Förlossnings prepp

Igår påbörjade jag mina förlossningsförberrdande terapi sessioner. Min älskade barnmorska som var med mig hela vägen innna förlossningen med selin och dessutom förlöste mig med selin är samma barnmorska som jag gått i terapi hos med mousa och nya bebise. Man kan tro att i och mer en tredje förlossning "borde" jag vara redo men icke, jag är lika panikslagen om inte mer denna gång och min dödsångest är maxad! 


Tycker förövrigt att vi är så priviligierade i Sverige när det kommer till mödrarvården Allhummbarik, fick höra min kusins skräck historia om hur det var att föda i Italien och hur mödrarvården är där - fastän det är Europa- så är det en sån skillnad. Men där handlar det såklart om pengar, vilket vi har extremt tur att slippa här. Allahmdulillah tusen gånher om. 
Att föda i Tunisien är också väldigt dyrt och kaotiskt, tänk att behöva betala 5-6 tusen bara för att förlösa ditt barn?! Helt sinnes!

Hur som, för alla er som liksom mig he förbi för smärta/förlossning eller annat liknande så kan man söka sig till något som kallas Anima samtal, via sjukhuset man föder på. Kolla med er bm så bokar dem in en tid och remiss, så tryggt att vara priorerad passient sen när det väl är dags också, när man har dessa oroskänslor och fobier.

Vi gjorde upp en plan inför förlossningen in shaa Allah och hoppas nu att allt går vägen, glöm inte mig i er duaa snälla <3 
#1 - J

Har Bf i oktober med min andra. Känner samma som du, även fast man gjort det förut så känns det så himla osäkert på hur allt kommer börja, smärtan som väntar. Åh jag vill inte!

Vad är könet den här gången?

Må Allah underlätta din förlossning🌸 Ameen

#2 - F

Åh jag är precis som dig livrädd för förlossning. Vilket sjukhus födde du på? Jag var på ett sådant amina samtal men de va endast en träff där man planerade förlossningen o thats it. Inte att man får gå dit flera gånger o prata.. är det inte samma sak?

Svar: allt beror på hur du själv vill ha de, just anima samtal kan vara en gång för att planera förlossning eller så kan man även gå kognitiva sessioner där du lär dig bearbeta fobin genom övningar och man kan även prata med psykolog. Fråga din barnmorska bara :) ja föder på Huddinge :)
Mrs.Coskun

#3 - Anonym

Vilket bra råd! Är inte gravid men vill gärna bli det inom en snar framtid, är dock livrädd för allt som har me graviditet och förlossning att göra. Får jag fråga om du någonsin gjort ett KUB-test?

#4 - Anonym

Tycker du att det är mycket å betala 5-6 tusen för en förlossning? Hahaha!!!! Du vet säkert inget om vård men det kostar MYCKET mer än så att föda barn, sjukhus, personal, medicin och mycket annat..... men det är verkligen tur att man slipper betala det själv i Sverige

Svar: Tunisien är ett land där majoriteten av befolkningen anser att 5-6 tusen är MKT PENGAR att betala :)
Mrs.Coskun

#5 - Hiva

5-6 tusen är absolut inte så mycket pengar för att föda barn tycker jag, eller har invandrare vant sig att allt ska vara gratis i Sverige?

Svar: Jag har ej vandrat hit, så vet inte riktigt vad Du menar ? Egentligen så är ju inget gratis då vi jobbar och betalar skatt här i vårt Svealand :)
Mrs.Coskun

#6 - Noor

Hmmm hur många barn ville du ha om du inte hade fobi för förlossning och smärta? Din partner vet så klart att du har fobi så varför lät ni inte bara att bli att skaffa fler? Ni har ju ändå en av varje...

Svar: alltså frågor som denna, får mig bara att häpna haha
Mrs.Coskun

#7 - UmmA

Må Allah underlätta förlossningen för dig och stärka dig syster! Allahumma ameen. Gör mycket dua i sujood att Allah ska underlätta din förlossning, med Allahs hjälp kommer det gå bra. Må Allah bevara och skydda din familj från allt ont. Ameen. Kram <3

#8 - D

Seriöst vilka knäppa svar du får från vissa läsare vilka elaka egoistiska o fula kommentarer! Vadå v
Säger att det är superlätt o föda?!!?!! Alla har väl olika smärtgräns och vadå bara för att man går på samtal får man inte skaffa barn??!! Jag tycker faktiskt du e strong rihab som orkar svara på dessa knäppgökar! De verkar leva på ngn lågstadienivå, o sen va det ngn som skrev att invandrare gillar gratis! Hahaha har du sett svennebananer på semester?!? Galningar!

Svar: HAHAH sista meningen ja garvade på riktigt tänkte på nått som hände i Tunisien Hahaah äh jag är van nu med vissa läsare :))
Mrs.Coskun

#9 - Anonym

Fy hiva...
Och D, ja vem kan missa svenskars besatthet av gratis öl på en charterresa? Ojojoj!

#10 - E.

Ja du R, att du fortsätter göra saker som du vet är jobbiga, stressande, gör ont osv.. nu får du ta och förklara detta fenomen! Hur kan du jobba, åka på semester och skaffa fler barn när du VET att dessa saker också kan ha sina jobbiga sidor. Sådana saker är bara till för de som aldrig har haft det stressigt, aldrig upplever något som jobbigt och föder barn genom att hosta upp dem! Märker man att man har ont av en förlossning och finner det obehagligt ska man inte under några som helst omständigheter fortplanta sig någonsin igen. För det vore väl dumt.

Alltså nej lägg ner nu tjejer. Vissa kommentarer är så galet pinsamma att jag skäms åt er när jag läser dem.

Svar: ❤️❤️❤️❤️❤️🙈🙈🙈
Mrs.Coskun

#11 - Maria

Vad tråkigt att du får sådana kommentarer. Jag hoppas att du får det stöd du behöver så att du kan gå igenom graviditet och förlossning i ro. Hoppas att det kan bli ett positivt minne för dig.

Sedan vill jag också skicka en liten påminnelse till de som bemöter generaliseringar mot invandrare med att generaliseringar om svenskar. Det är fel väg att gå, vi ska väl ändå inte bekämpa fördomar genom att befästa nya.

Från en läsare som uppskattar din blogg, men som inte dricker alkohol och beter mig på charterresor! Istället uppskattar jag en kall pepsi Max 😜

Svar: Helt rätt faktiskt! Du får ursäkta att ja skrattade åt sista kommentaren men de va bara för det hände en händelse i Tunisien, men fördommar är fördommar och dem är ej okej ovaeett vem dem är riktade mot ❤️ Hahaha älskar sista meningen!
Mrs.Coskun

#12 - j

WOW! Vissa lär sig ALDRIG lite got beteende mot en medmänniska :O :O :O Säkert nättroll bakom skärmen. Vissa kommentarer är så dumma att man skrattar åt dom faktiskt! Kan inte ens tänka mig att man är så elak i verkligheten!

Rgc all kärlek till dig som orkar ha kvar bloggen, men du ska veta vi är suuuuupermånga som uppskattar den, du inspirerar oss <3

Till alla elaka anonyma nättroll, kan ni inte hålla avundsjukan för er själva behöver ni inte heller spy ut den i form av elaka kommentarer. Pinsamt ! ! !

Svar: Alltså de kommentarer som ifrågasätter min graviditet eller annat har ju börjat bli underhållande Hahahaha
Mrs.Coskun

#13 - Julia

Kan inte alla bara 'mind their own businesses'? Personligen skulle jag må dåligt om jag gnällde över hur andra lever sina liv, det är ju inte min värk så att säga 🙂

Må Allah underlätta för dig ♥️

#14 - Ruki

Jag själv födde min son i Istanbul, visst fick jag betala men hade jag valt att föda på vanligt sjukhus och inte på privat skulle jag inte ha betalat. Att föda med en kvinna som bär sjal som säger bismillah o lita på Allah osv o gör olika duan o läser Quran under förlossningen tycker jag är värt att betala för. Så helt minus är det faktiskt inte. Ibland är sjukvården bättre utomlands. Jag anser inte Sverige ha bra sjukvård tillexempel. Må Allah hjälpa alla oss under våra graviditeter och förlossningar. Jag är gravid i vecka 24 och har diagnosen placenta previa totalis, men hamdolillah d finns alltid värre saker. Vi måste lära oss att tacka för alla gåvor vi fått. Gör dua för mig också ni som läser detta kära systrar ❤

Svar: Turkisk privat vård har en högstandard så j förstår va du menar :) må Allah underlätta för dig älskade syster ❤️❤️❤️
Mrs.Coskun