Dagen

Vi mår bra, maken mår bra Allahmdulilah och barnen förstår alla tre språk vi talar till dem, hehe. Ibland inser jag inte hur bokstavligt ni tolkar vissa av svaren jag skriver i alla hast i kommentarsfältet, måste nog bli bättre på att svara noggrant och utelämna utrymme för missförstånd! Hur som helst, idag firar vi att Selin vart blöjfri i en vecka Allahumbarik!!! Vi har pottränat från och till sen i höstas men aldrig tagit tag i det ordentligt. Men nu denna senare veckan har hon sagt att hon inte längre vill ha blöja, så det bästa rådet jag en gång fick  har verkligen stämt. Att det inte är någon idé att försöka im inte barnet själv är redo, för hen kommer säga till. 


Vi firade detta med tunisisk brunch. Den röda röran ni ser kallas idjha och turkar har en liknande som kallas melemen tror jag. Sååå god var den, dock gjorde jag den på vanlig korv när man egentligen ska använda mergez, får se till att köpa det nästa gång in shaa allah. Hojta till om ni vill ha recept.
Efter brunchen fikade vi tårta, popcorn, chips och kakor i ton haha. Lyckad dag Allahumbarik!#1 - Umm Z

Allahummabarik klart värt att fira,roligt men även skönt for föräldrarna haha.Jag orkade inte potträna min dotter om jag ska vara ärlig trots press och stress från omgivningen tills jag bara struntade I all press och stress att Alla måste vara blöjfria vid 1.5 år om ej tidigare haha.Bästa rådet gällande all föräldraskap är att Alla.är olika tävla ej och fokusera på ditt barns behov.Efter att det sades till mig pa BVC av en underbar kvinna så har jag valt att följa det Alhamdullilah.

#2 - Anonym

Du skrev själv "arabiska minst TYVÄRR " alltså i negativ bemärkelse. Och sen när du får kritik så blir det som vanligt kasta paj mot dina läsare "ni misstolkar ". Det är sällan saker misstolkas här syster, det är snarare så att du inte är perfekt (som vilken människa som helst, inget riktat mot just dig) och när vi läsare påpekar nåt som vi kanske tycker kan ändras eller är mindre bra så tar du det hårt och måste försvara dig.

Svar: Ni är så himla märkliga på att påpeka saker. 90% bara svenska? Skrev jag det? Im ja skriver arabiska minst så betyder de att ja pratar arabiska men inte lika mkt som svenska och turkiska, inte att jag KNAPPT pratat de som en viss människa påstår. Och ni är ju alltid världens trevligaste på att påpeka mina brister .."stackars barn" men de e lubgt ja pajkastat bäst ja vill.
Mrs.Coskun

#3 - Anonym

RGC reagerar som vilken annan bloggerskan som helst. Att "svara på tal" "är inte att försvara sig. De är dessvärre troll läsarnas mentalitet att man ska gå in och rätta offentliga personer på dem mest bissara visen möjligt som gör bloggare så defensiva i allt!!

#4 - Ela

Du går nog lite hårt på dina läsare rgc! Tyvärr känner jag en negativ stämning på kommentarsfältet. Försök ha sabr, råd är ju bra att få. Känner knappt igen dig längre.. :(

Svar: Jag är bara människa och ibland blir man less på attityden och tonen från somligas kommentarer.
Mrs.Coskun

#5 - Anonym

Styrkekramar till dig Rgc <3

förstår verkligen inte varför man går på dig när du vid upprepande tillfällen påpekat att du går igenom en jobbig period.


Svar: <333
Mrs.Coskun

#6 - Iman

MashAllah, vad duktig hon är! Stort kliv att bli blöjfri.

Tycker du gör rätt i att stå på dig, det börjar bli mer och mer accepterat att folk tar sig rätten att kritisera minsta lilla. Det måste vara jobbigt att behöva tänka 150 gånger innan man skriver något. Kan man skriva en kommentar får man väl vara beredd på ett svar också.

Lite märkligt att folk ska ha åsikter om exakt ALLT. Det är som när ens elever ser att man stavat fel på tavlan och alla påpekar det haha de bara väntar på att man ska göra fel.

Svar: Helt rätt, precis som alla kritiserar och ger råd ska ka kunna svara. Visst kan jag ibland ta de till samma nivå som den som kommenterar vilket inte är bra men så kan de va ibland. Hahah men ja haha exakt samma känsla här på bloggen. Det är sällan dem som kritiserar kommenterar för att hylla eller bara prata under inläggen, lite tråk tycker jag :)
Mrs.Coskun

#7 - Aiesha

Men är man så känslig stänger man av kommentarsfältet eller hela bloggen! Eller ha en banner "endast smickrande kommentarer tillåts!" För det verkar aldrig va ok att ha åsikter emot rgc's åsikter, då misstolkar man inlägget eller "hoppar på " osv. För känslig miljö här inne...

#8 - Imane

Ja va sjukt! Du har en lång väg att gå rgc vad gäller att bemöta kommentarer och hantera en blogh. Du verkar jaaa...hmmm lite passiv aggresiv. Svarar i samma ton? På samma sätt förundras ja över att du vill att folk kommenterar din blogg på dina villkor. Knappast, om du vill komma ngn vart med dina läsare måste du hantera tråkiga kommenterarer som en pro, se bara på blondinbella. Alltid trevlig och professionell mot sina läsare, även mot negativa kommentarer. Du har mkt att lära dig som bloggerska. TYVÄRR! Kmr du ens publicera denna kommentar och svara?!

Svar: Hahah skrattretande kommentar, men visst får du både en publicering och ett svar : ha en fortsatt trevlig kväll :)
Mrs.Coskun

#9 - Noura

Machallah.
Vad duktig med 3 språk 😍 Klart hon kommer lära sig arabiska, engelska och franska också Inchallah .Och vad skönt för er alla att blöjan är borta. Önskar att min son också slutar snart, men som du sa man får vänta tills
de är redo. Du är en toppen mamma!
boussa 🇹🇳Svar: Ja, engelskan har hon också snappat upp allahummbarik. Tack för din kommentar fina, bousa lik ❤️🇹🇳
Mrs.Coskun

#10 - Leila

Om det är någon typ av banner som rgc ska ha så är det en där det står " DUBBELMORALISKA, KÄNSLIGA LÄSARE UNDANBES". Om man läser komentarerna och känner sig offended, varför kommer man tillbaka till bloggen?? Sluta läsa bloggen istället?! Varför skulle hon för allt i världen lägga ner sin blogg eller stänga av kommentarsfältet bara för att 0,001 procent påstår att hon inte "kan ta kritik"? Riktig usla förslag på förbättring.
Blondinbella har en image, hon måste vara professionell pga att hon har ett rykte och företag som hon försörjer sig på, upplever hennes kunder och läsare henne som otrevlig är det kört för henne. Så ja, hon MÅSTE vara proffesionell på alla sätt och vis. Orka dra paralleller till en stor bloggare och en vanlig, vardagsbloggare som lever ett vanligt liv och som man kan relatera till.
Rgc.nu är en väldigt ärlig blogg och väljer man att ge [sjuuukt onödig] "feedback" om någon annans val av exempelvis språk som man lär ens barn, klart som fan att man som förälder intar en försvarsposition, för vad vet du?! Ännu värre att man som läsare sätter ord i munnen på en bloggare... what the actual F?! Vad är det för mentalitet man har när man pekar finger och säger vad någon ska göra och hur " mycket man har att lära sig"? Har du något att säga exempelvis kritik eller en annan onödig, dum kommentar, vaaarför skriver du inte iväg ett mejl med din kommentar och väntar på svar? Ingen ide att hålla på här och tro att du på något skulle vara dominerande med din kommentar eller kritik? Snälla var lite förnuftiga, väljer man att kritisera ska man FÖRVÄNTA sig att bli kritiserad och ifrågasatt tillbaka. Gnäll då inte över att den personen är passivt aggressiv eller what not, you're kind of asking for it. Inte går man väl och leker med elden och gnäller över att man bränt sig och att det gör ont?

#11 - Anonym

Älskade systrar Frukta Allah i det ni skriver här. Ja systern har en offentlig blogg där man kan kommentera MEN islams principer gäller även på sociala medier, bloggar etc. vilket alla ni säkert redan vet. Bara för att man har en blogg betyder det inte att man ska tåla vad som helst. Det finns bättre sätt att framföra sina åsikter och råd på. INGEN av er hade gått fram till rgc i verkligheten och pratat på samma sätt. Systern säger själv att det inte är bra av henne att bemöta på samma sätt men kom ihåg hon är bara en människa som alla andra. Ingen av oss är perfekt. För Allahs skull ha en god ton i det ni skriver även om ni inte håller med henne.

Svar: Jag hatar ju att jag själv sjunkit till samma nivå som dessa som kommmetrar med ett sånt negativt klang men ibland får jag bara fnatt.
Må Allah förlåta oss alla.
Mrs.Coskun

#12 - Umm z

Tråkigt med alla dessa negativa kommentarer...Wallahi en av de finaste sakerna med islam är systerskapet...räcker det inte med islamofobin i samhället och hatet mot muslimer i världen...vi ska också internt kritisera varandra SubhanAllah blir så ledsen... vår älskade profet s.a.w har sagt att det är bättre att vara tyst om man inte har något bra att säga...

Abû Hurayrah relates that Allah's Messenger (peace be upon him) said: “Whoever believes in Allah and the Last Day should speak a good word or remain silent” [ Sahîh al-Bukhârî and Sahîh Muslim

#13 - Anonym

Ameen. Jag brukar kommentera min åsikt här men om du så gärna vill att man slutar så gör jag det.

Svar: Du får gärna kommentera, men på ett lika fint sätt som du önskar svar. Vet ej om de är du som skrev om språk, men de som gjorde mig tokig med den kommentaren var att personen konstant påstodd att ja gör saker som inte stämmer. Och sen säger något som "stackars barn" ..klart ja blir hönsmamma när nån pratar om mina barn!
Mrs.Coskun

#14 - Anonym

Det var inte barnen som kritiserades, du behöver inte vara orolig. Ingen tyckte illa om dina fina barn syster