Onsdag

Solen skiner och livet leker, säger vi haha! Idag går vi igenom svenska uttryck och jag som trodde denna lektion skulle vara tråkig eller otillräckligt men det har visat sig tvärtom. Dem flesta eleverna kände bara till något enstaka uttryck av dem 14, vilket var super för jag ÄLSKAR lektioner där barnen lär sig nya grejer och lämnar klassrummet med ny kunskap! Är jag konstig? haha dem skrattade när jag sa att jag var glad över att dem inte kunde nått för då känns det som att jag kan göra mitt jobb haha.

Slutar tidigt på onsdagar så idag väntar en date med Mimo, ska bli super mysigt, så länge sen jag träffade henne. Utöver det så är jag även sugen på tacos till middag och har tofu hemma som jag behöver laga så kanske blir något sånt. Jag uppdaterar er om det blir gott! <3 

 
 Det här är från en annan date jag hade tidigare i veckan, så mysigt att ibland komma iväg och träffa vänner, jag jobbar och pluggar bara annars. Flames är ju sthlms bästa restaurang, om man frågar mig =) 
#1 - R

Lyssnad precis på senaste podden!😍 Tycker dock att ni bör fortsätta med pod och inte youtube det är så mycket enklare att lyssna då man även kan låsa telefonen men det fortsätter spelas tänk på det oavsett vad bi fortsätter med !<3

Svar: Jo jag vet :) youtube är ej min grej asså haha!
Mrs.Coskun

#2 - Anonym

Det är inte tillåtet för systrar att visa sig på youtube, inte ens på foton heller. Varför tänker ni inte på det? Man får inte barakah i sitt liv om man arbetar med haram. Ja jag vet att alla vuxna människor väljer hur de gör med sitt liv men jag undrar helt enkelt varför man inte kollar upp med kunniga vad man får och inte får göra inom sitt yrke.

Svar: Chilla sis ingen ska göra youtube här :) och precis som du säger - alla tar sitt eget ansvar för sina handlingar, rätt eller fel :)
Mrs.Coskun

#3 - Anonym

Ja för att det inte är din grej. Du avstår inte pga att det är haram. Sen tycker jag om jag får vara helt ärlig (väldigt känsligt att få vara ärlig just här inne) att du behöver bli bättre på att ta emot nasiha. Du ställer dig oftast emot och försvarar din handling som kanske enligt lärda är haram. Som troende är man ödmjuk inför konstruktiv kritik, och självklart ska den som ger råd också ha bra beteende. Men man rättfärdigar inte genom att med andra ord säga "sköt du ditt så sköter jag mitt" för i så fall borde ingen ha påminnelser i moskéer, göra dawah osv. Alla kan sköta sitt och strunta i om de ser en broder/syster göra fel. Många professionella bloggare tar emot kritik mot tex köttätandet, barnuppfostran, relation med partner osv. Men då bemöter man läsarna genom att svara att de har rätt i denna frågan, och jag tror många läsare hade tagit illa upp om de istället bemöttes med "sköt du ditt". Om man är känslig för kritik är nog en blogg det sista man bör spendera tid på...

Vill inte mena nåt illa eller såra, för även det är haram gentemot sina syskon. Men jag önskar bara att som läsare få känna mig fri att uttrycka åsikter utan att vara rädd för att trampa på dina tår över minsta lilla råd. För det är i slutändan vad man vill- ge råd för ens syskons bästa♡

Svar: Dawah och nasheeha är två helt olika saker, den ena ges öppet och den andra ges privat! Vilket du kära syster redan vet om. Sedan är "sköt du ditt och jag mitt" DIN tolkning av vad jag sa och att du dessutom genom att påpeka att man ska vara ödmjuk vilket du indirekt menar att jag då är högmodig mot råd är en helt fel tolkning från din sida. Frukta Allah kära systrar i er nasheeha och hur ni tolkar allt! Vill ni ge råd - ja men varsegod, maila så kan vi prata om saken, om jag känner för att diskutera det. Annars är ja en människa som tar råd, är tyst och tänker för mig själv ett tag, sån är jag. Jag tänker inte prisa och hylla dig in ur face för att gett mig ett råd alla gånger, och det får man helt enkelt ta.

Deusstom är denna bloggs storögda drivkraft min öppenhet för disskuoner, det är bara det att the naseha people inte vet var gränsen går och så fort jag låter kort eller defensiv "enligt er!" I mitt svar så kan jag inte ta kritik, men comooon!! Inte går ni fram till en syster på tunnelbanan framför 20 andra passagerare och säger "syster man hamnar i helvetet om man noppar sina ögonbryn, jag ville bara ge dig den nasheehan" eller hur? Hur kan ni ge er rätten att göra detsamma här framför hundra tals människor? Och ändå är det okej för er att förvränga mina ord, anta de ena och det andra om mig, påstå att ja inte kan ta kritik, jämföra mig med andra osv bara för jag försvarar mig själv?

Ang youtube - skrev jag bokstavligt talat en rad, men vad vet DU vad jag egentligen menade med den raden? Hur vet DU att det inte är precis det jag kommit till fund med, att de är haram? Men eftersom jag INTE vill trampa någon på tårna eller döma någon annan syster som kanske gör youtube för jag själv inte är perfekt så säger jag inte det? Herregud. Så lätt att få sig säjälv att framstå som den bästa rådgivaren med den renaste avsikten genom att rättfärdiga sina handlingar med islam men i själva verket är alla dessa nasheeha kommentare så DÖMNADE att jag nästan inte vet om jag ska skratta eller gråta ibland, och detta är inte riktat till bara dig kära syster utan alla .


Detta var min nasheeha till dig :)

Jag tål kritik, men vill du få ut den bästa belöningen av den nasheehan, ta den privat och låt den vara oebonde av mitt svar.

Slutligen - ni får diskutera vad ni vill här, men ska ni påstå att jag gör haram i något, ta det med mig privat snälla ni!
Mrs.Coskun

#4 - Anonym

Jag har inte nämnt helvetet, och jag är verkligen inte ute efter prisande. Det är skillnad på att säga att man förstår, och att säga "jag förstår, men du behöver inte säga detta till mig". Det är tydligt att du tar kommentarer väldigt hårt och besvarar även offensivt. Må Allah vägleda oss amin...

Svar: Ser du? Precis, du sa inte helvete, ja tog de som ett exempel, men visst är det irriterande ? Kan du snälla sluta skriva saker ja inte har skrivit genom egna tolkningar? De är det jag tagit illa vid! För jag skrev INTE du behöver inte säga det till mig!

Tack!
Mrs.Coskun

#5 - En bloggläsare

Bismillah

Påminner er om denna vackra hadith:
"Jag garanterar ett hus i Jannah för den som ger upp argumenterande, även om han har rätt; och Jag garanterar ett hem i mitten av Jannah för den som lämnar lögner även för skämt; och Jag garanterar ett hus i de högsta stället i Jannah för den som har bra betéende.'' (Sunan Abu Dawud)

Sen vill jag också säga att det är sant att råd ska ske privat. Men eftersom bloggen är offentlig och påverkar hundratals människor så tycker jag inte det är konstigt att systrar ger råd tillbaka offentligt via bloggen. En tanke bara eftersom du jämförde denna situation med tunnelbanan.

Må Allah vägleda oss alla ❤