Egentid på akuten

Eller inte haha. Men man kan ju säga såhär:  hade nog spelandet 2 timmar utan barnen någon annanstans. Får se hur läge till vi blir kvar här, det är maken min som har lite besvär men in shaa Allah allt blir bra snart. Gör gärna duaa för han.


Vad göra man annars då i akuten under den eviga väntan? Jo filosoferar om livet. Har så mycket tankar och känslor, känns som om jag kommer explodera men men allting har sin rätta tid I guess. Hörrni, berätta nått kul? Underhåll oss lite medan vi ruttnat här några timmar. 

#1 - Noura

Hoppas allt blir bra Inchallah!
Vilka språk talar ni med Mousa och Selin?

Svar: Tack <3 svenska mest, sen turkiska och arabiska minst tyvärr,
Mrs.Coskun

#2 - Iman

Oj, Må Allah hjälpa honom att bli frisk snart. Ja du något kul..Hmm. Njuter av sportlov, det är kul hehe. Det börjar bli ljusare ute, har du märkt det? Det betyder att snart slipper vi wrestlingmatcherna i hallen med overall,mössa och vantar. Kul! Småbarnsförälder kul haha. Lycka till med allt nu

Svar: Hahaha vilken bar beskrivning på overall processen! Nog det värsta jah vet med förskolan faktiskt hehe Allahmdulilah allt gick bra tack för alla fina kommentarer
Mrs.Coskun

#3 - Julia

Åh nej, Huddinges akut 💔 Jag hade gallsten, och under en period åkte jag in typ 2-3 ggr i veckan i en månad pga att jag ej kunde dricka eller äta, och hade ont. Till slut sa dem att problemet var psykiskt!

Samma dag åkte jag till S:t Göran. Inlagd, akutopererad efter en dag.

Underhållning på akuten... Hmm.. ni har ju varann att prata med 😊 Har ni laddare+mobil så brukar det funka bra (ofta finns fritt wifi). Jag vet inte? Tasbih, istighfar?

Må Allah bringa din man shifa och ge er tålamod. Ameen. Hoppas det inte är något allvarligt!

Svar: Haha ja vi pratade ju såklart med varann, men tänkte om ni hade några roliga berättelser vi kunde diskutera. Subhanallah va hemskt att höra men Allahmdulilah så löste det sig för er.
Huddinge skickade oss faktiskt vidare direkt denna gång, det var snarare Karolinska i Solna som var fullkomligt katarofal, en enda läkare i hela länet under jour igår kväll som jobbar med just öron näsa hals. Ett akut barn kommmer in med helikopter och väntetiden dubblades såklart. Men Allahmdulilah 4h senare och han fick den hjälp han behövde så det va skönt ❤️
Mrs.Coskun

#4 - Anonym

Godmorgon! Assalamu aleyikum syster. Hur mår ni idag? Inshallah är allting bättre? Med vänliga hälsningar Maria

Svar: Walekom Asslam älskade syster! Vi mår bra Allahmdulilah maken fick den hjälp han behövde så Allahmdulilah. Tack för att du frågar :)
Mrs.Coskun

#5 - Daydi

Trist att du knappt talar arabiska med barnen. Du kommer ångra det senare och barnen kommer tycka det är en förlust att förlora ett av modersmålen. Gör om gör rätt, arabiskan är det bästa språket som vi muslimer kan få! Stackars barn som missar det gratis!!!

Svar: Ja stackars barn, dem kommer ju ALDRIG lära sig språket bara för jag inte pratar med dem det ofta eller hur? Ja förstår inte vem som sagt att jag knappt pratat med dem?

Då jag är språklärare vet jag hur de fungerar med språk och barn, och allahumdililah har dem vart i kontakt med tillräckligt mkt arabiska för att ja INTE ska va orolig över att de går miste om ett helt SPÅRK....
Mrs.Coskun

#6 - Anonym

Men om det inte kommer hemifrån så är det svårt för barnen att ha det som modersmål. Jag har också utbildning inom lärande och SPRÅK, och om du fortsätter prata 90% svenska och de hör arabiska från din familj kommer de inte lära sig såpass att de kan använda språket såsom ens ett andraspråk. Jag menar inte att det måste bli så för du kanske ändrar dig senare, men jag säger OM du fortsätter såhär. Svenska får barnen tillräckligt på förskola och de hör dig och din man prata svenska er emellan. Sen kanske du har svenskan som starkaste språket och jag förstår att det blir mer naturligt att du använder det lättast med dina barn, men man måste våga säga fel bättre det och ev. komplettera med svenska ord än att köra enbart svenska.

Svar: veeeeem snackar enbart svenska hos oss ja fattar inte?? Barnen har TRE spårk syster, inte ens din matematiska uträckninh stämmer.

Uppskattar ditt råd men tyck varken synd om mig eller mina barn snälla, vi vet vad vi gör :)
Mrs.Coskun

#7 - z

Alhamdulilah skönt att det gick bra.Insha Allah att det inte var något allvarligt.

Gällande språk wallahi jag pratade 0 ord arabiska bid 11-12 års alder.Är endast halvarab så vi pratade mest svenska men hörde alltid arabiska talas. Nu över 10 år senaare så pratar jag flytande,läser och skriver Alhamdullilah. Med all respekt till dig system så upplever jag dessvärre att just de argumenten att barn lär Sig på förkolan kan Leda till art barnen sedan lratar dålig svenska eller har svenska som adra språk trots att de är födda här,de blir halvspråkiga iställrt for tvåsråkiga.Har upplevt att många som.själv inte kan så bra svenska eller flyttat hit som vuxna ofta har det argumentet att skolan lär barnen svenska. Prata båda språken hemma, hjärnen klarar av att särskilja språk från 3 månaders ålder subhanAllah.

#8 - Ela

Bara en fråga, varför blir du så "arg" / svarar så negativt på de "kritiska" kommentarerna? Blir lite besviken faktiskt. Sabr syster, ibland vill någon bara ge dig råd.

Du är ett fint ansikte utåt av islam, missanvänd inte detta då:)

Svar: Jag svarar bara i samma ton som ni läsare ger mig råd. Varför är det okej för er att prata hur som med mig, men så fort ja svarat tillbaka, på samma sätt som ni gör så är jag The bad Guy?
Mrs.Coskun