Q and A Monday
 
Assalamu Alaikum. Är intresserad av att plugga till lärare. Skulle du kunna skriva ett inlägg om just hur det känns att vara lärare. Om plugget, för och nackdelar, vad som inspirerade dig till att bli lärare. Tack i förhand.
 

Walekom assalam. Det har kommit in många frågor kring mitt jobb och att vara lärare allmänt så jag tänkte att jag tar och svarar på det innan jag ger mig ann andra frågor. Well, den som inspirerade mig till att vilja bli lärare var faktiskt min mentor på gymnasiet. Hade världens bästa mentor som alltid fanns där för mig, stöttade och trodde på mig speciellt när jag inte trodde på mig själv. Jag var även duktig på att hjälpa mina vänner med läxorna och det påpekade min mentor ofta. Att bli språklärare var så naturligt då det är ett stort intresse för mig. Men jag tror inte man väljer att bli lärare, utan läraryrket är mer som ett kall, antingen får du det kallet eller inte..

Att vara lärare innebär att du måste vara redo på att dagligen möta nya möjligheter, svårigheter, känslor och tankar. Vanliga människor har 3-4 kollegor som dem jobbar ihop med dagligen men som lärare måste du möta en hel klass varje dag, eller flera olika klasser, fem dagar i veckan, från morgon till eftermiddag. Och barn känner av allt. Så det gäller att även kunna sprida positiv energi även när du själv inte mår hundra. Det är givande och utmanande i ett. Man utvecklas dagligen och livet blir så rikt på något sätt. Sen beror det helt klart på var du jobbar och med vem.

Jag tycker att lärarutbildningen borde fokusera mer i att lära oss hur verkligheten för en lärare ser ut. Utbilda oss mer i hur vi utvecklar elevrelationer samt hur man löser konflikter, för dokumentation och allt det administrativa som tillkommer med lärararbetet.
 
Snart går mina första 9:or ut 9:an och tar ett stort kliv in i det riktiga tånorslivet, det är en sån bitterljuv känsla. Jag saknar dem redan fastän det är en helt termin kvar. 
#1 - T

Salam aleykum!
Hur är det att jobba beblandat? <3

Svar: walekom assalamFörutom eleverna så väljer man själv hur beblandat det blir. Dem flesta anställda är ju kvinnor och när man jobbar på en muslimsk skola finns de liksom naturliga muslimska normer man följer allahmdulilah. Funkar tipptopp =)
Mrs.Coskun

#2 - Anonym

Syster glöm inte min fråga snälla:) du skulle skriva om det ❤️

Svar: Påminn mig vilken de var så tar ja den nästa måndag in shaa Allah
Mrs.Coskun

#3 - Anonym

Det var denna fråga:

Salam syster, undrar bara hur det hår med selins mat o så? Är det bättre? Ge du någon kosttillskott? Isåfall vad? Behöver verkligen all tips o råd? Får man fråga hur mkt hon väger eller e dt för privat fråga? Sorry men bara en jätte orolig och nojjig morsa här :)

Svar: Tack tar det nästa vecka då =)
Mrs.Coskun

#4 - Iman

Håller fullständigt med! Jobbar själv som lärare och det är väldigt kul&spännande. Men..lärarutbildningen misslyckas med att förbereda en inför vad som händer runtomkring själva undervisningen. Konflikthantering, elever som mår dåligt, föräldrakontakt m.m Mer sånt i lärarutbildningen. Annars är det kul! Haha