Ramadan day 4 - Goals

 

En av mina mål denna Ramadan, förutom koran (vilket jag kommer gå in på i ett annat inlägg), är faktiskt ett enkelt delmål som man kan utföra när som helst under dagen och var som helst, nämligen att lyssna på minst en föreläsning om dagen. I vissa fall tänkte jag lyssna och föra anteckningar men tänkte även lyssna på det som underhållning på vägen till jobbet osv. Min favorit kanal när det gäller just föreläsningar är The merciful servant, ni hittar den här. Vill bjuda på denna video, kort och koncist!

 

Midan Sthlm

Nu under fastetider kan det vara mysigt att bryta fastan ute med nära och kära och sen ta en sväng förbi stora mosken för att be taraweeh, frågan är bara var ska man äta när fastan bryts så sent?! Frukta icke, RGC har såklart svaret på det : Midaaaan på odenplan såklart!! Deras shawarma tallrik är inte bara härlig att titta på utan även en fröjd för smaklökarna. Iftar tips till imorgon In shaa allah kanske?
 
Deras öppetider under ramdan är: Måndag-torsdag öppet till 23. Fredag-lördag öppet till 01 och söndag öppet till 23. Smaklig måltid. Ni kan dessutom följa dem på insta för senaste nytt kring meny och tider, här!
 

Ramadan at work

Då var dag 3 redan påbörjad, känns som om de kommer vara eid imorgon haha. Första dagen på jobbet för denna fastemånaden, en otroligt speciell känsla. Vi har rustat med vilohörnor och en massa rastaktiviteter med barnen. Vi kör ett lite lugnare tempo, det är ju egentligen bara rester som elever jobbar med just nu då alla betygen sätts idag (eventuellt slutet på veckan) så skönt för dem, Allahmdulilah.

Min kollega gjorde så fint i vårt hemklassrum med matta och sittpuffar för barnen att ha koran och be-hörna. Och som ni alla vet så fastar inte jag även om jag tappert ville prova i lördags morgonen, men mådde istället så illa att jag spydde galla - så var det med den saken. Får maxa på goda gärningarna istället. 
Hur har det gått för er? 
 
Kan ni förresten dela med er av vad ni äter till iftar snälla, behöver verkligen inspo!! 
 

Ramadan Mubarak

Barnen har pilat på dessa hela morgonen, haha så allt är huller om buller :) 
 
Ett litet sent Ramadan Mubarak från oss till er! Och tack för alla gratulationer på bloggen, insta ,snap och sms, min mobil har gått i ett dessa dagar hehe. Jag hade ju tänkt göra värsta ståhejet inför ramadan men pga tidsbrist fick det bli något enkelt, kommer göra klart resten imorgon in shaa allah but for now ska jag fortsätta njuta av sista dagen på långhelgen med barnen. Hoppas ni haft en dunder första ramdan dag och att idag blir ännu bättre <3

Lucky number 3

Vet inte hur jag ska samla tankarna och känslorna för att ens påbörja detta inlägg haha, men here we Go : vi väntar tillökning och till hösten blir lillebror M storebror och stora syster S får bossa över ett till syskon. Tackar Gud för dessa välsignelser, tacksamheten är oändlig! Må Gud skydda lilla syskonet från allt ont, och låta den komma till världen frisk och välmående.  


Oj oj såååå mkt jag vill skriva om denna tid, men de får bli till nästkommande inläggEN haha.

Nu vet ni iaf ❤️ allahummbarik!