Q & A - Konsumtion och högtider
Hej! Vi brukar ej köpa presenter om vi köper något köper vi max för 100k (vuxen). Det blir såklart nån present till barnen men för det mesta ej till vuxna. Vi vill ej ha köp/present hets så som det brukar vara vid julen! Tycker att det blir så orättvist vid julen då fattiga barn får inga eller sämre presenter. Berätta gärna mer om hur du gör och köper!!
 
-

Det kommer alltid finnas människor som har det både bättre och sämre ställt än man själv, men så länge man handlar med måtta och betalar sin allmosa och tänker på det fattiga så tycker jag att varje familj får göra så som de själva vill, utan att det ska kännas som något hetsigt eller negativt.

Tex firar vi absolut inga andra högtider än Eid/bayram, vilket för oss innebär att man slår på stort (efter egen aktuell ekonomi såklart!). Vi kör önskelista och paket för de stora och små. Selin får under årets gång veta att hon kan önska sig saker till bayram och även om hon får presenter då och då under årets gång så har vi alltid i bakhuvudet att de stora köpen (tex har hon önskat sig en cykel i 6 mån nu) sparar vi alltid till Eid/bayram. Förra året var det Ikea köket hon så gärna ville ha. Vill hon ha en docka eller något annat får hon det spontant under året eller som en belöning efter något stort tex lärt sig räkna, färger eller annat

Eid presenter behöver inte alls vara dyra, varken till dem stora eller dem små, man kan som sagt lägga upp en budget och fynda på rea eller i butiker där man vet att man kan komma undan billigt. För de små kan man göra som presentboxar som består av matlådor i något roligt motiv, små väskor, elr någon anna typ av förvaring och ha i saker som pyssel, modellera, ritblock med lite plockgodis och såpbubblor- skulle alla barn älska! 

Vi vill ju att barnen ska älska dessa högtider och allt som rör vår religion egentligen och jag ser inget fel i att lyxa till det med pynt, presenter, extra god mat och fika = En fest helt enkelt (om man kan). Våra fredagar är också väldigt speciella och vi sparar godis och roliga aktiviteter till den dagen, just för att barnen ska känna av det festliga i vår religion också.

Hur ser ni på detta fina läsare? Vore kul att höra era synpunkter, med en god ton såklart!

 
#1 - Anonym

salam alykom kära systrar. Exakt det gör vi faktiskt, istället för lördagsgodis så har vi fredagsgodis så min treåring väntar på sin godis varje fredag😍.vi slår på stort när det är eid vilket är de två eid vi firar endast de två och inget annat.

Svar: walekom
Asslam fina du! Jaa men precis, ska ju vara speciellt med saker slm rör islam för de små liksom ❤️❤️❤️
Mrs.Coskun

#2 - UmmA

Må Allah bevara dig ärade syster! Instämmer helt och hållet! Kram

#3 - Anonym

Kan inte du visa tips på något man ger under hundralappen?