The 10 last days
Herregud vad snabbt tiden går - är vi redan på ramadan dag 22? Det gör så ont i hjärtat att bara skriva dem orden! Jag saknar redan ramadan och önskar av hela mitt att jag får vara med och fasta kommande ramadan. Vi hade en sån fin Fredagsbön igår på jobbet, min kollega höll en så vacker khutba och bön att tårarna rann hos dem flesta. Må Gud acceptera vår dyrkan.
 
Men nu to the fun part! Jag jobbar ju i stort sätt fram till slutet av ramadan så jag började redan min eid-shopping och eid-prepp i början av månaden haha men nu känner jag fortfarande panik gällande typ eid kläder och aktiviteter osv haha. Men lite tips och tankar inför eid:
  • Dollarstore (vet ej om andra än sthlmare har den butiken) har ett SUPERB utbud vad gäller presenter till bra priser, både i inrednings och leksaks kategorin.
  • Pynt hittar man till en billig peng på TIGR och även Dollarstore.
  • Det finns ett stort utbud på härliga nasheeds som passar till eid på youtube, vill ni att jag delar med mig av dem? 
  • Eidklappsbuget. Om ni har flera personer att köpa till så kan ni alltid komma överens om en gemensam budget, tex en present får max kosta 200-300 kr och bestäm vem som ska ge till vem - super rolig eid klapputdelning och alla får något var. 
 
 
#1 - UmmA

BarakAllahu feeki för dina tips syster! Lägg gärna upp Eid nasheeds :)

Svar: Wa fiki Baraka Allah! Kommer ett inlägg om de in shaa Allah :)
Mrs.Coskun

#2 - me

Hej! Vi brukar ej köpa presenter om vi köper något köper vi max för 100k (vuxen). Det blir såklart nån present till barnen men för det mesta ej till vuxna. Vi vill ej ha köp/present hets så som det brukar vara vid julen! Tycker att det blir så orättvist vid julen då fattiga barn får inga eller sämre presenter. Berätta gärna mer om hur du gör och köper!!

Svar: Kan absolut skriva ett inlägg om
Det :))
Mrs.Coskun

#3 - Anonym

de två eid är de enda högtider muslimer firar och de ska vara speciella fö barnen speciellt för barnen som bor i icke muslimska länder där massa bidah högtider firas.. så tänk på att göra mycket pynt, massa presenter till barnen , nya kläder, god mat och aktiviteter. . man kan förbereda flera månader i förväg så blir det extra mer.. vad folk gör på julen vem bryr sig? vi är muslimer vi firar bara eid och den ska vara speciell

#4 - me

Till anonym! Alla har sin sätt att fira men för min del vill jag inte att eid skall handla om köphets utan om en andlig högtid.
Jag skulle ej vilja att eid börjar efterlikna jul där säljare räknar bara vinsten på eid. I mitt hemland har traditionen alltid varit sån och jag tänker ej ändra den sen får man göra precis det som känns rätt för en och så länge det känns rätt för dig så är det bra!

Svar: ❤️❤️❤️❤️
Mrs.Coskun