I väntan på nr 3

Salam fina!

Hur mår ni idag? Jag mår fruktansvärt illa, annars är det okej. Hoppas fastan flyter på som det ska. 

Jag inser att trots att jag kommit ut med graviditeten på sociala medier har jag fortfarande inte skrivit något om det. Jag har ju hur mycket som helst att berätta men har nog bara vant mig vid att vara tyst här inne. 

Hur som helst, denna graviditet har varit lik tuff som de andra när de kommer till illamåendet och järnbristen osv. Men det som vart tuffast måste nog (med hästlängder) vara att ta hand om två barn samtidigt som jag mått pyton, att orka kliva upp på 05 varje dag 7 dagar i veckan, jobba för att sen vara aktiv förälder efter jobbet och på helgen. Hade nog aldrig klarat detta utan min man. 

Men Allhamdulilah vilken välsignelse att få vänta ett syskon till barnen, att mousa ska få bli storebror allahummabarik! Men med det sagt är jag super orolig inför förlossning, trebarnslivet och mycket mer.. och som vanligt kommer jag skriva ut allt jag känner och tänker om allt utan att det ska vara rosa moln och guldstjärnor alla gånger - men lite sanning har väl aldrig gjort någon något ont va? 

P.s denna graviditet är jag ännu en gång Döö sugen på sushi, men vågar inte äta det. Va ska jag göra? Ni vet araber har skrok om att ifall man inte äter det man är sugen på kommer barnet ut med ett födelsemärke haha mousa har ett på kroppen som liknar en sushi bit när man tittar ordentligt HAHAHA kan de va så? 😱😂

#1 - Anonym

Hahahahha kan man äta de tillagade sushin som är populära numera? Jag tänker på de friterade och flamberade ?

#2 - Anonym

Mabruk! Var det planerad grav?

#3 - Mirre

Hahahahahahs känner igen mig!!!!
När jag var gravid med mitt första så frågade alla mig om jag hade lust till något
Speciellt o dygnet runt fick jag höra att jag måste äta precis vad jag har lust till haha har sett ett märke på min son haha

#4 - Marjam

Ät sushi med gott samvete, rekommendationerna har ändrats med åren, är du ändå orolig över den råa laxen så jmkan man äta mycket annat av sushin

Svar: Så sant så!!
Mrs.Coskun

#5 - Me

Älskar fin blogg! Du är så intressant! Lycka till med allt!

Svar: Åh tack fina du!!
Mrs.Coskun

#6 - S

Svar till Anonym #2

Förlåt men ställer du sådana frågor till systrar som du umgås med? Även om jag inte känner RGC så blir jag ledsen över hur systrar känner att de kan skriva vad som helst till henne bara för att hon är en offentlig person.

Som muslim tror vi på imans pelare, där den sjätte är Kadr, dvs att allt som sker, sker med Allahs vilja. Därför känns det så fel att ställa dessa enligt mig dömande frågor till RGC bara för att hon är ärlig med att hon är lite orolig inför trebarnslivet. Vem hade inte varit det? Det betyder inte att hennes barn inte är önskade eller älskade subhanAllah.

Innan ni skriver något, tänk efter hur det hade känts om någon skrev så till er? Hade ni verkligen ställt samma frågor till systrar ni umgås med? ( Hoppas verkligen inte det. )

Och grattis RGC, nu vågar jag också drömma om en trea... Har 16 månader mellan mina och yngsta är 3 månader. Må Allah underlätta för er och leda era barn på den rätta vägen. Amin! <3

Svar: fin du är älskade syster som försvarar mig, jag tror och hoppas att systern inte menade så utan bara vara genuinitet nyfiken på om det var planerat eller ej. Oavsett så håller jag med om att en sån fråga faktiskt bara är för människor man känner privat att ställa, om ens då, men det är inget jag blir upprörd över utan bara väljer att förbi se:)

Jaaa du kör på! Jag tänker att in shaa Allah så växer dem upp tätt och blir bästa vänner som jag ovh mina syskon, det är jobbigt nu men de går över - småbarnsåren är tuffa hur många eller få man än har :)
Mrs.Coskun

#7 - Maria

Assalamu aleyikum! Ramadan Karim kära syster och grattis till graviditeten!!!

Vad gäller sushi så har jag också läst att när det gäller sushi så ska det vara en viss typ av lax och att den ska ha hanterats rätt. Det finns även en massa sushiställen som har "mamma-sushi" numera. Kanske prova det och se om det stillar begäret? :)

Lycka till inshallah ❤️

Svar: Ska forska lite, hae hört om dessa mamma sushi, får väl ta tag i det denna gång in shaa Allah,

Walekom Asslam fina ❤️
Mrs.Coskun

#8 - D

Här kommer länk för gratis ramadan/eid material mm,

http://www.qamardesigns.se/gratis-material.html

#9 - Anonym

Det är klart att det är tuff och ta hand om två småa barn och vara gravid samtidigt?!! Hade du inte tänkt på det? Det är ju din tredje!

Svar: HAHA att tänka och uppleva är väl två olika saker kära syster ?
Mrs.Coskun

#10 - Anonym

SubhanAllah, vet inte hur du klarar av såna kommentarer som du får ibland. Jag beundrar ditt tålamod, jag själv kokar inombords trots att det inte är jag som får kommentarerna. Må Allah underlätta för er och må Allah vägleda dina barn på den rätta vägen ❤ Allahumma aamiin

#11 - Anonym

Mpnga blattar har den kultur angående om man inte äter vad man vill ha får barnet födelsemärke. Men vi följer islam och i islam finns inget sånt

Svar: Jag skrev ju det med en nya salt hehe :)
Mrs.Coskun

#12 - Iman

Haha vi har också så i vår kultur. Om.man är sugen på något och inte äter det så kan barnet få ett födelsemärke. Låter inte så troligt hehe. Ät det du är sugen på, allt i lagom mängder så ska du se att det blir bra iA. Det mesta kan man äta nu för tiden. Spännande med en till bebis!!

#13 - Anonym

Till S, #6

Assså HAHA lägg av drama Queen. Nej ja menade absolut ingenting gentemot Rgc. Hur lyckades du ta det till dömande-level?!🙄.
Ja ba va nyfiken och sen om det är privat eller inte så är det olika, här hos mig och omkretsen ja lever med e detta chill-fråga som att fråga vilken månad man e i. O förstår ifall rgc tycker det är privat då hon kommer från en annan miljö än mig och då äre bara o förbi se min fråga inte mer. Så snälla ti nästa gång andas och chilla med livet:)
Wsalam.

Svar: Misstänkt det med hehe Tamam ingen skada skedd <3
Mrs.Coskun

#14 - Lillan

Fick höra att min dotters födelsemärke på fingret var för att jag var sugen på jordgubbar en dag under graviditeten men inte fick några. Förklarar dock inte varför tvillingsystern inte fick nåt märke.. :P
Har hört en hel del hokus pokus i Tunisien kring graviditet.. Verkar finnas hur mkt som helst, lol.

Svar: hahaha verkligen hokus pokuuuusss
Mrs.Coskun