommer äta med henne. Som du vet treårigingar frågar massor😊

Svar: Åh tack för tipset kan verkligen skriva om de in shaa Allah <3
Mrs.Coskun

#5 - Anonym

Snälla syster jag har fråga till, skulle du skriva ett inlägg om hur man presenterar islam för treåringar. Jazak Allah.
PS. Det är min andra kommentar😊

#6 - Umm Omar

Assalamu aleikom syster, alltså måsta bara tipsa om denna sida nedan! Systrarna som har bloggen har gjort 30 små kort (finns pdf fil) som man kan skriva ut. Korten består av ord från Koranen och dess vers där dessa ord kan hittas, som man kan lägga i barnens ramadan kalender. De har till och med skrivit tips på hur man kan prata om varje kort med barnen. Superbra verkligen och barnen får daglig kontakt med Koranen på ett roligt och pedagogiskt sätt. Tänkte själv använda dessa till mina söner, på 3,5 och 1,5 år in sha Allah. Kolla in! 👍🏼😄❤

http://parenthoodmuslimstyle.com/ramadan-30-day-activity-lets-find-a-word-in-the-quran/

#7 - Linn

Assalamo aliekom syster,

Jag förstår precis din känsla: nin son är 3.5 år och jag är så glad över att kunna göra lite Ramadan aktiviteter med honom inshaAllah. Jag kommer göra en aktivitet som några systrar skapat där man varje dag tar ett kort med en bild på ett ord från Koranen, sedan letar man upp Koranversen som hör till den bilden och läser den samt diskuterar det lite. Exempelvis finns det en bild på en elefant och då slår man upp Surah al-fil och läser versen och därefter kan man prata om elefant slaget och vad som hände då. Här hittar du länk till aktiviteten. http://parenthoodmuslimstyle.com/ramadan-30-day-activity-lets-find-a-word-in-the-quran/

Du får jättegärna dela med dig av vad ni kommer göra under Ramadan och visa oss lapparna du lägger i kalendern. Må Gud belöna dig syster!

#8 - Anonym

Förgående inlägg var så klockren! Har känt så länge. Är inte gift och har inga barn. Jobbar tho. Och brukar tänka hur ska man få ihop sen vardagen när man får barn. Och jag brukar tänka på dig wallahi. Ingen vet din avsikt men varför du jobbar. Att du kämpar för att de tillbaka till det muslimska samhället. Samma samhälle som de som väljer att vara hemma också behöver ta del av. Och som du sa. Respektera varandras val. Det är inte mer än så faktiskt. Keep on being the supermom u are.

#9 - Anonym

Är samma person som skrev inlägget nyss. Men jag har haft diskussion med en vän. Jag sa att om jag får barn skulle jag vilja 75 %. Och då började hon prata om pension och jag vet inte vad. Föräldrapenning osv. Men asså man får prioritera sina barn tycker jag. Vet inte bara ett tillägg haha

#10 - Ami

Assalaamu aleikum wr wb syster! Gör det du vill, det är svårt att glädja alla och det viktigaste är att alla gör det som känns bäst för dem. Ser fram emot ramadankalender idén Allahumma barik. Sedan skriver jag egentligen för att fråga om du möjligtvis har tips på enkla presenter till mentorselever, mina slutar nian nu snart och jag vill antingen köpa eller fixa något till dem. Det är 13 stycken elever. JazzakAllahu kheyran för svar!

#11 - Iman

Fint du gör med Selin! Till Umm Omar ovan: tack för tipset! Var inne på den sidan och det finns mycket fint där. Jazak Allahu khayran

#12 - R

Salaamu aleykum syster, jag vill bara från djupet av mitt hjärta be om förlåtelse för att jag 'startade dramat". Jag förstår om du är arg och inte vill förlåta, mina åsikter står jag fast vid men jag borde hålla dem för mig själv. Förövrigt verkar du vara en fin person. Kände att jag måste skriva detta, speciellt inför ramadan. Men även utan ramadan så hade jag velat be om ursäkt.

Svar: Walekom Asslam habibah, jag förlåter dig och uppskattar din kommentar. Alla har rätt till sitt eget tycke och tänkande om saker, det gäller bara att vara finkänslig om man vill framför dem då man aldrig vet vad som finns i någon annans hjärta :)

Ramadan Mubarak i förskott till dig <3
Mrs.Coskun

#13 - Sandra

Salam!
Vilken härlig ide inför Ramadan. Både rolig och lärorik. :)

Svar: Tack fina <3
Mrs.Coskun