Eid Outsii 2017

 
Iår var min outfit komponerad på ca 5 min i panik och stress när kl var 07.50 och vi behövde vara utanför dörren kl 08.00! Men nu i efterhand känns den som den mest klockrena eid looken jag haft, eller vad säger ni? Den blåa överdelen är egentligen en kaftan i enklare modell som jag använde en vanlig svart abaya som bas till. Körde på ett svart band till så inte den skulle fladdra och eftersom slitsen var så hög så kunde jag ha bandet igenom så det slapp bli tight där bak. Matchade med en rosa slöja och min nya väska från Guess som var en av mina eid presenter iår :) Vad tycker ni? 

Eid/Bayram Mubarak

 
Eid Mubarak älsakde blogg familj <3!! 
Jag har inte hunnit uppdatera alls här de senaste dagarna men sista dagarna av ramadan plus eid  har gjort mig helt snurrig i huvudet. Eid kom och gick, ramadan flög förbi och det är alltid bitterljuvt att lämna denna välsignade månad - Må allah låta oss uppleva många fler, allahumma ameen. Gårdagen var fin, ganska stressig, mycket som gick tokigt men allt blev bra till slut. Barnen var extatiska över alla paket på borden att jag liksom fick stoppa dem för att ens hinna fota nått, men ni som följer mig på insta såg de fina glittriga paketen hehe. Selin fick sin efterlängtade cykel och lite annat hon vill ha och mosii med. På onsdag in shaa allah har vi vår traditionella eid firande med våra Bff's och då väntar eidklappar rond två! 
 
Hoppas ni haft ett underbart firande och att dessa dagar fortsätter vara fyllda av glädje och skratt <3

Dagens ärlighet

Hörrni, det här med barn; livets ljuvaste ting, eller vad säger ni? Lite upptäckter jag gjort om det ljuva barnlivet under den senaste tiden:


- VARFÖR städar man? Det är ju världens onösdigaste syssla efter att man får barn. Man städar och städar för att sen städa ÄNNU mer?

- Förr hade man en hög med smutstvätt, sen när den var tvättad vek man allt fint och la tillbaka allt på sin plats. Nu : en stor hög smutstvätt och en ännu större hög rentvätt, som dessutom aldrig komme bli vikt... utan kommer fortsätta växa som ogräs. Känns som en loppis varje gång man ska ta på ungens kläder. Någon mer som har de så?

- Att tänka att barnen vaknar senare för att dem lägger sig senare är ett väldigt reskabelt tankesätt som förmodligen slutar med att du blir sömnberövad och måste kolla på Tarzan och Jane på Netflix ca 04.50 på morgonen (trots att barnen lagt sig ca 22). Här fortsätter vi bestäm natta 18.30-19.00 istället och struntar i att det innebär husarrest för oss då haha.

- Så fort jag går i inredningstankar tittar jag på mitt ca ett år gamla marmorbord och blir påmind om smärtan i bröstet när första sprickan kom till. Skulle lika gärna kunna tända eld på de pengar jag skulle använda på nya möbler, så olönt det är när man har barn mellan ålder 1-3 år. 

Utöver detta så älskar jag att sniffa dem i nacken medan dem sover och sno pussar från dem medan de sover, mina hjärtegryn, världens dyrbaraste välsignelser ❤️

Ramadan day 26

 
På väg hem från jobbet igår lyssnade jag på denna föreläsning. Jag älskar att lära mig om profeterna och speciellt de kända som man hör många människor heta. Idag lyssnade jag på historien om profeten Mousa och mina ögon var vattniga från början till slut. För oss var det givet att Mousa skulle heta Mousa efter min svärfar så fort vi fick veta att vi väntade pojke, han är bland dom finaste människorna jag någonsin fått lära känna (må allah vara barmhärtig mot hans själ) men har aldrig reflekterat över vilken STOR profet det namnet står för egentligen. Ta en stund och lyssna på denna medan ni lagar iftar idag eller bara kopplar av lite =) <3

Q & A - Konsumtion och högtider

Hej! Vi brukar ej köpa presenter om vi köper något köper vi max för 100k (vuxen). Det blir såklart nån present till barnen men för det mesta ej till vuxna. Vi vill ej ha köp/present hets så som det brukar vara vid julen! Tycker att det blir så orättvist vid julen då fattiga barn får inga eller sämre presenter. Berätta gärna mer om hur du gör och köper!!
 
-

Det kommer alltid finnas människor som har det både bättre och sämre ställt än man själv, men så länge man handlar med måtta och betalar sin allmosa och tänker på det fattiga så tycker jag att varje familj får göra så som de själva vill, utan att det ska kännas som något hetsigt eller negativt.

Tex firar vi absolut inga andra högtider än Eid/bayram, vilket för oss innebär att man slår på stort (efter egen aktuell ekonomi såklart!). Vi kör önskelista och paket för de stora och små. Selin får under årets gång veta att hon kan önska sig saker till bayram och även om hon får presenter då och då under årets gång så har vi alltid i bakhuvudet att de stora köpen (tex har hon önskat sig en cykel i 6 mån nu) sparar vi alltid till Eid/bayram. Förra året var det Ikea köket hon så gärna ville ha. Vill hon ha en docka eller något annat får hon det spontant under året eller som en belöning efter något stort tex lärt sig räkna, färger eller annat

Eid presenter behöver inte alls vara dyra, varken till dem stora eller dem små, man kan som sagt lägga upp en budget och fynda på rea eller i butiker där man vet att man kan komma undan billigt. För de små kan man göra som presentboxar som består av matlådor i något roligt motiv, små väskor, elr någon anna typ av förvaring och ha i saker som pyssel, modellera, ritblock med lite plockgodis och såpbubblor- skulle alla barn älska! 

Vi vill ju att barnen ska älska dessa högtider och allt som rör vår religion egentligen och jag ser inget fel i att lyxa till det med pynt, presenter, extra god mat och fika = En fest helt enkelt (om man kan). Våra fredagar är också väldigt speciella och vi sparar godis och roliga aktiviteter till den dagen, just för att barnen ska känna av det festliga i vår religion också.

Hur ser ni på detta fina läsare? Vore kul att höra era synpunkter, med en god ton såklart!